Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DISCURS LA O CONFERINȚĂ AA DIN 1976
23/02/2017, 10:07 AM
Răspuns: #1
DISCURS LA O CONFERINȚĂ AA DIN 1976
Numele meu est Bob Bacon. Sunt neputincios în fața alcoolului și foarte recunoscător pentru a fi în viață și parte a acestei Conferințe. În conținutul întrunirilor AA, ne îndepărtăm oare de fundamentele AA? Eu cred că da. Alcoolicii Anonimi au un ritm de creștere mai rapid de cât oricând din anii 40 încoace și bănuiesc că nu eram pregătiți pentru o astfel de creștere. Am ajuns oare să ne complace-m în mulțumirea de sine a bunăstării noastre? Cei de acum vin la Alcoolicii Anonimi într-o formă fizică și mentală mult mai bună decât am fost majoritatea dintre noi, cei de aici.
Trebuie să le arătăm cum am învățat noi să rămânem abstinenți. În cazul în care întrunirile noastre constă în mare parte din experiențele de băutori, ideile și opiniile noastre, înseamnă că nu ne facem treaba. Dr. Bob a spus că programul nostru, atunci când este bine pregătit, înseamnă iubire și servicii.
Trebuie să le arătăm tuturor noilor veniți că îi iubim așa cum am fost noi iubiți și că avem un mod de pe care dorim să-l împărtășim. În cazul în care întrunirile noastre nu sunt de cât lamentații de foști bețivi și pălăvrăgeală fără sens, noi nu le arătăm ”Cum funcționează metoda noastră”. La întrunirile AA, vom ajunge la oameni cu iubire și spunându-le: ”Aceștia sun Pașii pe care i-am făcut” și ”A trebuit să facem orice”. Este asta ceea ce un nou venit aude în întrunirile noastre de acum?
Atunci când o persoană vine la noi după 30 de zile petrecute într-un centru de reabilitare sau dintr-un spital de psihiatrie, el sau ea este deja treaz sau trează și trebuie să știe cum suntem noi abstinenți. Eu cred că întrunirile noastre nu îndeplinesc cu adevărat acestă grea responsabilitate, atât de eficientă cum ar trebui și ar putea.
Avem lucruri bune, cum ar fi întrunirile de studiu al cărții Alcoolicii Anonimi . În zona mea se practică tot mai mult, întâlnirile de discuții. Această idee nouă a fost preluată din Grapevine.
Eu cred că este vital pentru supraviețuirea comunității noastre, de a aduce la cunoștință persoanelor care vin la noi pentru ajutor că Alcoolicii Anonimi, Cei Doisprezece Pași și cele Douăsprezece Tradiții sunt probabil singura șansă de supraviețuire din alcoolism. Dacă nu reușim să-i călăuzim în programul nostru de recuperare comunitatea noastră nu va supraviețui. Viitorul nostru depinde de un flux continuu de recuperați.
În lumea frustrantă de azi, Programul nostru ar trebui să funcționeze mai bine decât oricând. Facem noi o treabă suficient de bună împărtășind asta cu miile de oameni care vin la noi acum? Nu ar trebui să le oferim acestor oameni toate cele trei Moșteniri: Recuperare, Unitate și Servicii? Trebuie să le spunem mai mult decât: ”Nu bea și du-te la întruniri”. Dacă tot ce spunem este doar despre băutul nostru, ideile noastre, opiniile noastre, ziua mea de astăzi sau modul în care o trăiesc, noi nu purtăm mesajul – purtăm boala. Ar trebui să vorbim despre recuperare. Și nu cred că o facem.
Subliniem oare valoarea reală a cărții Alcoolicii Anonimi? Puteți merge la întruniri în zona mea, la care nici nu veți găsi Alcoolicii Anonimi . În ultima vreme, atunci când mi se cerea să mediez o întrunire, trebuia să iau carte cu mine. Nu vreau să mediez o întrunire care nu are cartea Alcoolicii Anonimi.
Am aflat despre mulți oameni care mediază întruniri și niciodată nu menționează Pașii sau Alcoolicii Anonimi. Oare nimeni nu le-a spus cât de importantă este cartea Alcoolicii Anonimi? Uităm oare să-i spunem noului venit că ceea ce se găsește în Alcoolicii Anonimi , îi poate salva viața lui sau a ei? Întregul nostru Program se află numai și numai în Alcoolicii Anonimi. Nu ar trebui oare să le spunem asta?
Am auzit o mulțime de lucruri ridicole cum ar fi:”Nu există trebuie în AA” Cartea mea spune altceva. Oamenii spun că este un program individual, în care putem face Pașii așa cum dorim, Dr. Bob a spus, citez ”Nu există așa ceva, interpretarea individuală a celor Doisprezece Pași”. Dacă nu suntem sinceri cu noii veniți și nu le spunem cât de important este fiecare Pas, atunci cine le va spune? Unii oameni par să creadă că Pașii sunt un rău necesar în loc de o rețetă salvatoare pentru fericire.
Rar auzim vorbindu-se despre Tradiții. Faptul că acestea au apărut din cauza greșelilor și eșecurile noastre este aproape un secret. Tradițiile sunt ghidul salvator al vieții pentru fiecare grup și pentru comunitatea noastră ca un întreg și fiecare dintre noi ar trebui să fie răspunzător pentru a le onora. Când am vrut să obțin un exemplar din Doisprezece Pași și Douăsprezece Tradiții, Un reprezentant al Biroului de Servicii mi-a spus că broșura despre Tradiții îmi este suficientă. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu l-am ascultat.
În 1965 la Maple Leaf Gardens din Toronto, mulți dintre noi am stat alături de Bill și am spus: ”Sunt răspunzător. Când cineva, undeva întinde mâna după ajutor, vreau ca întotdeauna mâna AA să fie acolo și pentru aceasta sunt răspunzător”. Pentru că am fost la acea Convenție, este motivul pentru care mă aflu aici, acum.
Suntem gardienii acestei comunități, și poate că trebuie să facem o treabă mai bună împărtășind orice îndoială. Mai suntem oare răspunzători?
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)