Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meditații 2017
29/10/2017, 10:12 AM
Răspuns: #51
Meditații 2017
Hazelden azi

A fi capabil de greșeală

A trebuit să fim în competiție cu toti, cu unii mai subtil cu alții mai puțin subtil. Mereu a trebuit să avem dreptate, a greși părea de nesuportat. Nu păream să putem spune simplu ”Am greșit”. Ne temeam de ce s-ar fi întâmplat cu noi dacă făceam astfel. Ego-urile noastre erau foarte fragile, nu eram niciodată cu adevarat atât de puternici pe cât ne-am făcut singuri să credem.

Am ajuns să descoperim, totuși, că adevărata putere vine din a fi capabil de a greși și a fi dispuși să ne schimbăm felul de gândire și trai.

Pot face față faptului de a fi greșit și de a învăța din asta?

Putere Superioară, ajută-mă să înțeleg zilnic că este în regulă să greșesc, că adevărata comunicare cu ceilalți oameni depinde de disponibilitatea mea de a vedea și punctele de vedere ale celorlalți, și că a putea fi învățat este o calitate divină.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
31/10/2017, 12:46 PM
Răspuns: #52
Meditații 2017
Hazelden azi

Problema noastră este că ne așteptăm să ne simțim în siguranță.

Mulți dintre noi am avut crize și probleme în trecut, totuși grijile și anxietățile noastre continuă și în prezent. Credem că situația noastră ne cauzează fricile și spunem: ”Dacă lucrurile ar sta altfel, m-aș putea relaxa.” Cu toate acestea, chiar și când toate merg bine noi tot devenim anxioși că ceva ...nevăzut va merge rău. Când suntem scufundați în fricile noastre, incapabili de a da drumul și a trăi viața cu bucurie, putem deveni absenți emoțional din viețile celor dragi ai noștri.

Problema noastră nu este că viața este nesigură. Desigur că așa e. Problema noastră este că ne așteptăm să ne simțim în siguranță. Consumăm multă energie în obținerea unui control și în a face lucrurile ”numai bine”, dar firea lucrurilor este că terminăm fără nici un control. Atunci gândim că ceva nu e în regulă. În schimb, am putea alege să predăm temerile noastre Puterii Superioare. Facem asta vorbind despre fricile noaste, făcând pașii pe care putem să îi facem și având încredere în Puterea noastră Superioară în ceea ce privește rezultatul. Apoi ne întoarcem în relațiile noastre pentru contact emoțional.

Spune-i partenerului tău o temere de-a ta iar apoi pune-o în mâinile Puterii tale Superioare.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
03/11/2017, 08:42 PM
Răspuns: #53
Meditații 2017
Hazelden azi

A avea răbdare

De-a lungul timpului, primim din programul acesta ceea ce ne doream. Dacă suntem în căutarea unui mod de viață mai bun, de exemplu, ăl vom dezvolta. Dacă vrem să ne micșorăm durerea, vom găsi alinare. Dacă dorim iubire, vom învăța cum să o dăruim și cum să o primim.

În timp, viețile noastre se pot îmbunătăți considerabil cu ajutorul programului în 12 pași. Astfel, treaba noastră este să continuăm să venim la întâlnirile de grup și să lucrăm pașii.

Pot face ceea ce e nevoie să fac pentru a obține ceea ce doresc?

Putere Superioară, ajută-mă
Să am răbdare cu mine însumi, cu programul
Și cu procesul schimbării.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
10/11/2017, 11:15 PM
Răspuns: #54
Meditații 2017
Progres nu perfecțiune

PROCESUL JELIRII PIERDERII

A ne lăsa să ne jelim complet pierderile este felul în care ne predăm procesului vieții și recuperării. Unii experți, precum Patrick Carnes, a numit programul celor 12 Pași ”un program pentru gestionarea pierderilor noastre, un program pentru a face față jelirii.”
Cum jelim?
Ciudat. Imperfect. De regulă opunând foarte multă rezistență. Deseori cu furie și tentative de negociere. În final, prin predare în durere.
Procesul jelirii, spune Elisabeth Kubler Ross, este un proces în 5 etape: negare, furie, negociere, tristete și în final acceptare. Așa ne jelim pierderile; așa acceptăm; așa iertăm; așa răspundem multelor schimbări pe care viața ni le așterne.

Deși acest proces în 5 etape pare ordonat pe hârtie, el nu este ordonat în viață. Nu ne mișcăm prin el într-o manieră ”compartimentată”. De obicei ne zbatem prin el lovind și urlând, cu multă mișcare înainte-înapoi - până când atingem acea stare de pace numită acceptare.
Când vorbim despre ”afaceri neterminate” din trecut, ne referim de regulă, la pierderi pe care nu le-am jelit complet. Vorbim despre a fi blocați undeva în procesul jelirii. De obicei, pentru copii adulți și codependenți, locul unde ne blocăm este negarea... A trece prin negare este primul și cel mai periculos stagiu al jelirii/doliului, dar este în același timp și primul pas spre acceptare.

Putem învăța să înțelegem procesul doliului și felul în care acesta se aplică în recuperare. Chiar și schimbările bune în recuperare pot aduce pierdere și în consecință, doliu. Putem învăța să ne ajutăm unii pe ceilalți prin înțelegere și prin familiarizarea cu acest proces. Putem învăța să ne plângem complet pierderile, să ne simțim durerea, să acceptăm și să iertăm, pentru ca apoi să putem simți bucurie și iubire.

Azi, Doamne, ajută-mă să mă deschid procesului jelirii pierderilor mele. Ajută-mă să mă predau fluxului procesului pierderii, acceptându-i toate stagiile pentru a putea atinge pacea și acceptarea în viața mea. Ajută-mă să învăț să fiu blând cu ceilalți și cu mine însumi pe măsură ce înaintez prin acest proces atât de uman de vindecare.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
15/11/2017, 01:23 AM
Răspuns: #55
Meditații 2017
Hazelden azi

Lanțurile obiceiurilor sunt prea slabe pentru a fi simțite până în momentul în care sunt prea puternice pentru a fi rupte.
--Samuel Johnson

Cei 12 Pași nu vor funcționa pentru nimeni decât dacă sunt practicați. De aceea atât de mulți ”veterani” ai acestui program lucrează Pașii iar și iar. Este un obicei bun și obiceiurile bune - exact ca cele rele - se întăresc în timp prin exersarea lor.

Rugăciunea este o parte importantă a acestui program care devine la fel de regulară ca un obicei, și este un obicei care merită început. Comunicarea cu Dumnezeu în momente similare ale zilei, sau perioade diferite, în fiecare zi, ne furnizeaza puterea pentru traiul zilnic și rezerve spirituale. Contactul zilnic cu Puterea noastră Superioară ne dă înțelegerea specială a propriilor noastre acțiuni și ne ajută să privim cu iubire pe cei din jurul nostru.

Azi mă voi strădui să fac din rugăciune un obicei.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
16/11/2017, 11:29 PM
Răspuns: #56
Meditații 2017
Hazelden azi

Un alcoolic își petrece viața comițând suicid ”în rate”.
--Laurence Peter

Niciunul din noi nu ne trezim în vreo dimineață descoperind că ne-am transformat brusc în dependenți. Am ajuns dependenți ...exersând asta. Și am exersat-o din plin. Ne-am ignorat familiile - am plecat mai devreme de la muncă - și ne-am dus să bem și să ne drogăm. Zilnic, am ales chimicalele acelea în favoarea a orice altceva.

În același fel, a deveni abstinenți nu este un accident. Folosim Pașii. Lucrăm programul. La întâlniri ni se reamintește să-i ajutăm pe ceilalți. Cu toții devenim abstinenți...în rate. Fiecare zi la timpul ei. Ne-am și îmbolnăvit fiecare zi la rândul ei, ne și recuperăm fiecare zi la timpul ei.

Ruga zilei
Azi, cu ajutorul Puterii mele Superioare, voi fi mai fericit, mai sincer, mai abstinent. Abstinența este ca un bun cont de economii. Putere Superioară, ajută-mă să depun mai mult decât iau.

Acțiunea zilei
Voi trece în revistă Pasul 1 pentru a-mi reaminti că faptul că sunt dependent nu este un accident.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
25/11/2017, 08:14 PM
Răspuns: #57
Meditații 2017
Hazelden azi

Mi-a fost răpit...

Mi-a fost furat copilul. Și-a fost furat și lui însuși - Răpitorul i-a șterpelit fiului meu propria esență. Nu am idee dacă îl voi recăpăta vreodată. Știu ce este ...demonul care mi-a luat copilul. Răpitorul diavolesc, fără inimă, egoist și abuziv, cu o reputație pentru împrăștierea anarhiei, robie și moarte.
Gândindu-mă la tortura pe care pruncul meu o are de îndurat în fiecare moment al fiecărei zile, cu fiecare an care trece, este o tortură pentru mine. Încerc să nu permit imaginilor să îmi umple mintea (pentru că m ar ucide) - deși o fac. Pentru că ele alunecă imediat alături de gândurile despre copilul meu care îmi umple mintea în fiecare moment al fiecărei zile, zi de zi, an de an, de asemenea.

Răpitorul are nevoie de copilul meu, de trupul pruncului meu, pentru a supraviețui și va lupta pentru a-l reține până la amarnicul capăt. Nu există nici o răscumpărare pe care aș putea să o plătesc. Nu există nici o trupă SWAT care să poate fi angajată. Nici o fundă galbenă legată în semn de solidaritate de vreun copac.

Copilul meu mi-a fost răpit. Iadul acesta nu are sfârșit.

Imaginează-ți cum ar fi să trăiești fără aer. Acum imaginează-ți ceva și mai rău.
Amy Reed
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
26/12/2017, 12:43 AM
Răspuns: #58
Meditații 2017
Hazelden azi

Sărbătoarea înseamnă uitare pentru a-ți reaminti mai apoi. O uitare a orgoliului, a problemelor, a dificultăților. Înseamnă ”a da drumul”.
--Matthew Fox

O sărbătoare ne oferă o oporturintate de a exersa ceea ce numește programul ”a da drumul”. Este o zi specială în care putem lăsa la o parte munca și rutina noastră, a pune pe un raft toate problemele și poverile noastre. Să ne alăturăm altora ca noi care, de asemenea eliberează legături azi și celebrează. Poate că putem învăța de la ei, din felul în care o fac ei.

Se prea poate să fi fost prea impulsivi sărbătorile trecute în a celebra. Sau poate sărbătorile noastre sunt innourate de amintiri dureroase. Poate ne lipsesc oameni dragi sau ne amintim dezamăgiri din haosul sărbătorilor din trecut. Nu trebuie ca sărbătorile să fie perfecte. Putem simți ceva tensiune, durere, și totuși să le punem la o parte și să ne alăturăm celorlalți pentru o zi specială.

Azi, îmi voi lăsa orgoliul la o parte și voi da drumul lucrurilor obișnuite din viața mea pentru a putea fi în contact cu ceilalți și pentru a participa la sărbătoare.

din cartea ”Touchstones”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)