Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IMPORTANTA PASULUI 1 ÎN ALC. ANONIMI
20/01/2016, 11:03 AM
Răspuns: #1
IMPORTANTA PASULUI 1 ÎN ALC. ANONIMI
Importanța Pasului 1 în Alcoolicii Anonimi
Efectuarea unui prim pas în recuperare
Orice călătorie în viața nu poate începe fără a face mai întâi un prim pas. Acesta pune lucrurile în mișcare. În cazul recuperării din dependența alcoolică primul pas este întotdeauna necesar, admiterea că există o problemă. Acest lucru se datorează faptului că există negarea situațieii pe care o pastrează persoanele blocate pe termen nelimitat. Chiar acei indivizi care nu subscriu la Alcoolicii Anonimi va trebui în continuare să facă acest prim pas important. În timp ce oamenii sunt prinși în negare nu vor fi în măsură să dezvolte motivația de a opri comportamentul lor. Acest prim pas, a admite că există o problemă, este doar începutul unei acțiuni pentru alcoolici. Nu este suficientă numai asigurarea că persoana va scăpa de mizeria băutului. S-ar putea de fapt ca lucrurile să evolueze mult mai rau, deoarece individul vede disperarea situației, dar se simte incapabil (sau nu dorește) de a face ceva. Exista o multime de alcoolici care recunosc că aportul de alcool este ieșit de sub control, dar se simt în imposibilitatea de a se opri. Individul trebuie să devină, de asemenea, dispuș să facă unele modificări în viața lui, dacă dorește să scape din ghiarele dependenței alcoolice. Primul pas în Alcoolicii Anonimi implică mai mult decât doar a recunoaște că există o problemă. Aceasta înseamnă ruperea din negarea care a păstrat persoana blocată în mizeria alcoolismuluil. Individul trebuie să accepte că a fost bătut de dependența lui. Formularea exactă a acestui pas este:
Am admis ca eram neputinciosi în fața alcoolului - că nu mai eram stăpâni pe viața noastră.
Acest lucru este considerat pasul cel mai important în Alcoolicii Anonimi, și este, de asemenea singurul pas pe care membrii trebuie să-l lucreze complet. În cazul în care persoana nu acceptă acest prim pas nu va fi posibil ca el să beneficieze de restul programului.
Admiterea sentimentului de neputință în fața alcoolului și imposibilitatea controlului asupra vieții vor motiva membrii de a face schimbări radicale în viața lor. Importanța Pasului 1 în cartea Alcoolicii Anonimi este accentuată de faptul că prima treime din conținutul acesei cărți este axată pe această primă acțiune.
Prin admiterea că sunt neputincios in fata alcoolului individul spune că este în imposibilitatea de a controla aportul lui asupra consumului. Acest lucru înseamnă că el acceptă acum că a pierdut lupta împotriva alcoolului și nu mai crede că va fi vreodată în stare să bea în condiții de siguranță. În cazul în care individul continuă să rămână pe ideea că el ar putea fi în măsură să bea din nou, în mod normal, la o dată ulterioară înseamnă că nu si-a acceptat pe deplin neputinta lui. El poate fi în măsură să se oprească din băut, dar atitudinea ambivalentă este de natură să-l lase sensibil la recidivă. Numai prin acceptarea pe deplin a neputinței individul poate merge mai departe în mod eficient.
Să analizăm puțin partea a doua Pasului 1 – Că nu mai eram stăpâni pe viața noastră.
Pentru mulți oameni admiterea neputinței este mai ușor de realizat decât să accepte că viața lor a devenit imposibil de gestionat. Nimeni nu vrea să creadă că modul lor de a aborda problemele vieții sunt total greșite. Oamenii tind să fie mândri de capacitatea lor de a gestiona propriile afaceri – în special în lumea modernă. Este nevoie de un grad de smerenie pentru oricine să accepte că a eșuat și are nevoie de ajutor. Problema este că, dacă individul continuă să utilizeze strategii de adaptare ale acestora pentru a face față alcoolismului, el nu poate ajunge prea departe în recuperare. În scopul de parcurge cele 12 etape individul trebuie să fie dispus să renunțe la vechile strategii de adaptare ale acestora care sunt ineficiente și de a dezvolta altele noi mai eficiente. În cadrul întâlnirilor AA membrii vor recunoaște în mod frecvent acest lucru prin a spune că cel mai mult gândirea mea m-a îmbătat.
De obicei este nevoie de o mare suferință pentru un alcoolic ca el să fie dispus să accepte Pasul 1. Disponibilitatea de a accepta un prim pas apare, de obicei, pentru că:
* Persoana a petrecut ceva timp incercând să controleze consumul de alcool, dar continuă să bea. Acesta poate fi în măsură să bea în anumite limite, pentru câteva zile, dar în cele din urmă va aluneca înapoi în obiceiurile distructive.
* El/ea a încercat să renunțe la alcool, fără ajutor, dar va ajunge la limita de jos curând, și atunci va putea vedea cât de mult băutul îi distruge viața.
* Odată ce începe să bea simte imposibilitatea de a se opri. De exemplu, el merge cu intenția de a bea doar câteva beri, dar sfârșește prin a se îmbăta.
* Individul a acționat atât de groaznic în timp ce era beat că va trebui să se confrunte cu problemele lui. Un exemplu în acest sens ar fi violența în familie sau un accident de mașină în timp ce era sub influența alcoolului.
* Unii oameni sunt în măsură să accepte neputința lor doar prin recuperare auditivă, alcoolici vorbesc la grup despre propriile lor experiențe în dependența de alcool. Individul care este încă prins în alcoolism poate recunoaște că și el se confruntă cu multe din aceleași lucruri împărtășite .
În scopul de a face primul pas în recuperare este necesar pentru individ de a fi suficient de umili ca să poată admite că are nevoie de ajutor. Unii oameni văd smerenia ca un tip de slăbiciune, dar acest lucru nu poate fi considerat un adevar. Aceasta înseamnă doar că persoana nu deține până la urmă toate răspunsurile. Umilința înseamnă, de asemenea, că individul devine dispus să accepte ajutorul pentru problema lui. Beneficiile adoptării acestui tip de atitudine este nu numai necesar pentru primul pas, ci pentru toate cele 12 etape.
Avantajele unei atitudini umile în recuperare includ:
* Este mai ușor pentru oameni de a asimila noi informații. Cei care simt deja că au toate răspunsurile nu au nici o dorință de a asculta și pe altcineva.
* Umilința înseamnă că oamenii nu se tem de a pune întrebări. Când oamenii sunt aroganti nu le place să pună întrebări pentru a nu fi considerați neștiutori.
* O atitudine umilă înseamnă că persoana nu devine prea încrezătoare în recuperarea ei. Acest lucru este important, pentru că , de obicei, atunci când oamenii devin satisfăcuți de realizarea lor devin susceptibili de a recidiva.
* Umilința este o componentă vitală a oricărui tip de cale spirituală -. Nu numai pentru cei 12 Pași
* Este mai ușor pentru cei care sunt umili pentru a face noi prieteni. Aroganța este o trăsătură de personalitate neatractivă care respinge alte persoane.
* Umilința înseamnă că oamenii experimentează mai putin stres in viata lor. Ei nu pun presiune pe ei înșiși pentru a avea toate răspunsurile și nu au nici o teamă de a cere ajutor atunci când au nevoie de ea.
Pasul 1 este adesea descris ca un mod de predare. În scopul de a accepta nevoia de schimbare individul trebuie să recunoască în primul rând că este învins. Oamenii pot vedea acest tip de predare ca un spectacol de slăbiciune, dar este, de fapt, o metodă care să-l împuternicească să scape de dependenta lui. Aceasta este esnța că nu mai trebuie să continue lupta cu problema consumului de alcool, care a fost cauza atâtor de multe probleme.
Rezultatele predarii alcoolice:
. * Nu mai încearc să limitez cantitatea pe care o beau.
* A scapăt de mizeria zilei uscate în cazul în care individul se oprește temporar pentru a dovedi că are un anumit control.
* Nu mai este nevoie de a face reguli de consum care mai târziu sunt încălcate - de exemplu: promisiunea că nu o să beau până la orle 18, sau numai o bere
* A scapăt de auto dezgustul și dezamăgirea produse de încălcarea regulii de băut.
* Nu mai are nevoie de a utiliza vointa pentru a opri consumul când individul vrea doar să păstreze un curs de desfășurare.
* Nu mai așteaptă binele zilelor de baut pentru a reveni. Individul nu mai are niciodată posibilitatea să recupereze acele zile de distracții timpurii ale consumului de alcool.
* Predarea înseamnă renunțarea la o viață de amăgire și minciuni și îmbrățișarea unui nou mod de a trai.
* Aceasta înseamnă obținerea unei a doua schimbări în viață. Nu contează cât de mult viața lui a fost un dezastru, va fi, de obicei, posibil ca el să se recupereze după ce se predă.
* Sentimentul stresant de a continua lupta cu alcoolismul dispare. Odată ce individul devine stabilit în sobrietatea lui, el nu va simti ca viata lui este o bătălie permanentă între ele și alcool.
* Nu va mai fi nevoie să spunem că a făcut lucruri rele în timp ce era în stare de ebrietate.
* Predarea înseamnă a trăi o viață care are un scop real și se simte satisfăcător.
* Aceasta înseamnă să elimini sentimentele deauto-ură și vinovăție.
* Aceasta înseamnă a fi capabil să se uite la alte persoane drept în ochi și nu se simte mai puțin decât ei.
* Renunțarea înseamnă că individul nu este doar capabil de a scăpa de mizeria lui, dar alții pot beneficia, de asemenea, de experiența lor. Dependenta este un profesor crud, dar daca oamenii pot învăța de la aceste lecții vor beneficia foarte mult și viața lor merge va mai departe.
* Aceasta înseamnă mersul pe jos pe urmele multor altor oameni care au găsit succesul în viață, odată ce au renunțat la o dependenta.
Tradus(PC) și adaptat: Constantin
Suceava 20.01.2016
Sursa: ALCOHOLREHAB.COM
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)