Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pașii, și nu întalnirile, țin oamenii abstinenți.
19/01/2017, 09:07 PM
Răspuns: #1
Pașii, și nu întalnirile, țin oamenii abstinenți.
Nu există nici o Cerință pentru a urma pașii din Alcoolicii Anonimi

Singura cerință pentru calitatea de membru al Alcoolicilor Anonimi este dorința de a înceta bautul. Acest lucru înseamnă că este permisibil să participi doar la reuniuni fără a face nici o încercare de a urma programul. Acest lucru se datorează faptului că cei 12 Pași sunt doar un program de recuperare sugerat. Totuși experiența a arătat că acesta tinde spre cei care au pus unele eforturi în cei 12 Pași și care obțin cel mai mult din program. Acest lucru conduce la afirmația că este Pașii și nu întâlnirile care tin de oameni abstinenți.

Importanța Pașilor în Alcoolicii Anonimi

Este foarte recomandat ca membrii AA să încerce să facă din Pași parte din viața lor deoarece:

* Mersul la întâlniri poate fi suficient pentru a păstra oameni abstinenți din punct de vedere fizic, dar nu-i va duce la abstinență completă. Acest lucru înseamnă că persoana va fi obtine maximul din recuperare lor.

* Există unele persoane care participă la întâlniri, dar care nu par a fi mai bine. Acest lucru este adesea numit sindromul betiei uscate, pentru că, deși individul este treaz fizic el acționează în multe ori ca și cum el ar fi încă în toiul dependenței sale..

* Unul dintre beneficiile reale ale abstinenței pe termen lung este șansa de a se dezvolta seninătate. Individul este mult mai probabil pentru să ajungă la acest punct dacă lucrează Pașii.

* Unul dintre principalele motive pentru care oamenii recidivează în recuperarea lor se datorează faptului că ei se simt incapabili să facă față vieții. Scopul programului este de a oferi individului instrumentele de care are nevoie pentru a înfrunta orice provocare care apare în drumul lui.

* Vinovăția despre trecut poate fi o adevărată piatră de poticnire pentru oameni în recuperare. Un element important al celor 12 Pași se axează pe repararea greselilor și pe continuarea drumului.

*Cei care lucrează Pașii vor ajunge la un punct unde aceștia pot fi de mare folos altor persoane. Ajutând alți oameni întărește foarte mult abstinența și conduce la fericire.

* Cei 12 Pași sunt un program spiritual. Acest lucru înseamnă că individul se dezvoltă ca o creatură spirituală.

* Unul dintre pericolele reale pentru persoanele aflate în recuperare este că viața lor poate fi lipsită de sens, iar acest lucru poate duce la gânduri că nu există nici un motiv de a rămâne treaz. Cei 12 Pași pot da un sens real individului și țelului său.

* Urmare a Pașilor înseamnă că individul este capabil sa funcționeze mult mai bine în societate. Acest lucru va face viața mai ușoară pentru familie și prieteni, care ar fi putut suferi mult din cauza alcoolismului.

* Avantajul de a avea un program este că oferă o structură pe care individul o poate urma. Este mult mai ușor de realizat ceva atunci când există o structură în loc.

* Probabil că milioane de oameni au beneficiat deja de cei 12 Pași, astfel ca are sens să urmezi o strategie câștigătoare.

Beneficiile urmării Pașilor:

Există multe beneficii atractive de care se pot bucura dacă oamenii dacă urmează pașii. Beneficiile cele mai bine cunoscute sunt denumite promisiunile, iar acestea pot fi găsite la pagina 83 din Cartea Mare. Promisiunile făcute sunt introduse cu predicție, dacă suntem serioși și meticuloși în eforturile noastre, vom fi uimiți de rezultate chiar înainte de a ajunge la jumătatea drumului. Promisiunile includ:

Vom cunoaște o nouă libertate și o nouă fericire.
Nu vom regreta trecutul și nu vom dori să zăvorâm ușa dinspre el.
Vom înțelege cuvântul seninătate și vom cunoaște pacea.
Nu contează cât de jos am ajuns; vom vedea cât de mult vor putea beneficia alții de experiența noastră.
Sentimentul de inutilitate și auto-compătimire vor dispărea.
Vom lăsa de o parte interesele egoiste și ne vom interesa mai mult de soarta semenilor.
Nu ne vom mai frământa cu gânduri legate de propria persoană.
Atitudinea față de viață și unghiul din care o privim se vor schimba radical.
Teama de oameni și insecuritatea financiară ne vor părăsi.
Intuiția ne va dirija în situații care odinioară ne derutau.
Brusc, vom constata că Dumnezeu face pentru noi ceea ce noi nu am putea face pentru sine.
Hoțul de cai abstinent

Doar pentru că oamenii au reușit să oprească băutul nu înseamnă întotdeauna că acestea au devenit oameni mai buni. În AA se vorbește despre hoțul de cai abstinent. Dacă un hoț de cai alcoolic decide să renunțe la alcool, el va deveni doar un hoț de cai treaz. Acesta este un reamintire că doar renunțarea la alcool, nu este suficientă pentru a face oamenii să se comporte mai bine. Individul poate face în continuare lucruri teribile chiar și după ce a devenit abstinent. Acesta este motivul pentru care se recomandă ca oamenii să urmeze Pașii, astfel încât acestia să poată dezvolta abstinența reală.

Va urma...

articol de pe site-ul personal... http://www.abstinenta.com/

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)