Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încrederea în sine
01/11/2014, 02:39 PM (Ultima modificare: 01/11/2014 03:09 PM de Constantin.)
Răspuns: #1
Încrederea în sine
Dezvoltarea unui respect de sine sanatos joaca un rol important în succesul si fericirea noastra în viata. Respectul de sine se refera la modul în care ne percepem pe noi însine, iar comportamentul nostru reflecta limpede aceste sentimente. Felul în care vorbim despre noi însine conteaza în tot ceea ce facem, ceea ce gandim despre noi însine determina modul în care simtim si modul în care simtim determina modul în care actionam.
O încredere în sine ferma permite indivizilor sa se deschida catre noi oportunitati si provocari, atat în viata personala cat si în cea profesionala. Cei care nu au încredere în ei însisi sunt mai putin dispusi sa iasa din siguranta lucrurilor cunoscute si în felul acesta pot rata sanse importante.
Adesea putem da vina pe altii pentru ca nu avem încredere în noi însine – parinti, profesori sau alte persoane importante. Cu toate acestea, odata ce ajungem la maturitate, este necesar sa ne asumam responsabilitatea crearii propriei noastre imagini despre noi însine. Într-un fel este ca un cerc vicios: cei care vor avea un respect de sine puternic vor întari în mod constant aceasta imagine cu noi succese, în timp ce lipsa încrederii în sine va atrage esecuri care vor „confirma” asteptarea negativa.
Iata în continuare cateva modalitati simple de a ne creste încrederea în noi însine.
1.) Dialogul interior – adica lucrurile pe care ni le spunem noi însine („Bravo, sunt tare!” sau „Ce prost sunt, cum de am putut sa gresesc din nou?!”). Este esential sa învatam sa ne spunem lucruri pozitive si sa ne imaginam reusind sa facem ceea ce ne propunem. Observati-va dialogul interior si corectati-va zilnic, pana cand va deveni un obicei. Veti observa treptat ca aceste lucruri vor deveni realitate - chiar veti deveni mai performant, mai bun în ceea ce faceti, etc.
2.) Analizati în mod lucid ce puteti controla si ce nu. Actionati în directia schimbarii lucrurilor pe care le puteti schimba si renuntati sa mai schimbati lucrurile care nu tin de voi însiva. Puteti sa va controlati modul în care va îmbracati si igiena personala, dar nu puteti controla daca ceilalti va vor simpatiza sau nu. Puteti controla modul în care va simtiti voi însiva, dar nu puteti controla modul în care simt ceilalti despre voi.
3.) Aplicati politica pasilor marunti. Stabiliti-va mici obiective realizabile si actionati spre a le duce la îndeplinire. Pe masura ce reusiti sa faceti ceea ce v-ati propus va creste si încrederea în fortele proprii.
4. ) Fiti o persoana pozitiva. Cand luati decizia de a face o schimbare în viata voastra planificati cu întelepciune si apoi ganditi-va ca lucrurile vor merge bine. Subliniati toate aspectele pozitive care apar. Recunoasteti ca greselile sunt doar ocazii de a învata ceva si de a încerca din nou.
5.) Asumati-va responsabilitatea pentru voi însiva. Încrederea în sine implica acceptarea faptului ca sunteti singurii responsabili de propria voastra fericire si ca aceasta este rezultatul propriilor voastre alegeri. Lasati sa plece regretele pentru greselile trecute sau pentru sansele nefolosite – au trecut, gata. Începeti chiar de astazi sa va creati viata asa cum v-o doriti.

Din materiale mai vechi
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)