Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seninatatea
11/02/2016, 11:19 PM (Ultima modificare: 11/02/2016 11:21 PM de alex190.)
Răspuns: #1
Seninatatea
1. Ce e seninatatea?

E pace, autocontrol, liniste, calmitate.E abilitatea de a infrunta greutatile vietii fara a simti nerabdare sau disperare pastrand o atitudine reflexiva si calma, care sa permita evaluarea corecta a situatiei si gasirea solutiilor.
Persoanele senine au un control mare al emotiilor si nu lasa ca starea lor de spirit sau problemele personale sa afecteze relatiile cu ceilalti.Nu sunt impulsivi, ramanand mereu calmi, atat in momentele de bucurie foarte mare(exaltare), cat si in cele de tristete.Isi pastreaza seninatatea in momentele dificile si nu se panicheaza in situatii imprevizibile.

2. Seninatatea noastra si ceilalti

Avem nevoie sa stim ca seninatatea depinde doar de noi insine.E gresit sa incercam sa schimbam pe cineva sau ceva, ce nu se poate schimba.A-i accepta pe ceilalti, cu defectele si limitele lor si a incerca a-i intelege, e cea mai potrivita si respectuoasa atitudine pe care o putem avea.E important sa intelegem ca echilibrul nostru interior nu depinde de ceilalti, ci doar de noi si gandurile noastre.

3. Ce ne indeparteaza de seninatate?

-Cand nu ne cunoastem punctele sabele si limitele personale.Avem nevoie sa ne raportam intr-un mod realist la lumea din jur, sa nu ne propunem obiective de neatins sau in dezacord cu ceea ce simtim.
-Cand nu avem timp pentru noi sau un loc al nostru, in care sa fim singuri uneori, pentru a medita in liniste la viata si la problemele noastre.
-Cand ne grabim sa gasim solutii urgente la probleme si situatii imprevizibile.Sa nu uitam ca sunt si lucruri care nu depind de noi.

4. Cum sa atingem seninatatea?

E nevoie de timp, efort si vointa.Cateva sugestii:

-Cunoasterea de sine - cunoscandu-ne suficient de bine, putem evita situatiile care ne tulbura sau ne putem planifica o strategie, pentru a nu ne pierde calmul.

-Munca responsabila si bine facuta- aduce multa satisfactie, incredere in sine etc, ceea ce contribuie la starea de bine generala.

-Atitudinea pozitiva fata cei din jur- centrarea pe calitatile celorlalti, respectarea si acceptarea lor, asa cum sunt.

-A fi noi insine- fara a incerca sa parem mai mult sau mai putin, in functie de conjunctura, recunoscandu-ne greselile si incercand sa le corectam.

-Odihna fizica si o alimentatie sanatoasa.

-Rutina, o viata ordonata si raportatrea constanta la un sistem de valori pozitiv.


Articol preluat, tradus si adaptat de aici: http://www.pulevasalud.com/ps/contenido....233-103889

"Oamenii si lucrurile nu ne opresc durerea sau nu ne-o vindeca. In recuperare, invatam ca asta este treaba noastra, si o putem face utilizandu-ne resursele pe noi insine, Puterea noastra Superioara, sistemul nostru de sprijin, si programul nostru de recuperare. "
, Melody Beattie
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)