Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unicitatea Mortală
26/01/2017, 06:45 PM
Răspuns: #1
Unicitatea Mortală
Unicitatea Mortală
Atunci când sentimentele de unicitate sunt periculoase
Fiecare individ este unic în multe feluri, dar, uneori, acest sentiment de superioritate se poate pune în drumul recuperării. El îi poate împiedica pe oameni să vadă realitatea situației lor și poate fi folosit ca o formă de negare. Un bun exemplu sunt fumătorii de țigară, care sunt capabili să-și continue obiceiul lor, chiar dacă ei aud despre atât de mulți oameni care mor de cancer pulmonar.
Ei se consolează cu ideea că, niciodată nu se va întâmpla cu mine - eu sunt diferit. Acesta este un mod periculos de a gândi, dar, din păcate, este prea comun. Acest tip de mentalitate poate fi deosebit de puternic pentru persoanele angajate în comportamente dependente. Nu numai că le ține în capcana abuzului de substanțe, dar poate, de asemenea, deraia orice încercare făcută spre recuperare.

Definiția Unicității Mortale

Unicitatea mortală este credința că situația cu care se confruntă individul este, un nimic spre deosebire de cea cu care se confruntă alte persoane. Este numită unicitatea mortală deoarece acest mod de gândire poate duce la moartea oamenilor. Acest lucru se poate întâmpla dacă oamenii bolnavi nu sunt dispuși să facă uz de cel mai bun tratament disponibil sau cură, deoarece acestia sunt convinși că ei sunt un caz special. Suferința de unicitate mortală pune individul în conflict o mulțime de timp cu alte persoane.
Unicitatea mortală este uneori denumită excepționalism personal. Acesta este modul în care alcoolic este capabil să se mențină pe calea lui auto-distructivă. Ei poate nu vor avea nici o problemă în a accepta că utilizarea excesivă de alcool va distruge viețile altor oameni, dar ei se simt cumva exceptați de la aceasta - ei sunt exceptia de la regulă. Ei pot muri ca urmare a dependenței lor, în timp ce sunt încă sub vraja excepționalismului personal.

Pericolele Unicității Mortale

Acest mod de gândire poate fi periculoasă în mai multe moduri, inclusiv:
* Acesta permite oamenilor să ignore consecințele probabile ale acțiunilor lor
* Acesta oferă un fals sentiment de securitate
* El împarte lumea în mine și ei
* Aceasta înseamnă că individul nu va fi dispus să creadă că tratamentele care ajuta alte persoane îi poate ajuta și pe ei.
* Aceasta conduce la gândirea individuală, că ei sunt fie mai răi decât oricine altcineva sau fie că ei sunt mai buni decât toți ceilalți.
* Aceasta îi împiedică să caute ajutor pentru problemele lor
* Poate fi o barieră în comunicare
* Aceasta duce la sentimente de singurătate și disperare


Unicitatea Mortală și Negarea

Unicitatea Mortală este o formă de negare. Acesta permite individului să se ascundă de consecințele acțiunilor lui, și îi împiedică să caute ajutor. Atât timp cât ei se văd ca un caz special nu fi capabili să vadă adevărul situația lor. Acesta este modul în care consumatorul abuziv poate continua utilizarea alcoolui sau drogurilor, în ciuda dovezilor despre unde duce întotdeauna o astfel de cale. Scăpând de dependență înseamna trecrea dincolo de acest tip de ignoranță.
Beneficiind de Împărtășirile Asemănătoare
În timp ce oamenii sunt unice ei au, de asemenea multe în comun. Asemănările sunt ceea ce aduc oamenii împreună și, de asemenea, le permite să beneficieze de experiența reciprocă. Aceasta înseamnă că individul nu are nevoie să găsească totul singur pentru el însuși. De asemenea, aceasta înseamnă că el nu trebuie să facă fiecare greșeală personal pentru a învăța din ea.Acesta permite individului să vadă că, dacă o cale nu a funcționat pentru o altă persoană, într-o poziție similară, atunci, probabil, nu va lucra nici pentru el. Acceptarea unor astfel de similitudini nu înseamnă că oamenii trebuie să renunțe la simțul lor de individualitate. Aceasta înseamnă doar acceptarea faptului că oamenii sunt strâns conectati.


Unicitatea Mortală în Recuperarea din Dependențe

Unicitatea Mortală este periculoasă pentru oamenii care încearcă să scape de o dependență. Aceasta poate fi folosită ca o scuză pentru a ignora un sfat bun și poate duce în cele din urmă la recidiva. Există mai multe capcane pe drumul spre recuperare, și este vital ca oamenii să învețe de la cei care au luat această cale înainte de a o urma si ei.
Doar pentru că oamenii în recuperare împărtășesc atât de multe lucruri similare a făcut posibil să se dezvolte tratamente de succes și programe de asistență.

În grupuri, cum ar fi AA, se recomandă ca oamenii, să asculte asemănările și nu diferențele - acest lucru poate fi un bun antidot pentru unicitatea mortală.
http://www.abstinenta.com/

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)