Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fane alcoolic dixit.
17/03/2016, 01:39 PM (Ultima modificare: 17/03/2016 01:40 PM de Fane.)
Răspuns: #111
RE: Fane alcoolic dixit.
”Când privim înapoi, ne dăm seama că tot ce am primit de când ne-am pus existența în mâinile lui Dumnezeu a fost mai bun decât orice ne-am fi plănuit noi pentru viitor.”
Bill W.- AA ajunge la maturitate.

Despre principiile AA așa cum le înțeleg eu în acest moment...
Principiul Credinței, al Încrederii este un principiu foarte important si foarte frumos în același timp, după părerea mea. Bunăvoința și smerenia sunt cheile de boltă ale acestui principiu. Bunăvoința de a-mi lăsa voința și viata în grja unui Dumnezeu așa cum îl înțeleg eu si smerenia de a recunoațte că numai El mă poate ghida pe drumul abstinentei si al evolutiei spirituale. Însă așa cum bine spune si în 12 cu 12 ”credința este necesară dar ea singură nu ajută”, Pasul 3 a fost într-adevăr o piatră de încercare pentru mine , un alcoolic încăpățânat care de obicei făcea numai ce vroia el să facă. În momentul când am acceptat ca puterea Superioară să-mi dirijeze viața , atunci s-a întâmplat minunea, atunci am simtit cum Cineva îmi ia o sarcină uriașă de pe umeri, atunci Divinul pe care îl căutasem mai peste tot numai lângă mine nu, a început să-m răspundă la rugăciuni prin fapte, prin îndeplinirera promisiunilor AA, bineînțeles nu dintr-o dată ci cu timpul și lucrând zi de zi programul. Dar odată cu lucrul cu seriozitate si cu cea mai mare onestitate a Pasului 3 ( așa cum am mai spus Puterea Superioară stie ce gândim dincolo de ferestre si uși închise) drumul spre ceilalti Pași a fost mai neted, pentru că Divinul era și este în permanență cu mine atât timp cât îmi doresc cu inimă bună si cu minte deschisă acest lucru. Iar atunci când în viața mea s-a ivit o problemă un necaz am întrebat Divinul ce pot face ca să depășesc acel moment, iar răspunsul nu a întârziat să apară.
Rugăciunea Pasului 3 din BB (pag-60)spune atât de la obiect esența acestui Pas:
Doamne mă las în grija ta, să faci din mine și prin mine ceea ce dorești TU. Scapă-mă din robia egoismului, ca să pot îndeplini mai bine voia TA. Scapă-mă de greutăți în așa fel, încât birunța mea asupra lor să fie pentru ceipe acer i-aș putea ajuta, o mărturie a Puterii Tale, a Iubirii Tale, a Modului Tău de viață. Fie-mi dat să fac voia Ta întotdeauna!
Sunt multe de spus despre acest Pas important în reabilitarea unui alcoolic însă am vrut doar să subliniez faptul că pentru mine regăsirea Puterii Divine de care mă depărtasem mult de tot a fost si este un lucru deosebit , în ziua de Azi îmi las fără teamă voința și viața în Voia Lui !
Fane.
” Nimeni din cei care lucrează programul nu ar trebui să se lase conduși de incapacitatea de a-L înțelege pe Dumnezeu ... asta împiedica să funcționeze acest Pas 3. Nu este necesar să-L înțelegem pe Dumnezeu ca să facem Pasul 3. Nimeni nu-L înțelege pe Dumnezeu. Veteranii spuneau că : ,,Orice Zeu suficient de mic pentru mine ca să–l înțeleg, nu este suficient de mare pentru a fi puterea mea superioară", știu doar că înțelegerea ta a lui Dumnezeu - oricare ar fi - este suficient de bună pentru a începe. Si să nu fiți surprinși dacă se schimbă în timp ce lucrați restul pașilor. . . și va continua să schimbe tot restul vieții voastre.”
--- Citatul este preluat si tradus de pe ...Credința si al Treilea Pas/ Serenity Web.

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
07/07/2016, 02:49 PM
Răspuns: #112
RE: Fane alcoolic dixit.
Pe 30 Iunie am împlinit 2 ani minunați de Viata trăită in bucuria abstinentei...
Gânduri aniversare...

Cu 2 ani în urmă totul era diferit. Și acum când mă uit înapoi înțeleg că doi ani de abstinentă pot face mult bine unei persoane dependente.

Acum 2 ani si puțin în urmă nici prin cap nu mi-ar fi trecut că o să ajung aici... Ieri am ieșit la pensie pentrru limită de vârstă dintr-un sistem care nu acceptă boala asta, am iesit cu capul sus, acum 2 ani si un pic eram cît pe aci să ies pe poarta din spate cu picioarele înainte...
Recunoșțința pe care o port pentru abstinența mea nu poate fi exprimată în cuvinte dar o simt din plinul inimii mele !

Nu mai urasc nimic la faptul de a fi un alcoolic. De fapt, acum îmi place ce sunt. M-a făcut cine sunt astăzi. Îmi place că nu trebuie să mă întorc la acea viață oribilă. A fost distractiv pentru o perioadă lungă de timp, și apoi încetat să mai fie distractiv pentru un timp, chiar îndelungat, deci nu mi-e dor de nimic în privința asta. Îmi place viața mea de azi. Cele mai bune trei ancore pe care le-am dobândit si mă ajută să mă mențin abstinent și fericit sunt: Dumnezeu, smerenia și camaraderia oamenilor din comunitate. Adevărul, Iertarea și Iubirea.
Practicarea celor 12 pași, împreună cu toți cei care sunt abstinenți, sau încearcă să devină abstinenti, sunt cel mai bun lucru întâmplat în viața mea vreodată. Ei mi-au oferit ghidarea de a ști cum să mă ocup de viața mea zi de zi și asta, îmi dă speranțe și pe mai departe fiecare zi la rândul ei. Cei mai importanti Pași au fost 4 și 5. Au fost un fel de schimbător de joc-jocul vieții, pentru că m-au făcut să arunc o privire în mine însumi și să văd că persoana pe care am urât-o cel mai mult am fost eu. Mi-am descoperit în cele din urmă partea mea de vină în tot ceea ce am făcut, în loc să tot dau vina pe toți ceilalți.

Dacă aș avea de oferit o sugestie unui nou venit sau cuiva care se gândește să devină abstinent, ar fi pur și simplu: RĂMÂI. Nu trebuie să te întorci la acea viață oribilă care vrea să te omoare și îți îngrijorează familia . Continuă să vii înapoi la întâlniri. Nu bea sau, indiferent de ce, NU BEA! ... toate aceste simple dar atât de minunate cuvinte. Eu te iubesc, sunt de partea ta, și sper să devii abstinent. Nu pleca înainte ca miracolul eliberării din dependență să se producă, eu sunt exemplul că se poate, ceilalalți prieteni din comunitate sunt exemplul că se poate. Hai să ieșim la o cafea si să mai povestim puțin despre program...

Bucuria abstinenței , abstinenta în bucurie... stă în noi, bunăvoința de a ne recupera si de a lucra programul sub ghidarea unui Dumnezeu așa cum îl înțelege fiecare dintre noi sau a unei Puteri Superioare ție, îți poate aduce minunata seninătate de fiecare zi, desigur că zile grele vor mai fi dar vei trece mai ușor peste ele dacă esti lucid.

Sunt recunoscător pentru abstinența mea acelui Dumnezeu Unic al Iubirii așa cum îl înțeleg eu și fiecărui membru în parte din AA, Al-anon și Toate adictiile și nu în ultimul rând celei care m-a impulsionat să urmez calea AA-ului psihoterapeuta si prietena mea de la începutul abstinenței, sunt recunoscător tuturor prietenilor sau mai puțin prieteni pe care i-am întâlnit pe traseul Vietiii mele cele noi.
Vă multumesc pentru Viața mea !
Abstinență senină trăită în bucurie !

F., alcoolic.

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
09/07/2016, 10:18 AM
Răspuns: #113
RE: Fane alcoolic dixit.
Multi ani inainte si de aici inainte!
Habar nu ai ce bucurie imi faci, prin simplul fapt ca te simt fericit. Asta e cel mai important lucru dintre toate. Programul AA te-a invatat cum sa fii fericit si aplicarea lui in cazul tau, se vede.
AA din Romania a castigat un membru marcant, in persoana ta, si munca ta in comunitate a fost remarcata de toti. Grupul de la CT a luat avant si datorita tie.
Stiu ca ai avut si multe reusite personale, la asta cu pensia chiar nu ma gandeam..WinkWink
Putin cam tarziu, dar binemeritata medalie:
   

Cum naiba, au trecut deja 2 ani???WinkWink
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
09/07/2016, 05:04 PM (Ultima modificare: 09/07/2016 05:06 PM de Fane.)
Răspuns: #114
RE: Fane alcoolic dixit.
(09/07/2016 10:18 AM)Marius A scris:  Multi ani inainte si de aici inainte!
Habar nu ai ce bucurie imi faci, prin simplul fapt ca te simt fericit. Asta e cel mai important lucru dintre toate. Programul AA te-a invatat cum sa fii fericit si aplicarea lui in cazul tau, se vede.
AA din Romania a castigat un membru marcant, in persoana ta, si munca ta in comunitate a fost remarcata de toti. Grupul de la CT a luat avant si datorita tie.
Stiu ca ai avut si multe reusite personale, la asta cu pensia chiar nu ma gandeam..WinkWink
Putin cam tarziu, dar binemeritata medalie:


Cum naiba, au trecut deja 2 ani???WinkWink
Marius, Marius dragul meu prieten, tu esti cel care m-a luat in brate prima dată si mi-a explicat ce înseamnă să fii membru AA, tu esti cel care prin povestea ta m-a determinat să aleg acest drum pentru că mi-am zis ca dacă tu ai reusit după ce ai trecut prin atâtea si atâtea, eu care nu trecusem nici prin jumătate din ce ai trecut tu de ce nu aș putea face asta ... si tot tu un ardelean ai dus pentru prima dată un constăntean la un grup din Constanța Smile. Dragă prietene pentru toate acestea îți multumesc, ce am primit de la tine si de la alti membri AA dau înapoi fără să aștept vreo recompensă.

Multumesc frumos pentru medalie si sunt recunoscător pentru prietenia ta !

DA, au trecut 2 ani !!! Smile Wink

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
14/08/2016, 09:50 PM
Răspuns: #115
RE: Fane alcoolic dixit.
„Indiferent de succes sau eșec, indiferent de suferință sau fericire, indiferent de sănătate sau boală, sau chiar de moartea însăși, o viață nouă de nesfârșite posibilități poate fi trăită dacă avem bunăvoința să continuăm trezirea noastră prin practicarea celor 12 Pași AA” Bill W. - Grapevine decembrie 1957

Câteva reflectii personale postate pe site-ul personal, privind spiritualitatea programului AA așa cum îl înțeleg eu astăzi la data când postez aceste rânduri...
pentru articol click aici :

http://www.abstinenta.com/425262869/4040...litatea-aa

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
15/08/2016, 12:03 AM
Răspuns: #116
RE: Fane alcoolic dixit.
Sunt la cel mai inceput moment al abstinentei. Am mai avut o tentativa, dar nu eram "convins " ca sunt neputincios in fata alcoolului. Credeam ca o sa pot controla. M-a pacalit... Sad Am hotarat ca de data asta sa reusesc... insa am 1000 de temeri, si 1000 de intrebari... Cum ar fi:

Ce fel de alimentatie ar trebui sa am ca sa nu ajung sa consum ?
Am voie sa pun otet in salata care este din alcool ? Oare nu imi mentine starea sau nevoia ?
Ce sa fac cand imi face unu "pofta" cu o bere (lucrez) pe santier, se bea in draci... o bere rece, vara... sti conceptul... moentan astea ma framanta !
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
15/08/2016, 10:35 AM
Răspuns: #117
RE: Fane alcoolic dixit.
(15/08/2016 12:03 AM)Molumze A scris:  Sunt la cel mai inceput moment al abstinentei. Am mai avut o tentativa, dar nu eram "convins " ca sunt neputincios in fata alcoolului. Credeam ca o sa pot controla. M-a pacalit... Sad Am hotarat ca de data asta sa reusesc... insa am 1000 de temeri, si 1000 de intrebari... Cum ar fi:

Ce fel de alimentatie ar trebui sa am ca sa nu ajung sa consum ?
Am voie sa pun otet in salata care este din alcool ? Oare nu imi mentine starea sau nevoia ?
Ce sa fac cand imi face unu "pofta" cu o bere (lucrez) pe santier, se bea in draci... o bere rece, vara... sti conceptul... moentan astea ma framanta !
Salutare! Ti-am raspuns la mesajul privat la acelesi intrebari Smile, daca mai ai te astept.
Îți recomad cu căldură cartea ”Viata fără bautura”
Zi senină!

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)