Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UN AGNOSTIC ÎN AA
03/08/2015, 12:55 PM (Ultima modificare: 03/08/2015 01:03 PM de Constantin.)
Răspuns: #1
UN AGNOSTIC ÎN AA
Un Agnostic în AA
De Laurie A.
Soția mea a venit cu mine la prima mea întâlnire a Alcoolicilor Anonimi și a crezut că mă voi ridica și pleca, când am auzit citindu-se cei 12 pași și 12 tradiții cu trimiteri la Dumnezeu. Am fost un agnostic cinic și soția mea a crezut că "Acest lucru nu va funcționa, este prea religios." Dar, după ultimul meu chef de o săptămână, înainte de reuniune am încercat să mă sinucid, așa că nu eram în posibilitatea să mă cert cu privire la ceea ce Bill W. co-fondatorul AA a numit "abstracții teologice ... dacă Dumnezeu l-a făcut pe om sau omul pe Dumnezeu". Aș scăpa de la moarte cu un pas AA, dacă l-aș accepta. Am ascultat cu atenție la ceea ce m-ar ține în viață și am încercat să filtrez din lucrurile pe care le-am auzit, pe cele care nu au sens pentru mine de cele cu care am fost de acord; Am ascultat asemănările, nu diferențele.
Am făcut primul pas AA în dimineața când am încercat să mă sinucid. Am știut de ani de zile că am o problemă serioasă cu băutura, dar nu am recunoscut că eram lipsit de putere în fața alcoolului. Am încercat orice modalitate posibilă ce am știut, să aduc băutul meu sub control, a fost întotdeauna ”o nouă încercare soldată cu un nou eșec", după cum spune textul nostru de bază din Cartea mare. În cele din urmă m-am considerat absolut învins.
Știam că nu mai puteam merge mai departe și am decis să-mi pun capăt zilelor. Într-un fel pervers m-am gândit că ar fi, de asemenea, cel mai bine pentru familia mea; cel puțin nu ar trebui să se mai ocupe de un bețiv haotic în viața lor. Dar ei nu au vrut să mor - au vrut doar să mă fac bine, și nu știau cum să fac asta.
Mi s-a spus că: dorința, onestitatea și deschiderea sunt esențiale în recuperare, și am avut un start pentru Pașii doi si trei la prima mea întâlnire AA. Am ajuns să cred că AA (o putere mai mare decât mine) mi-ar putea restabili bunul-simț de a nu bea, chiar dacă în această etapă a fost mai mult o speranță disperată decât o convingere. În felul meu, de asemenea, am decis să las voința și viața mea în îngrijirea AA-ului, pentru că în mod clar, sigur îi pasă de mine atunci când am hotărât să mă opresc din băut. Mă bucur că, în eseul său privind Pasul doi din cartea AA Doisprezece Pași si Douăsprezece Tradiții Bill W. asigură noul venit că: "AA nu cere să credeți în ceva ... pentru a obține sobrietatea și de a rămâne treaz, nu trebuie să înghiți tot Pasul Doi acum”. Sunt, de asemenea, recunoscător pentru faptul că, în zilele mele timpurii în AA nu am întâlnit membri cu o abordare dogmatică a pașilor. Bill W. a spus, fiecare membru are privilegiul de a interpreta Programul în conformitate cu propria-i perspectivă și experiență(Cum vede Bill). Chiar și pionierii AA care au scris Cartea mare știau că nici unul dintre ei nu ar putea "menține o aderare perfecta" la principiile prezentate în pași; au pretins progres, nu perfecțiune.
Bill W. a adus un omagiu ateilor și agnosticilor în părtășia timpurie și a insistat pe adăugarea frazei esențiale ”așa cum L-am înțeles” după cuvântul lui Dumnezeu în al treilea și al unsprezece-lea pas. Aceasta a asigurat că toți cei care doresc să se oprească din băut pot intra în AA, indiferent de credința lor, sau a lipsei de credință. Singura cerință pentru calitatea de membru este dorința de a înceta băutul(sau, ca în cazul meu, de a rămâne abstinent); Membrul AA nu cere conformitate cu nici o idee, filozofie sau credință religioasă. Desigur, nu are nevoie de găsirea unui Dumnezeu personal care ar fi fost fum și cenușă cu mult timp în urmă. După 31 ani de continuă sobrietate în AA eu sunt încă un agnostic. Indiferent dacă Dumnezeu există sau nu, pentru mine este irelevant; scopul meu principal este de a rămâne treaz, și în măsura în care pot, să ajut alți alcoolici pentru a atinge sobrietatea, încerc să o fac.
Așa că atunci când am împărtășit în Pasul cinci cu primul meu sponsor (un catolic caduc!) Nu am considerat că Dumnezeu era în cameră, și nu i-am cerut lui Dumnezeu eliminarea deficiențelor mele în Pasul șapte. Defectele de caracter mă țin la pământ. Când m-am prins de ideea grandioasă care a venit de la "Domnul AA" am acceptat că trebuie să mă cunosc pe mine și să corectez aceste defecte. Sunt discipolul AA.
Este nerealist să ne așteptăm ca vom fi mereu liberi de defectele noastre. În 12 + 12 Bill W. solicită Pasul Șase ca un loc de muncă pe viață. "Acest lucru nu înseamnă că ne așteptăm ca toate defectele noastre de caracter să fie scoase din noi așa cum a fost scoasă dorința de a bea ... cu cele mai multe dintre defecte va trebui să ne mulțumim cu o îmbunătățire". Aceasta a fost experiența mea. Prin participarea constantă la peste mii de întâlniri AA am găsit "răul din mine , și am promovat binele".
Îmi lipsește certitudinea de a spune că nu există nici un Dumnezeu și că non-teismul meu nu este ateism sau anti-Dumnezeu. Mă rog și meditez, dar mă îndoiesc foarte mult că există o ureche de ascultare supranaturală. Pentru mine rugăciunea este un act de umilință. Când mă rog eu spun că nu știu toate răspunsurile și am nevoie de ajutor. În rugăciune m-am contactat cu ceea ce numește Cartea mare "marea realitate a adâncului din noi"; Aparent, acestea doar acolo pot fi găsite.
Sunt recunoscător că întâlnirea mea cu moartea a străpuns rezistența mea la "deplasările emoționale uriașe și noile rearanjamente" care au permis să pot accesa ca mare realitate, o putere mai mare decât ego-ul meu.
Anexa spirituală din Cartea mare spune: "Cu câteva excepții membrii noștri au găsit o resursă nebănuită în interior, pe care o identifică în prezent cu propria lor concepție despre o putere mai mare decât ei înșiși; cei mai mulți dintre noi cred că această conștientizare a unei puteri mai mari decât noi înșine este esența experienței spirituale. Mai mulți membri AA l-au numi pe Dumnezeu conștiință. "Acesta este crezul meu personal". Acesta cuprinde spectrul de credință și non-credință, chiar și un ateu poate să creadă intr-o resursă interioară, anterior nebănuită. Am constatat că tărâmul Duhului este într-adevăr "un larg spațios all-inclusiv, nu exclusiv" și că "nimeni nu trebuie să aibă dificultăți cu spiritualitatea programului" - chiar și un agnostic ca mine.
Tradus(calculator) și adaptat Constantin Publicat fără aprobare
Suceava 03.08. 2015
Laurie A. este un ziarist național pensionat și jurnalist la BBC din Marea Britanie. Data lui de sobrietatea este 8/10/84. El a servit in comitetul de literatura AA a Marii Britanii și a editat Share, revista Națională de părtășie britanică, și ”Spune-le prietenilor”. Share Alike , o carte celebră despre 60 de ani de AA în Marea Britanie, în 2007. El a scris alte trei articole pentru AA.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)