Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
COMPARAȚII ȘI COMPARAȚII...
27/04/2017, 09:48 AM
Răspuns: #1
COMPARAȚII ȘI COMPARAȚII...
De când sunt în abstinență am urmărit mult evoluția alcoolismului la diferiți oameni, din AA și din societate, nu pentru a deveni critic, ci pentru a învăța, de fapt urmăream și pe vremea băutului cum va evolua comportamentul unei persoane în funcție de ce și cât consuma(când beam în local de unul singur). Atunci eram foarte critic, ”lupul moralist”, dar niciodată nu m-am analizat pe mine, eu eram OK. Alcoolicii uită în fiecare zi că sunt diferite tipuri de efecte ale acestei boli și se compară mereu cu alții, în special cu cei care nu au mai băut în urma unor evenimente sau au un consum normal. Nu sesizează că oamenii sunt diferiți și cei cu care se compară poate nici nu sunt alcoolici. Asemănarea cu aceste cazuri nu a ajutat și nu ajută pe nimeni să fie treaz.
Aceasta este partea insidioasă a bolii noastre de a ne compara cu alții și care ne mai spune: ”Nu mi se va întâmpla mie”, ”Nu sunt chiar atât de rău” sau ”Eu am să rezolv totul”. Cum spuneam am urmărit mulți oameni din AA și din afară, deoarece acum sunt treaz și o pot face obiectiv. Am urmărit pe unii dintre ei în căderea lor finală datorată alcoolismului. Întristare și furie, întristat pentru pierdere și furios pe boală că ucide fără menajamente. Ce să-i faci? Viața merge înainte și aceste sentimente se estompează cu timpul, însă au și o parte bună, ele mă țin departe de băutură, în primul rând, într-o zi la un moment dat. Pentru mine primul Pas nu mă ține treaz, lucrul la ceilalți unsprezece DA!
Aplicarea principiilor AA în toate momentele unei zile, mă ajută să am, și să păstrez o abstinență împlinită în așa fel încât să pot trece peste toate necazurile și evenimentele din viață fără a apela la alcool, și este minunat, credeți-mă. Nu mă compar cu nimeni, dar exemplul celor care reușesc în program îmi este de folos. Sunt recunoscător pentru tot ce am primit și primesc în fiecare zi. Dumnezeu lucrează pentru mine pentru că î-L las să lucreze, m-am abandonat Lui din toată inima. Doamne, ajută!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)