Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIN CICLUL: SA-L ÎNTREBĂM PE BILL W.
07/02/2017, 12:36 PM
Răspuns: #1
DIN CICLUL: SA-L ÎNTREBĂM PE BILL W.
Din ciclul: ” SĂ-L ÎNTREBĂM PE BILL W.”
Cu ce scop sau scris cele Douăsprezece Concepte pentru Servicii?
Răspuns
"Cele care urmează să fie discutate în următoarele pagini ale conceptelor sunt în primul rând , o interpretare a structurii serviciului mondial AA. Aici se descrie practicile tradiționale și principiile Conferinței, și se referă la părțile componente ale structurii noastre mondiale într-un mod de lucru complet. Manualul nostru a treia Legacy este în mare măsură un document de procedură. Până în prezent Manualul ne spune cum să opereze structura noastră de serviciu. Dar există o lipsă considerabilă de informații detaliate, care ne-ar spune de ce structura s-a dezvoltat, care si de ce piesele sale de lucru sunt legate împreună în maniera de lucru pentru Conferințe pe care Consiliul de Serviciul General îl poate oferi.
"Prin urmare, aceste Douăsprezece Concepte reprezintă o încercare de a pune pe hârtie structura serviciului nostru într-o astfel de manieră încât experiența extrem de valoroasă a trecutului și concluziile pe care le-am tras din ea nu pot fi pierdute.
"Aceste concepte nu sunt nici o încercare de a îngheța activitatea noastră împotriva schimbărilor necesare. Ele descriu doar situația actuală, forțele și principiile pe care le-au modelat. Trebuie amintit faptul că, în cele mai multe privințe Carta Conferinței pare a fi modificată cu ușurință. Această interpretare a trecutului și a prezentul au o mare valoare pentru viitor. Fiecare generație viitoare a lucrătorilor în servicii vor fi dornici să schimbe și să îmbunătățească structura și operațiile noastre. Acest lucru este bun. Nu va fi nevoie de nici o îndoială pentru schimbare, poate defecte neprevăzute vor apărea, acestea, însă, vor trebui să fie remediate imediat.
Dar, împreună cu această perspectivă foarte constructivă, nu va fi obligatoriu să fie încă o alta, una distructivă. Vom fi întotdeauna tentați să aruncăm copilul cu apa de baie. Vom suferi de iluzia schimbării, că orice schimbare este plauzibilă și va reprezenta în mod necesar un progres. Când este astfel animat, putem arunca neglijent deoparte grelele leziuni câștigate de experiența timpurie, și deci, să cșdem înapoi în multe dintre marile erori ale trecutului.
Prin urmare, un prim scop al acestor douăsprezece concepte este de a deține experiența și lecțiile din primele zile în mod constant înaintea noastră. Acest lucru ar trebui să reducă posibilitatea schimbării pripite și inutile. Iar dacă modificările ce se fac se întâmplă să lucreze prost, atunci se speră că aceste douăsprezece concepte vor fi ca un punct de întoarcere la condițiile de siguranță. "(SGC, 1960)
Traducere(I.T),adaptat Constantin – Suceava 07.02.2017
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)