Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Partea a doua a articolului, ”Pașii, și nu întalnirile, țin oamenii abstinenti”
20/01/2017, 06:24 PM
Răspuns: #1
Partea a doua a articolului, ”Pașii, și nu întalnirile, țin oamenii abstinenti”
Pași spre Seninătate

Dacă oamenii urmează Pașii cu fidelitate trebuie să se îndrepte spre seninătate. Aceasta este o stare de a fi unde individul se simte în pace cu lumea. Nu contează ce se întâmplă în lumea lor persoana senină va fi capabil să accepte - calmul lor interior rămâne neatins. Individul care dezvoltă seninătate nu cunoaște nici o teamă reală, iar ei găsesc plăcere chiar și detaliile cele mai banale ale vieții.

Pe măsură ce oamenii încep să lucreze Pașii, ar trebui să înceapă să experimenteze momente de seninătate. Pe măsură ce timpul trece, individul va începe să experimenteze aceste episoade mai frecvent. În cele din urmă ajung la un stadiu în care acestia sunt senini aproape tot timpul. Aceasta poate dura zeci de ani, urmând Pașii înainte ca individul să ajungă la acest punct, dar este cu siguranță ceva, un scop care merită atins Acesta este modul de viață pe care individul spera să-l găsească atunci când a abandonat inițial abuzul de substante.

Alcoolicii Anonimi Fără Pași

Nu fiecare membru al Alcoolicilor Anonimi va deveni un bețiv uscat, dacă nu urmează Pașii. Există unii membri care participa doar la reuniunile de sprijin și de a socializare. Ei vor avea propriul lor program care îi ajută să rămână treji și să se dezvolte ca ființă umană.

Cel mai important lucru este faptul că individul este activ în încercarea de a deveni o persoană mai bună, și că acesta abordează aceste defecte de caracter care l-au condus la dependență, în primul rând. Nimeni nu are de gând să oprească individul să urmeze propriul lor program in timp ce participa la întâlnirile AA, dar unii pot pune la îndoială această nevoie de program și vor reinventeze roata atunci când există deja un program viabil în ofertă.

Sindromul beției uscate

Acele persoane care renunță la alcool, dar nu reușesc să lucreze programul dezvoltă de multe ori sindromul beției uscate. Simptomele sindromului beției uscate includ:

* Persoanele acestea sunt susceptibili de a avea o toleranță scăzută la stres - chiar și cea mai mică lipsă a autocontrolului le poate trimite într-o furie.

* Asemenea oameni vor avea puține scrupule privind angajarea într-un comportament lipsit de etică.

* Bețivul uscat va tinde să arunce vina pentru toate problemele lor asupra altor persoane. Ele nu vor reuși să își asume responsabilitatea pentru propriile lor decizii proaste..

* Ele continuă să se comporte în mod ascuns și să spună minciuni.

* Individul s-ar putea să sufere de singurătate și de plictiseală. Ei pot utiliza ulterior această justificare pentru a reveni înapoi la dependenta lor.

* Ei vor tinde să fie plin de autocompătimire. Ei consideră timpul lor în procesul de recuperare ca fiind similar celui în care ispășesc o pedeapsă cu închisoarea.

* Persoanele acestea probabil vor romantiza băutul lor. Acest lucru înseamnă că ei petrec un bun de timp gândindu-se la vremurile bune petrecute în timp ce beau - chiar dacă astfel de vremuri bune sunt, de obicei doar în imaginația lor.

* Asemenea individ tinde să fie prea increzator în capacitatea lui de a rămâne treaz. El va nega faptul că are nevoie de ajutorul oricui altcineva.

* Chiar dacă acest individ este treaz fizic el este încă prins în negare. El pur și simplu nu poate observa că comportamentul lui trebuie să se schimbe.

* Bețivul uscat va suferi, de obicei, de unicitate letală (va urma un articol despre acest subiect-nota mea). Acest lucru înseamnă că ei nu cred regulile normale se aplică acestora, iar acest lucru îi poate pune în mare pericol.

* Asemena oameni tind să fie plin de negativitate și resentimente. Acest lucru îi face dificil pentru cei din jurul lor.Pericolul Sindromului Beției Uscate

Pericolul Sinndromului Beției Uscate include:

* Individul va continua să se angajeze în comportamente maladaptive. Acest lucru va provoca suferință pentru ei înșiși și pentru alte persoane.

* Bețivul uscat nu va găsi în viața abstinentă ca fiind să fie foarte satisfăcătoare. Acest lucru înseamnă că acestia sunt mult mai susceptibili de a recidiva în dependenta lor ..

* Individul va trăi o viață, care este mult sub potențialul lui. Altfel de cum pare e păcat de cineva care a obținut abstinența și nu profită din plin de oportunitate.

* Ei pot încerca să tragă alți oameni abstinență la nivelul lor. Astfel de indivizi sunt un pericol deosebit pentru persoanele noi în abstinență, deoarece ele pot fi o influență proastă.

* În cazul în care acestea recidivează acestea probabil vor face afirmatii cu privire la modul nesatisfăcător în care poate fi viața în procesul de recuperare. Acest lucru poate descuraja alți alcoolici de la încercarea de a deveni abstinenți..

* Alte persoane pot găsi dificil faptul a fi pe lângă bețivul uscat - ei pot fi ca un nor întunecat. Acest lucru face dificil pentru individ de a-și forma relații semnificative .

articol preluat tradus si adaptat de aici... http://alcoholrehab.com/alcoholism/the-s...-meetings/

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)