Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Despre Tradiții
08/02/2017, 10:10 AM
Răspuns: #1
Despre Tradiții
TRADIȚIILE AA(Considerații personale)
TRADIȚIA 1: Este necesar ca prosperitatea noastră comună să se afle pe primul loc; restabilirea personală depinde de unitatea comunității AA.
Vorbesc numai din punct de vedere personal, puncte de vedere formate prin experiențele trăite la grup și nu numai, prin aplicarea Pașilor și a celor 12 Tradiții. Voi încerca ca aceste puncte de vedere să nu exprime interpretări, adaptări sau modificări ale Tradiției 1 și nici a oricărui principiu al Programului AA de recuperare.
Sigur la oricare grup, ca și la cel din care fac parte, vin fel de fel de oameni bolnavi(alcoolici) bărbați și femei, fiecare cu vârsta lui, cu pregătirea lui, cu experiența lui de viața și de băut, cu individualitatea și personalitatea lui și ceea ce este mai important cu caracterul lui – degradat sau nu.
În asemenea situație e normal să-ți pui întrebarea: Oare voi putea fi împreună cu acești oameni? Ce am în comun cu ei? Îi voi putea suporta? Ce mă leagă sau ce mă va lega? Avem între noi cea mai puternică punte de legătură: suferința, suferința produsă de boală, ea este aceea care ne apropie și ne leagă.
Pe parcursul Programului(Pașiilor și Tradițiilor) mi-am dat seama că eu nu-i pot schimba pe acești oameni și că va trebui să trăiesc împreună cu ei, acceptându-i așa cum sunt, schimbarea trebuie să se producă la mine.
Am întâlnit în grup oameni de care mi-a plăcut ”din prima” oameni de care nu mi-a plăcut în mod deosebit sau deloc, dar i-am acceptat din tot sufletul pe toți, cu timpul am ajuns să-i iubesc, chiar și pe cei care l-a început nu mi-au plăcut. Am întâlnit oameni care au venit la prima întâlnire așa de hotărâți încât eram sigur că vor rămâne pentru totdeauna, nu i-am mai văzut, și alți despre care am crezut că nu vor mai veni a doua oară și sunt și astăzi, abstinenți și senini. Prima impresie înșeală întotdeauna!
Boala, suferința ne obligă să trăim împreună, dacă dorim sănătatea fizică și mentală, numai ea! în rest nimeni nu ne obligă și nu m-a obligat la nimic, tot ce se spune în program sunt numai sugestii, nu le aplici sau nu le respecți pedeapsa vine, recădere și moarte. Revenirea la grup și la Puterea Superioară vor fi salvarea.
Unitatea grupului este cea care ne dă puterea și mi-a dat putere, suntem în aceiași barcă și trebuie să ne salvăm împreună, dacă rămân singur voi muri.
Cum spuneam suntem diferiți și ne vom comporta diferit, se vor creea poate conflicte individuale sau de ”grupulețe” - fac parte din viață și din viața grupului, dar trebuie să trecem peste ele, prin acceptare, toleranță, dragoste și mai ales prin iertare, să pot să mă iert pe mine și pe ceilalți. În situațiile tensionate(inerente) conștiința grupului trebuie să acționeze imediat. Ca măsură de prevedere a situaților conflictuale noi nu discutăm la grup despre politică, fotbal, etc.(nici chiar în pauză) pentru a nu se creea situații tensionate, datorate părerilor proprii. Avem mare grijă să ne respectăm tovarășele de suferință, nu există complicații ale Pasului 13 sau ale discreditării.
Mândria și necunoașterea programului fac mult rău unității de grup, smerenia și îndatorarea o întăresc, restabilirea mea depinde de unitatea grupului, nu-mi pot permite să o tulbur deoarece voi afecta restabilirea celorlați din grup.
Deci, ca o concluzie: dragostea, respectul, toleranța, acceptarea, smerenia, iertarea(nu neapărat în această ordine) mențin unitatea grupului - restabilirea noastră. Grupul trebuie să supraviețuiască; altfel, individul se prăpădește.
Constantin - Suceava
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)