Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dependenta de medicamente
02/09/2014, 12:05 PM
Răspuns: #1
Dependenta de medicamente
Alt subiect sensibil si foarte de actualitate este dependenta de medicamente, care uneori ramane ca un apendice de nevindecat chiar si in viata alcoolicilor abstinenti. La grupul nostru de la Cluj am primit la un moment dat vizita unui strain aflat in trecere prin Romania si care era abstinent la alcool cu ajutorul AA de mai bine de 20 de ani. Totusi, in acest interval de timp, a fost nevoit la un moment dat sa faca un tratament impotriva durerilor de coloana si dupa incheierea tratamentului a devenit atat de dependent de medicamentele respective, incat vreme de cca 4 ani a obtinut retete prin diverse subterfugii si si-a procurat medicamentele, pana cand in sfarsit a ales sa ceara din nou ajutor si sa repete programul de 12 pasi pe medicamente de data aceasta.

Dependenta de medicamente este foarte frecventa la femei, deoarece fiind mai sensibile ca si constructie aparenta, de multe ori acestea ajung la surmenaj si forme de depresie usoara pentru care se sercomanda calmante si antidepresive. Pe un fond adictiv, acestea sunt imediat asimilate ca "micul prieten din cutiuta" si devin nelipsite din viata bolnavei, ele fiind schimbate apoi cu altele din ce in ce mai tari.

Dependenta de medicamente este si ea destul de invizibila si de acceptata social, asa incat reprezinta un real pericol pentru alcoolicul abstinent care nu urmeaza un program de recuperare din adictii si de consolidare a abstinentei.

Iata si putina teorie despre aceasta ramura a bolii de adictie:

" Dependenta de medicamente, in functie de substantele consumate, conduce la o degradare fizica si psihica, modificari ale personalitatii. In final bolnavul consuma medicamentele pentru a evita simptomele de sevraj. Cine devine dependent de medicamente isi pierde adesea autocontrolul. In cazul unui conflict, unei tensiuni oricat de mici, ia un calmant. Ca urmare a obisnuintei, in vederea atingerii efectului, doza trebuie marita: se formeaza cercul vicios.
In toate cazurile respectati recomandarile medicului. Daca considerati doza prescrisa ca fiind insuficienta, ineficienta, nu mariti doza fara a intreba doctorul. Nu administrati medicamente la intamplare, pe cont propriu.
Simptomele dependentei sunt:
- obisnuinta, senzatie de nevoie
- pierderea controlului
- teama de simptomele specifice sevrajului
- leziuni fizice si psihice
- modificari, tulburari vizibile ale personalitatii."
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
09/08/2016, 11:35 PM
Răspuns: #2
RE: Dependenta de medicamente
Am si eu un prieten care-i dependent de medicamente. Dar fiti atenti, e greu sa spui unui om ca e dependent cand el se crede doar bolnav.
____________________________
Marius
Citează acest mesaj într-un răspuns
10/08/2016, 09:22 AM
Răspuns: #3
RE: Dependenta de medicamente
Servus Marius,

Bine ai venit pe forumul nostru.

Daca prietenul tau se crede bolnav e pe calea buna. Dependenta este boala. Faptul ca e de medicamente este drogul la alegere. Acu...el cand o vrea sa iasa din asta, are resurse.
Dar tu? Tu ce doresti, ce simti...etc?! Aici e intrebarea...

Andi-dependenta si codependenta
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)