Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SĂ ACCEPTĂM REALITATEA FĂRĂ NEGARE
26/06/2014, 09:16 AM
Răspuns: #1
SĂ ACCEPTĂM REALITATEA FĂRĂ NEGARE
SĂ ACCEPTĂM REALITAEA FĂRĂ NEGARE
Blocajul nostru de a ne cunoaște pe noi înșine este negarea. Negarea înseamnă foarte multe lucruri. Negarea înseamnă ignorare, raționalizare, justificare, pretinzând sau refuzând de a lua în considerare opinia unui observator obiectiv, atunci când aceasta nu este la fel cu a noastră.
Negarea este atunci când soțul/soția a rănit profund sentimentele celuilalt, dar ne batem joc de copilul nostru pedepsindu-l pentru vărsarea laptelui.
Negarea este atunci când tachinăm cu cruzime pe cineva și apoi spunem că "totul a fost în glumă."
Negarea este atunci când cerem o a doua bucată de tort dar, ne spunem că nu vom mai cere data viitoare.
Negarea este atunci când vom accepta necondiționat explicația fiului nostru că marijuana din sertarul lui aparține unui prieten.
Negarea este atunci când vom da unui soț/soție, care ne abuzează fizic a doua, a treia sau a patra șansă.
Fiecare dintre noi avem pânze artizanale frumos țesute de negare cu privire la situații din viața noastră, cu privire la alte persoane și, cel mai periculos, despre noi înșine.
Cu negarea despre noi înșine ne confruntăm când dorim să facem Pasul 4. Fiecare dintre noi are o idee încăpățânată, fixă, despre ceea ce suntem despre ce fel de personalitate avem, cum ne uităm, ce comportament avem, despre motivele noastre, cum ne raportăm la alții și cum ne văd alții. Pentru majoritatea dintre noi această idee se bazează pe convingeri trecute, pe iluzii, pe raționalizări și auto-justificări. Cu alte cuvinte, ideea noastră despre cine suntem se bazează pe refuzul de a afla cu adevărat cine suntem. Astfel rămânem blocați în negare, în auto-iluzie, într-o lume nerealistă. În această situație realitatea noastră este bazată pe raționalizări și justificări, nu pe realitatea vieții de astăzi, rămânem blocați în negare. Dacă nu anulăm negările de tot felul riscăm să nu ne schimbăm niciodată.
Vom spune întotdeauna că respectăm regulile societății, ne descriem că suntem cinstiți dar, nu suntem în stare să recunoaștem că suntem total lipsiți de onestitate. Suntem geloși, invidioși pe colegul nostru care a obținut un succes, dar spunem cu zâmbetul pe buze că ne bucurăm pentru el. Nu suntem niciodată nepoliticoși dar, in mintea noastră îi trimitem la dracu. Nu putem trece de minciuna inițială că suntem o persoană onestă. La fel ca mulți dintre noi suntem de părere că, dacă ascundem adevărata natură a noastră de alții, ea nu există. Este posibil să ascundem natura noastră exactă de noi înșine și de societate pentru totdeauna. Tot ce facem este să ucidem spiritul nostru.
Este greu a învăța să ne vedem în mod clar, dar auto-examinarea este baza pentru o viață împlinită, avem nevoie să înțelegem natura noastră reală. Avem nevoie să facem alegeri conștiente luate în considerare, în loc de a fi conduși de nevoile inconștiente, reactive. Numai atunci putem face evaluări realiste ale vieții noastre actuale, indiferent de ceea ce a fost trecutul nostru. O căutare sinceră și profundă ne ajută să construim abilitatea de a ne vedea pe noi înșine în mod clar, anulând toate negările noastre. Învățăm să ne stabilim în prezent și să reacționăm la viața noastră actuală în conformitate cu sinele nostru actual, nu la un sine care aparține trecutului. Mesajele din trecut nu mai fac gălăgie pentru a câștiga atenție. Numai așa ne putem odihni în liniște și să ne deschidem la energia spirituală din ziua de azi.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)