Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DESPRE CREDINȚĂ
20/04/2017, 03:31 PM
Răspuns: #1
DESPRE CREDINȚĂ
Credința mea, Credința ta
Un membru AA povestește despre propria sa călătorie spirituală în AA și spune că toți avem nevoie de timp pentru a ne găsi locul nostru.
Când am venit în AA, unii oameni au fost foarte agresivi în ceea ce îmi spuneau în legătură cu înțelegerea mea creștina a unei Puteri mai mari, că aceasta ar putea fi o problemă. Mi-au spus că ar trebui să abandonez convingerile mele creștine și să accept ”conceptul AA”.
Nu am știut ce înseamna acest lucru pentru ei, dar pentru mine a făcut ca, începutul călătoriei mele în program și înțelegerea despre Dumnezeu să fie mai problematică și mai provocatoare decât trebuia să fie. M-am întrebat o lungă perioadă de timp, dacă aș mai putea fi încă un creștin și în același timp să fiu și o parte din AA. Am auzit de asemenea ciocniri ale noilor veniți cu un concept foarte specific despre Dumnezeu și sugestiile că noii veniți trebuie să creadă într-un anumit concept despre Dumnezeu, să fie o parte a programului.
Am învățat de la sponsorul meu că, credințele mele despre Dumnezeu nu ar trebui să fie o problemă. El m-a ajutat să trec peste acele vulnerabile și tulburătoare momente din primele luni de abstinență. El s-a luptat mult cu propriul concept depre Dumnezeu și a împărtășit în mod deschis aceste lupte cu mine. El era un ateu în timp ce lucra cu mine, eu în schimb eram un creștin cu o credință puternică.
Credința mea sigur, nu a fost în stare să mă țină trez. Aveam nevoie de AA.
N-am încercat să convertesc sponsorul meu și el niciodată nu a încercat să mă convertească. El m-a purtat prin Cartea Mare. Am fost dispus să aud că el și Cartea Mare au ceva de spus.
Am creeat între noi acea legătură reciprocă pe care alcoolismul o creează. Pentru mine, credința și înțelegerea despre o Putere mai mare mi-a fost întărită, așa cum mi-a fost întărită și credința mea în AA și în cei 12 Pași(etape). Munca lui cu mine a ajutat propriul meu program de abstinență să dea roade, așa cum spun Promisiunile Programului AA.
Nu pot spune ce s-a întâmplat cu el în legătură cu Dumnezeu, dar el mereu a împărtășit cu mine, și cât de mult prețuiește timpul petrecut împreună. Suntem buni prieteni și în ziua de azi. Trebuie să i se dea în curând un cip de șapte ani de abstinență, după ce s-a deconectat de la viață fratele lui. Fratele lui a fost un alcoolic care a fost în imposibilitatea de a recepționa mesajul AA.
Am sponsorizat o mulțime de tipi. Dintre acei tipi, singurul care este încă treaz, după știința mea, a fost un ateu atunci când am început să lucrez cu el și era încă un ateu atunci când s-a mutat departe de Sacramento și a primit un nou sponsor. Am lucrat împreună al treilea pas. Am lăsat să exploreze singur reacțiile sale la conceptele prezentate în Cartea Mare. N-am încercat să-l convertesc. Am ascultat ce a avut de spus, la fel cum m-a ascultat sponsorul meu.
Nu știu dacă vechiul meu prieten/sponsor l-a acceptat pe Dumnezeu, dar am urmărit cum au intrat promisiunile programului în viața lui. El participă la lucrările în servicii și îi ajută pe alții să fie abstinenți și să rămână treji.
Pentru această zi, cred că experiența mea cu sponsorul, singurul sponsor ateu abstinent pe care l-am avut, trimite un mesaj important despre această problemă foarte controversată a spiritualității în program. Eu cred că este de o importanță capitală de a onora și de a da spațiu pentru fiecare persoană de a se elibera de unele credințe personale și de a crede în puterea mai mare a programului AA. Pentru mine un aspect bun al programului este prezentat în cuvintele: ”Dumnezeu, așa cum Îl înțelegem”.
Programul ne prezintă o întrebare și apoi ne lasă spațiu de a examina și de a investiga problema. Cred că este mai important pentru abstinența noastră și pentru relația noastră cu o putere mai mare de a examina sincer, de a explora întrebarea și conceptul propriu despre Dumnezeu decât să accepți orice alte răspunsuri venite de-a gata.
Ca un credincios creștin, eu nu sunt amenințat de alte concepții despre Dumnezeu, și nici nu cred că programul unei persoane abstinente este compromis de o înțelegere diferită a lui Dumnezeu decât a mea, chiar dacă este pur și simplu un ”grup de bețivi”. Înțelegerea mea a programului este de a judeca oamenii numai după faptele lor. Dacă cineva lucrează cu alte persoane, transmite mesajul care va ajunge și la noii veniți, eu o văd o înțelegere a lui Dumnezeu ca ceva care lucrează. Am întâlnit oameni foarte diferiți în legătură cu această temă despre Dumnezeu. Aceștia sunt oamenii care au depășit multe provocări în propriile lor vieți și totuși au avut un impact puternic în viețile altora. Am asistat la îndeplinirea promisiunilor pentru persoane fizice reprezentând toate dimensiunile din spectrul de credință. Trebuie să cred, ce experiența mea îmi spune; că fondatorii AA au fost înțelepți să includă ”Un Dumnezeu așa cum l-am înțeles” în al treilea și al unsprezecelea pas. Aceste cuvinte creează o parte importantă a procesului de recuperare, un spațiu de cultivare și de explorare a lui Dumnezeu din sine.
Filip T.
Sacramento, California, USA
Tradus(PC) și adaptat Constantin – Sv. Sursa: Grapevine.org
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)