Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DE VORBĂ CU MINE
19/06/2015, 08:31 AM
Răspuns: #1
DE VORBĂ CU MINE
Când am aflat despre AA și programul său de recuperare am avut probleme considerabile, nu în înțelegere, dar în a găsi un mod de a-l aplica la propriul meu sine și propria mea viață.
După ce am ajuns la AA, în starea în care de obicei se ajunge, mi-a fost greu să gândesc rațional, și am fost nevoit să mă bazez pe membrii grupului meu, care erau capabili de a gândi clar, deși nici unii dintre noi nu lucrasem programul(toți eram la început). Această încredere, atât de necesară atunci, a devenit o parte din modelul meu de a trăi acum. De fapt, eu sunt sigur că așa-numitul meu set de informații căpătate înainte de a AA m-a condus numai pe căi greșite; Eu am fost și sunt acum fericit că pot permite celorlalți colegii să facă corecții în gândirea mea.
În consecință, tot ceea ce am aflat în cadrul programului AA devine încet propria mea gândire, doar în măsura în care am acumulat si catalogat, pentru uzul meu, toate lucrurile pe care le-am auzit și citit în AA. Într-un sens ele ar putea să semene cu un fel de mers pe jos printr-un compendiu de citate familiale.
O fațetă obsesivă a alcoolismului meu au fost visele grandioase, dar nu făceam nimic pentru realizări, și știți de ce ? Toate visele erau sub influența alcoolului…ba, să nu mint, când eram treaz mă gândeam la câte lucruri ”mărețe” o să fac dacă nu voi mai consuma alcool ”niciodată”. Gândirea despre sine pare a fi o trăsătură umană destul de comună. Obsesia mea a fost că am crezut ceea ce gândeam. Am avut psihoza "geniu", cred. Oricum, nu mi-a făcut nici un bine. Aș putea recunoaște cel puțin că mi-a făcut mult rău.
Am început să cred că ”mântuirea” mea se afla în Pasul patru, vechea problemă "să te cunoști pe tine însuți" și alte chestii. Așa că am ros la Pasul patru ca un câine la os. Pot raporta că a avut efectul calculat. Am ieșit din acest episod într-o stare de ”rău”. Când am citit ce am pus pe hârtie despre mine, am fost un specimen mai dezumflat al omenirii.
Când spun că a avut efectul calculat, nu spun efectul gândit ci efectul dorit în AA. Am umilință! A durut, până când am crescut și m-am obișnuit cu ea, dar a fost ceea ce aveam nevoie.
Având o privire onestă despre mine și recuperare mea am trecut la fazele următoare: încercarea de a repara prejudiciile produse altora. Aici este locul unde am dat prost. Am încercat de a reconstrui acest personaj care eram eu. Nu a funcționat. În cazul meu, cel puțin, nu se poate face o sită bună dintr-un ciur prost. Mi-a luat mult timp pentru a descoperi acest lucru și am suferit oarecum; dar din nou a avut efectul scontat. Când am aflat adevărul în cele din urmă, care a devenit evident pentru mine, am fost gata să-l accept. Acum eu știu cine și ce sunt , în loc de ceea ce am crezut că sunt.
Acum, că am învățat să mă accept pentru ceea ce sunt și să nu încerc să fiu ceea ce nu sunt, mi se pare că am un pic de liniște și pace. Sună paradoxal, nu-i așa? Nu am de gând să încerc să explic cum a funcționat, pentru că eu nu pot, nu știu. Tot ce știu e că Dumnezeu, Programul și comunitatea AA a lucrat și lucrează pentru mine. Voi fi veșnic recunoscător tuturor celor care m-au ajutat să mă accept așa cum sunt și nu așa cum mă credeam( și mă mai cred) că sunt. Vă mulțumesc prieteni AA!
C. Suceava19.06 2015
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)