Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raport conferinta GSO de la York
28/04/2015, 11:58 AM (Ultima modificare: 28/04/2015 12:07 PM de Marius.)
Răspuns: #1
Raport conferinta GSO de la York
Ma numesc Marius si sunt alcoolic. Pentru 4 zile modul meu de prezentare a fost: I am Marius and i am an alcoholic.
Asta este denumirea corecta in limba lui Shakeaspeare, engleza. Pentru ca in urma recomandarii facute de GSO Romania, am fost in calitate de observator in Anglia, la conferinta de lucru a GSO UK de
la York, capitala AA a Angliei si fara sa exagerez, a Europei.
Nu o sa insist asupra calatoriei, a fost obositoare si fara incidente. Am dormit pe apucate cateva ore si din trenul dintre Manchester
si York am observat doar stilul consacrat si conservator de constructie al caselor din UK. Care cred ca e neschimbat de sute de ani..
M-a uimit absenta blocurilor de locuinte..si preturile uriase. Or fi avand ei salarii mari, dar costul vietii de acolo depaseste orice imaginatie.
Concluzia mea a fost ca intr-adevar cainii nu umbla cu covrigii in coada nicaieri..
Despre gazduire.. A fost la inaltime. Hotelul, mesele, confortul, salile de desfasurare, totul a fost impecabil.
In prima seara , joi, nu erau prevazute activitati, am fost invitati sa participam la o sedinta de grup, undeva in apropierea hotelului.
Am avut primul soc la acea sedinta. Pentru ca am simtit acolo ceea ce nu am simtit nicaieri intr-o sedinta AA.
Nu as putea sa descriu exact de ce. Poate ca tonul deloc serios al celui bcare conducea sedinta..
glumele presarate de toti ce care au luat cuvantul, preambulul prescurtat si atmosfera deloc protocolara. Fara prea multe formalitati.
Doar rugaciunea de seninatate, momentul de reculegere si preambulul citit in 2 minute, dupa care s-a trecut la tema zilei, care a fost pasul 4.
Treaba serioasa, nu-i asa? Da de unde..Cineva ales de grup a luat cuvantul si pe un ton umoristic a prezentat modul cum a dus la capat
pasul 4. Cum a fost sprijinit si ajutat sa faca acest pas, ce piedici a intampinat si toate astea presarate cu glume..
Cam dupa o ora, traditia 7 si credeam ca s-a terminat sedinta. M-am ridicat si intentionam sa plec..noroc ca Mircea, celalallt roman prezent acolo, mi-a spus ca nu se terminase..
A mai urmat inca o ora, tot pe acelasi ton destins si hazliu..Au luat cuvantul toti cei care au dorit sa impartaseasca ceva din pasul 4,
si hohotele de ras pareau ca nu se mai termina. Rugaciunea de seninatate, cafea, ceai, prajituri si sedinta s-a incheiat. Buna dispozitie
nu i-a parasit pe participanti nici dupa sedinta. Aproape 40 de oameni povesteau si glumeau pe seama lor..
Ne taram obositi la hotel..
In dimineata zilei urmatoare aveam o pauza de 2 ore dupa micul dejun. Impreuna cu Mircea ne-am deplasat la sediul GSO din UK, unde am vizitat si muzeul AA din York. Un loc incarcat de istoria AA, am vazut pentru prima data Bigbook in versiunea
initiala si am inteles de ce i se spune asa.. Pe un perete era afisat si cateva pagini asezate intr-o rama. Am intrebat ce reprezinta acele pagini. Mi s-a raspuns ca este vorba de un decret regal,
semnat de regina Angliei, prin care se recunoaste AA ca metoda de recuperare din alcoolism.. Era datat din 1985..
Ne-am intors la hotel, ne-am luat cravatele, si ne-am prezentat la munca..
Cerusem cu o zi inainte sa fiu mutat la comisia care discuta despre recunoasterea grupurilor online ca fiind grupuri AA. Asa ca dupa deschiderea oficiala a
conferintei, s-a trecut la modificarile intervenite in program. Mi-a venit sa intru in pamant cand mi-am auzit strigat numele, modificarea comisiei fiind se pare cea mai importanta modificare intervenita in desfasurarea conferintei..
Asa ca m-am prezentat la comisia nr.1 din sala Craig.
Si a inceput sedinta de lucru. Prezidata de un olandez, care reprezenta Europa continentala. Fara prea multe introduceri, preambulul, momentul de reculegere si s-a trecut la discutare intrebarilor la care trebuia sa dea raspuns comisia.
Am luat loc intre un german care avea 41 de ani de abstinenta si 76 de ani si vechea mea cunostinta de la Alba-Iulia, James, editorul revistei Roundabout.
Am realizat ca la masa aceea eram un pustan..gradinita e putin spus.Cu abstinente de la 15 ani in sus si munca in serviciile AA de ani de zile, femeile si barbatii de acolo nu m-au facut sa simt vreun moment ca nu era locul meu acolo. Pentru ca
nu am simtit nici urma de orgoliu pentru realizarile lor..
Mi-a venit randul sa ma prezint, am prezentat si activitatea mea din Romania si am prezentat motivul pentru care am solicitat schimbarea comisiei.
Si discutiile au inceput.. M-am felicitat pentru faprul ca am cerut sa fiu schimbat, problemele discutate in comisie au avut darul sa ma puna si pe mine pe ganduri..
Recunoasterea unui grup AA online ca fiind un grup de sine statator? Ar trebui sa fie inscris la New York, ca fiind grup de sine statator?
Cum se poate efectua traditia 7? Este asigurat anonimatul in aceste sedinte?
La ultima intrebare m-am bucurat sa pot sa asigur membrii comisiei ca nu exista nici un pericol.
Au luat cuvantul toti cei care au cerut sa vorbeasca, si au exprimat punctele de vedere a regiunii pe care o reprezinta acolo..In prealabil fusese facut un sondaj de opinie privitor la aceste intrebari la toate grupurile din UK.
Democratie. Chiar daca unii aveau o alta parere personala decat cea exprimata de sondaje, au sustinut punctul de vedere al regiunii..
Asa ca dupa 2 zile de discutii, s-a ajuns la vot, care a fost unanim in comisia din care am facut parte.
Discutiile au fost linistite, fara contradictii, era de asteptat..
Si totusi a fost ceva care as putea sa spun ca m-a impresionat in mod neplacut. Avand aceste abstinente uriase, varstele celor prezenti in comisii in mod evident au fost destul de inaintate.
De aici si problema pe care am observat-o.. Parea ca membrii comisiei nu au cunostinte despre grupurile online, nu participasera niciodata la asa ceva, nu stiau despre ce urma sa se discute..
Tehnologia era in mod evident superioara.. De aici uimirea mea. Pot sa inteleg conservatorismul ca o caracteristica a englezilor dar lipsa progresului nu pot sa o explic..
La incheierea discutiilor membrii comisie mi-au multumit personal pentru ca am reusit sa explic ce se intampla in aceste grupuri si sa explic modul lor de functionare.
M-am intrebat insa ce decizie ar fi luat comisia daca nu as fi fost prezent acolo? Un mare semn de intrebare..
Am ajuns la concluzia ca uneori varsta poate fi un impediment in devoltarea si progresul AA.
Dupa incheierea sedintelor in comisii, am participat la o sedinta comuna cu toti reprezentantii regiunilor, in numar de vreo 120, la prezentarea darii de seama A GSO din UK.
In aceasta sedinta, toti cei responsabili din GSO cu diverse sarcini si-au prezentat activitatea. Si s-au supus la vot unele modificari.
S-a discutat despre reviste, telefoane, aparitiile in ziare, TV, website, activitatea financiara in amanunt.. Iar intrebarile nu au incetat sa curga.. Insa tot intr-o atmosfera hazlie..
Dupa incheierea acestei sedinte, am primit un raport cu rezolutiile adoptate de catre comisii si voturile din comisii, urmand ca in ultima zi, duminica acestea sa se discute si sa se supuna la vot de catre toti reprezentantii din regiuni.
Lucru care s-a si intamplat. S-a trecut la discutarea hotaririlor discutate in comisii, s-au pus intrebari, s-au adus modificari, s-a votat pentru sau impotriva..
Dupa care impreuna cu Mircea, ne-am luat ramas bun..Un drum lung si obositor inapoi.
Concluziile mele personale. Pe care mi le-am format avand discutii cu diversi membri AA de acolo.
-Anonimatul e litera de lege. Mergand pana acolo incat emailurile sunt parolate. Nu exista numere de telefon personale.
-Comisiile discuta despre maruntisuri, modificari minore care trebuie aduse regulamemtelor de functionare deja existente. Dar asta pentru ca mecanismul e deja bine pus la punct..Nu au nevoie de decizii majore, greu de luat..
-Comisiile raspund intrebarilor, solicitarilor venite de la grupuri.
-Homegroup (grupul de acasa) e vazut ca celula de baza definitorie pentru AA. Are o cu totul alta semnificatie pentru ei decat pentru noi.
-Transparenta totala in tot ce priveste deciziile si discutiile la nivel inalt din GSO.
-Am asistat la luarea unei decizii istorice in ceea ce priveste excluderea din Grupul AA a persoanelor turbulente.
-Serviciile din cadrul grupurilor..sugestia si exemplul personal impune o conduita de implicare a tuturor membrilor unui grup in activitati.
-Stabilitatea AA din UK se datoreaza seriozitatii cu care toata lumea isi face treaba. Probabil si datorita conservatorismului, a educatiei primite.
-Umorul e absolut necesar. In orice situatie. Atmosfera de la grupuri e mentinuta in aceasta linie.
-Piramida AA e cu varful in jos, atunci cand se discuta despre servicii. Totul pleaca de la grupuri, nu exista genii, guru sau alt tip de personalitate care sa
uimeasca cu intelepciunea si viziunea..
-principiul schimbarii..Au cu ce , domnule! Anul viitor din comisia din care am facut parte nu o sa mai participe decat 2 persoane, din 12. Iar inlocuitorii vor fi cel putin la fel de calificati.. poate si pentru ca fiecare persoana prezenta acolo reprezenta intre 400 si 500 de alcoolici..
A fost o experienta de viata si viziunea mea de ansamblu asupra AA din lume a capatat alte dimensiuni. Am vazut grupuri din toata Europa, directia de urmat insa pentru toti e Yorkul.
Chiar daca diferentele de cultura sunt evidente, alcoolici au acelasi suflet peste tot. Si suferim de aceeasi boala.

Aceasta nu este o forma finala a raportului, astept intrebari si sugestii. Poate si Mircea are cate ceva de adaugat la acest raport.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)