Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Abstinenta
18/06/2013, 02:11 PM
Răspuns: #1
Abstinenta
Totul despre abstinenta,succes,esec,cum o pastram....
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
03/05/2014, 09:33 PM
Răspuns: #2
RE: Abstinenta
Cred ca abstinenta nu o putem pastra senina fara spiritualitate. Eu lucrez la mentinerea mea intr-o forma buna spirituala nu numai apeland la rugaciune , ci si citind carti de spiritualitate , vizionand filme , mergand in pelerinaje , si nu in ultimul rand vorbind despre Cristos in multe cercuri de prieteni.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
05/05/2014, 09:02 PM
Răspuns: #3
RE: Abstinenta
(03/05/2014 09:33 PM)sens unic A scris:  Cred ca abstinenta nu o putem pastra senina fara spiritualitate. Eu lucrez la mentinerea mea intr-o forma buna spirituala nu numai apeland la rugaciune , ci si citind carti de spiritualitate , vizionand filme , mergand in pelerinaje , si nu in ultimul rand vorbind despre Cristos in multe cercuri de prieteni.

Este foarte adevarat ca exista o stransa legatura intre abstinenta si spiritualitate. De fapt, alcoolicul abstinent, prin lucru pasilor ajunge la un nivel spiritual care ii asigura abstinenta chiar daca este ateu. In cartea "Pasii Transformarii", autorul, preotul ortodox Meletios Webber vorbeste despre cei doisprezece pasi si viata Bisericii, dar si despre spiritualitate si religie. El scrie: "Religia se concentreaza asupra relatiei lui Dumnezeu cu omenirea; spiritualitatea se concentreaza asupra relatiei unei persoane cu Dumnezeu". Dumnezeu sa ne ajute!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
05/05/2014, 10:41 PM
Răspuns: #4
RE: Abstinenta
Faina discutie!
Daca vorbim despre abstinenta,din punctul meu de vedere ea este de 2 feluri.Cea pastrata prin frica si cea pastrata prin spirit.
Din prima categorie fac parte de obicei cei care s-au lasat singuri de baut,de obicei din motive de..moarte..puscarie..nebunie..
Banuiesc ca acestea sunt motivele majoritatii..Cred ca fiecare dintre noi cand am intrat pe drumul abstinentei asa am inceput.In ceea ce ma priveste,doar frica nu m-ar fi putut opri niciodata.Pentru ca frica mea de moarte nu mai exista.La momentul la care ajunsesem eram pur si simplu impacat cu inevitabilul.Starea mea fizica era devastatoare.Si ma opresc aici.
Pentru mine a fost evident ca frica nu ma poate opri din baut.Dar atunci cand am ajuns la AA eu am intalnit un mosulet simpatic care avea atunci 18 ani de abstinenta si care deborda de liniste si seninatate.Si m-am intrebat ce naiba are omul asta?Cum poate fi atat de relaxat?
Mi-a trebuit un timp sa inteleg..Si am inteles ca pacea lui venea din interior iar calea urmata de el a fost una profund spirituala.Am realizat ca numai asa ceva ma putea salva si pe mine.Si chiar daca inceputul a fost greu,intrucat credinta mea intr-o putere superioara era una subreda,incet ,incet, a inceput sa functioneze.
Sunt sigur ca nici o alta varianta nu ar fi functionat pentru mine.
Cunosc destui oameni care s-au lasat de baut prin propriile puteri.Dar al caror comportament a ramas de alcoolic activ.Nu imi doresc asa ceva si ,repet,nu ar fi functionat pentru mine.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
07/05/2014, 04:27 AM
Răspuns: #5
RE: Abstinenta
Pentru mine abstinenta e ca o calatorie in viata de zi cu zi.Lucrurile mici care mi se intampla sunt nemaipomenite si din care invat cate ceva nou,experiente,cunoastere,credinta din ce in ce mai mare.Trebuie sa mi pastrez ceea ce am sa pot transmite mai departe.Relatiile pe care le am acum cu oamenii,familia,sunt bazate pe sinceritate,adevar,iar pentru a mi face viata mai frumoasa am nevoie sa mi fac o reconstructie,sa lucrez Pasii,sa ii aplic,sa ma dezvolt spiritual.Dumnezeu lucreaza si a facut pentru mine ceea ce eu nu am putut sa fac.Ca si altii,am avut de suferit pana am aflat acest adevar.Mi se spunea de foarte multe ori sa am rabdare,nu prea imi dadeam seama rostul acestui cuvantdar acum stiu cata insemnatate are.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)