Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brașov 2-4 Octombrie 2015 Convenția AA Romania un participant relatează.
05/10/2015, 09:32 PM
Răspuns: #1
Brașov 2-4 Octombrie 2015 Convenția AA Romania un participant relatează.
Brașov 2-4 Octombrie 2015 Convenția AA Romania
Un participant încă sub impresia caldă a celor trăite, relatează:
Am ajuns in Brașov în după amiaza zilei de 02 octombrie 2015 unde am fost asteptati de gazdele noastre dragi de la grupul AA Redivivus Brasov, de asemenea de prietenul Gabi de la AA Bucuresti cărora țin să le mulțumesc și pe această cale.
După ce am terminat cu problemele de logistica (înregistrare, cazare) am coborat în parcul locatiei unde ne-am bucurat de reîntâlnirea cu prietenii din AA si Al-Anon. Îmbrațișări, povești si amintiri placute de la Convenția trecută, surpriza placută de a vedea chipuri noi de oameni frumosi și tineri care au ales calea abstinenței, emotii bune care au umplut inimile de bucurie, lacrimi de bucurie, intr-un cuvânt o atmosferă festivă binecuvântată de acel Dumnezeu unic al iubirii care ne are în grija LUI.
Festivitatea de deschidere a Convenției a început la ora stabilită ... Rugăciunea de seninătate rostită împreună cu toată comunitatea participantă si prezentă în trup și spirit acolo m-a umplut de o energie pozitivă cum de putine ori am mai simtit ( la Cluj fireste că da!), hartia nu poate reda sentimentul ce m-a cuprins , cei care ati fost acolo stiti la ce ma refer. După prezentare participantilor unde, iar trebuie sa subliniez surpriza plăcută ce am avut-o vazand atatia oameni noi si mai ales tineri ce au alesc calea abstinentei, calea vieții, s-a trecut la tema sedinței si anume ,, Programul AA-un nou drum” sub ghidarea grupurilor din Brașov și Transilvania... vorbitorii ne-au relatat din experienta mai mare sau mai mica petrecuta în abstinentă, ne-au povestit trăirile lor, si trebuie sa recunosc că m-am regăsit cîte un pic în fiecare... cuvinte minunate, cuvinte simple rostite din inimă care m-au atins sufletește si uitându-ma si la chipurile vecinilor aș îndrăzni să spun care au ajuns la inima multora dintre noi.
La pauza, fiecare a trecut pe la bufetul cu gustări sucuri si cafea,care cu generozitate ne-a fost oferit pe tot timpul evenimentului de către gazde, dupa care discutiile prietenestii , imbratisarile cu noile cunostinte sau cei care ne stiam virtual dar nu am avut ocazia sa ne vedem pana atunci , apoi firesc am trecut la povesti.
La masa de seara iarasi o atmosfera plină de viata, o cina servită în marea și iubitoarea familie AA și Al-Anon.
După masa de seară am mai avut o sedință a cărei temă a fost ,, Cheia abstinenței-obstacolele pe drumul AA” sub îndrumarea grupurilor din București și Muntenia, au urmat discutiile referitoiare la tema , temă la care am fost onorat sa am si eu o scurtă intervenție. După sedință fiecare a avut timp liber la dispoziție.
Sâmbătă 03 Octombrie 2015
Masa de dimineață in aceeași atmosferă plăcută de familie.
Apoi o ședință comună cu Al-Anon la care s-a discutat modul de colaborare AA cu spitalele, preoti si altii pentru transmiterea mesajului AA, o tema interesanta si la care s-au auzit multe păreri.
După pauza s-a tinut cu o mică modificare de program sedință închisă pentru AA, condusă de grupul online care ne-a facut o scurtă prezentare a modului în care se tin aceste sedinte atat de necesare pentru cei din diasporă, celor ce nu au un grup de suport in localitatea lor cat si pentru cei din țară care vor să participe, un lucru foarte util. La această sedinta s-a făcut și o informare referitor la al doilea grup online, deschis relativ recent acum 2 luni , un grup pentru toate adicțiile. În continuare s-a discuta pe marginea temei ,,Iertarea ne eliberează ”, iar în cealaltă sală unde a fost întălmirea Al-Anon s-a discutat tema ” Modul de viață AA în abstinență și familie”
În jurul orei 12.00 s-a desfășurat ședința de lucru cu membrii biroului Executiv și responsabilii de comisii și completarea unor funcții de conducere –condusă de GSO.Nefacănd parte din GSO nu va pot relata discuțiile purtate.
După masa de prânz a urmat o vizită în frumosul oraș de sub poalele Tâmpei. Impresiile au fost pe măsura frumusetii nobilului oraș si ale deosebitei naturi cu care a fost dăruit.
Apoi urmat cina festiva după care am servit si câte o felie din tortul aniversar al grupului Redivivus care a împlinit frumoasa varsta de 11 ani de la înființare si caruia îi doresc viată lungă si noi și noi membrii care să-și găsească libertatea din dependență, Grupurile din țara au marcat acest moment prin înmânarea de plachete aniversare dragilor nostri colegi din Brașov.
Și a urmat DANS !!!
Duminică 04 Octombrie
Masa de dimineată, după care a urmat intrunirea cu tema ,, Vorbesc tinerii din AA, la care pentru început au luat cuvântul mai tinerii si dragii nostrii colegi de 8,10 ,18 ani –deabstinentă- care ne-au împărtățit câte ceva din experiența lor. După aceea au vorbit cei noi veniti în AA, de la câteva zile, luni pană la 2 anisori frumosi de viață liberă de adicții, de asemena au vorbit si doi membrii tineri ai Al Anon.
ÎN încheierea Convenției am spus pentru ultima dată Rugăciunea de multumire.
Apoi fiecare si-a luat la revedere de la ceilalti, imbratisările lacrimile de bucurie, lacrimile de regret că s-a terminat asa de repede au udat obrajii multora dintre noi.
Aceasta a fost povestea (în opinia mea) unui eveniment deosebit din viața membrilor AA si Al Anon.
Însă cuvintele sunt prea sărace, figurile de stil nu sunt de ajuns ca să redea bucuria oamenilor care au participat la acest eveniment deosebit.
Mi-a rămas intipărit în inimă și în suflet acel moment în care am realizat că fac parte din ceva minunat, ceva ce e dincolo de cuvinte !
Sunt recunoscător acelui Dumnezeu unic al iubirii care mi-a dat ocazia, șansa să fiu parte al acestei minunate comunității !
Vă mulțumesc pentru abstinența mea !
Fane, alcoolic, grupul AA Pheonix Constanța

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
06/10/2015, 08:59 AM
Răspuns: #2
RE: Brașov 2-4 Octombrie 2015 Convenția AA Romania un participant relatează.
Multumesc Fane pentru retrospectiva constiincioasa. Si echipei din Brasov care a facut posibila atmosfera asta super de vitaminizare emotionala. Imi pare bine ca am revazut oameni dragi, ca am cunoscut oameni noi, ca am invatat ca daca vrei sa fii fericit, dansezi cu carje, varsta cronologica e doar o chestie de buletin, ca am invatat sa dau drumul imbratisarilor si sa o fac veridic si tare bine mi-e. Ca am fost martora nasterii unui lant uman al abstinentei de toate varstele. Am priceput acum, ce e ala stolul despre care tot vorbiti. A fost impresionant si sunt mandra de voi de fiecare in parte!
Sa ne revedem cu bine la Suceava!

Tsucu-va!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
06/10/2015, 11:22 AM
Răspuns: #3
RE: Brașov 2-4 Octombrie 2015 Convenția AA Romania un participant relatează.
Multumesc si eu Sis pentru feedback! Un feedback frumos si emotionant !

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)