Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UN PILON AA
16/02/2017, 11:03 AM
Răspuns: #1
UN PILON AA
Revistă
Din revista ianuarie 2012.
Un pilon AA
Puterea lui mai mare l-a arătat ce înseamnă să fie de serviciu într-un mod umil
Înapoi în mijlocul anilor '70, când am fost nou la AA, am auzit povestea lui Shorty H., un delegat de la Washington. Din moment ce am avut doar câteva zile în AA, nu am avut legătură cu cele mai multe din ceea ce a fost vorba sau despre ce a spus el. Cu toate acestea, el a vorbit despre ceva ce m-a interesat. El a vorbit despre dorința de a fi "un pilon al AA." În scopul de a face acest lucru, el a fost implicat în serviciu, crezând că l-ar ajuta să se simtă mai mult o parte din AA, și eventual, un pic mai demn de AA. El a spus că, chiar și în calitate de delegat, el nu s-a simțit demn să fie un pilon al AA, dar el a continuat să încerce și tot a întrebat ce este și cum ajungi să fi unul? Apoi Shorty a început să vorbească despre experiențele sale AA,
El a fost un agent de vânzări al cărui teritoriu era Washingtonul de Est. După cum a călătorit, el s-a oprit în diferite locuri pentru a participa la reuniuni AA. Într-o noapte a oprit la o locație AA. Exista o întâlnire programată, așa că a mers. Când a intrat în cameră, era un bărbat american mai în vârstă așezat la o masă, cu o carte și un coș. Shorty a întrebat dacă acolo este o întâlnire AA. Omul a spus da, asa că s-au privit un pic.
După 10 sau 15 minute, domnul a spus: "Ei bine, cred că am început bine întâlnirea." Shorty a întrebat dacă ei doi vor fi cei ce vor fi aici. Omul a spus: "Probabil." Shorty a întrebat dacă el nu se așteptă la mai mulți oameni să apară. Omul a răspuns: "Probabil că nu", și a explicat că aproximativ o duzină de oameni au participat în decursul unui an.
Shorty l-au întrebat de ce a continuat să țină întâlnirea dacă aproape nimeni nu a venit vreodată și omul i-a spus că a făcut acest lucru pentru că nu știe când el ar putea fi de ajutor pentru cineva. Shorty și-a dat seama în cele din urmă ce este un "pilon al AA".
Timp de un deceniu și jumătate, nu am înțeles ce a spus. Eu, desigur, am vrut să fiu o persoană mare în AA, cineva la care alții să se uite în sus. Cu toate acestea, când am fost de câțiva ani treaz, perioadă în care oamenii m-au sfatuit să nu mai vorbesc atât de mult și să nu mai caut să ies în față m-am mai liniștit. În cele din urmă am decis că nu voi deveni un pilon al AA, doar să fiu un membru smerit și de folos. A trebuit să accept faptul că trebuie să mă implic în servicii.
M-am implicat în serviciul de grup și, câțiva ani mai târziu, în serviciul regional. Mulți ani mai târziu, am fost la o întâlnire pe care o prezentam în spital. Am venit și am stabilit lucrurile. Apoi, după 15 sau 20 de minute, am început să întreb dacă cineva are de gând să apară. Când am fost destul de sigur că nimeni altcineva nu va apărea, am considerat că trebuie să închid și să plec. Apoi mi-am adus aminte ce Shorty spusese cu atât de mulți ani în urmă. Eram acolo pentru a servi, nu pentru a controla.
Așa că, m-am căutat prin buzunare după niște pliante și am constatat că pe unele nu le-am citit încă. Am ales unul și m-am așezat pentru a citi. A fost destul de confortabil citind conținutul în aproximativ 30 de minute, până când un tip a venit în cameră și a întreabat dacă în acest loc este o întâlnire AA. I-am spus da, așa că am avut o întâlnire AA. El era pe drumul său de la Idaho, Arizona.
Pentru prima dată, m-am simtit ca un pilon al AA. Cu toate acestea, am acceptat faptul că acest lucru a fost trimis ca o lecție pentru mine. Conceptul meu de o putere mai mare lucrează într-o varietate de moduri. Am avut o experiență similară după ce am fost ales să fiu delegat zonal. Prima mea emoție era o bucurie absolută; a doua a fost de frică și panică. Am trăit cu această frică și panică tot drumul până la conferință, și s-a amplificat când am ajuns acolo. N-am știut ce să fac, nici cum să fac. Am fost un eșec!
În una din zilele din cadrul conferinței, Tony T., un delegat pentru a doua oară de la Idaho, a venit la mine, m-a apucat foarte puternic de umeri, m-a tras până la fața lui și, nas-la-nas a spus cu o voce foarte fermă, "Dacă Puterea superioară nu ar fi vrut să fi aici, nu ai fi aici!"
M-am topit. Am început să ascult mai degrabă decât să încerc să-mi dau seama de tot ce se întâmplă. Am învățat de atâtea ori în AA, că sunt aici pentru a servi, nu pentru a direcționa sau dicta.
- Knoba D.
Washington
Tradus(PC) și adaptat Constantin – SV Sursa: Grapevine.org
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)