Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meditații 2017
06/08/2017, 06:30 PM
Răspuns: #31
Meditații 2017
Hazelden azi

”Pocnește, alungă, scuipă, plângi” spunea un prieten. ”Doar nu te amorți. Poate că ceea ce te înfurie cu adevărat este faptul că ai fost mort mai mult decât A. Lincoln, iar acum în sfârșit reînvii.”

Există un preț de plătit pentru fiecare pasiune. E nevoie să ne simțim emoțiile.

Acțiunea zilei:

Fii atent la cum te simți: ce îți place, nu îți place, ce urăști, ce te bucură. Fii atent la ce îți ”înhață” inima, la ce interese ai. Descopera cine ești, nu cine crezi că ar trebui să fii.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
07/08/2017, 02:40 PM
Răspuns: #32
Meditații 2017
Hazelden azi

”A fi singur” și ”timp de calitate”

Sunt multe feluri în care putem fi buni cu noi înșine. Iată doar câteva:

La începutul fiecărei zile, ne putem gândi la ce ne-am dori să realizăm. Poate fi vorba despre o sarcină din rutina de îngrijire a locuinței, un obiectiv profesional, sau un principiu de viață pe care am dori să lucrăm.

Pe măsură ce se desfășoară ziua, ne putem angaja în diversiuni dragute sau să lucrăm la un proiect implicând animale de casa. Deseori aceste activități ne curăță mințile și ne lasă loc să gândim mai calm la lucrurile care ne afectează.

Seara, s-ar putea să vrem să revedem evenimentele zilei și reacțiile noastre la acestea cu un prieten. Sau, poate vrem doar să stăm liniștiți și să permitem gândurilor noastre să hoinărească în voie. A ține un jurnal în aceste vremuri este un instrument util pentru auto-descoperire. Prin ținerea evidenței reacțiilor și gândurilor noaste pe măsură ce apar, deseori avem o perspectivă mai bună asupra propriei noastre persoane și a propriilor noastre experiențe.

AZI voi fi bun cu mine însumi. Voi găsi ceva de făcut ce îmi place și voi face acel lucru. Îmi păstra timp și pentru a mă cunoaște pe mine însumi - fie prin a împărtăși cu un prieten în care am încredere ori prin a scrie în jurnal.

Din cartea: The Reflecting Pond - Liane Cordes
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
08/08/2017, 04:27 PM
Răspuns: #33
Meditații 2017
Hazelden azi


Când un copil te iubește pentru un timp îndelungat, nu doar ca să te joci cu el, ci chiar te iubește, atunci devii autentic.
--Margery Wilson

intimitatea cu o altă persoană este un risc necesar atunci când vrei să cunoști dragostea. Acest lucru înseamnă să iubim suficient de mult pe cineva încât să-i permitem accesul în cele mai ascunse părți ale noastre, să îndrăznim să-i împărtășim adevăruri groaznice despre noi înșine. Când păstrăm în noi amintiri de temut, sau eșuăm în a ne descoperi cel mai întunecat secret, suntem vânați de teama că iubirea altuia este atât condiționată cât și demult plecată dacă adevărul despre noi este revelat.

Deși este amintit deseori, unul din cele mai mari tributuri pe care le putem aduce unul altuia este expresia completă a ceea ce am fost, a ceea ce suntem și a ceea ce sperăm să devenim. Pe parcursul oricărui moment suntem un complex de trăiri, amintiri și proiecții. Realitatea noastră este multi-fațetată, și a fi intim ne solicită la a ne îmbogăți reciproc viețile cu întreaga noastră expresie a ființei.

A fi autentic este un act de curaj, presupune decizie și practică și este necesar dacă vrem să cunoaștem dragostea.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
12/08/2017, 10:40 PM
Răspuns: #34
Meditații 2017
Hazelden azi

Acceptând trecutul

Cunoscutul psihiatru Carl Jung a spus: ”Odată ce individul își acceptă păcatul, individul poate trăi cu el. Dacă nu îl acceptă, acesta suferă consecințele inevitabile.” E nevoie să ne acceptăm trecutul înainte ca acesta să înceapă să cauzeze durere.

Toți pașii ne ajută să facem acest lucru, dar în mod special pasul 4 și 5 (pașii inventarului) și pașii 8 și 9 (pașii amendamentului) ajută. Dacă facem acești pași în mod corespunzător, nu vom mai regreta trecutul nici nu vom dori să închidem ușa dinspre el.

Am ajuns la a mă accepta pe mine însumi?

Putere Superioară, ajută-mă să-mi accept comportamentele din trecut - felul în care mă port în prezent - ceea ce a cauzat durerea mea, astfel ca în timpul tău să mă eliberez.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
19/08/2017, 04:17 PM
Răspuns: #35
Meditații 2017
Hazelden azi

Dezamăgire și frustrare

În ce fel pot servi dezamăgirile ca oportunități de creștere? Când ne simțim zădărniciți, frustrați sau goliți este dificil - însă nu imposibil - să vedem partea pozitivă a durerii noastre.

Cele mai multe dezamăgiri izvorăsc dintr-un simț al eșecului atunci când așteptările noastre depsre noi înșine sau ceilalți nu sunt întâlnite. Dacă putem lucra cu răspunsul nostru inițial sau sursa frustrării ce zace în noi, atunci cafem pașii corecți înspre a ne îndrepta rănile și temerile într-o experiență plină de creștere.

Avem așteptări nerealiste apropos de noi înșine sau aprobarea noastră? Ne-am rezolvat rapid problema prin a plasa întregul nostru simț al auto-valorizării în serviciul nostru, salariu sau posesiuni? Ne-am acceptat sentimentele negative despre noi înșine, sau ne vedem pe noi înșine capabili ca ființe umane?

AZI îmi voi verifica sursa stimei de sine. Îmi voi căuta fericirea în mine însumi, nu în alți oameni, locuri sau lucruri.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
20/08/2017, 08:23 AM
Răspuns: #36
Meditații 2017
Hazelden azi
Tot ce avem este ACUM

Putem sa trăim doar acum, în acest moment. Nu putem șterge greșelile pe care le-am făcut ieri sau readuce timpurile bune pe care le-am trăit. Nu putem ști în ce fel ne va solicita ziua de mâine, nici nu putem să ne asigurăm de siguranța și fericirea viitorului. Acum este ceea ce avem, și acum este totul.
Ne putem urma planul acum. Ne putem abține în acest moment. Putem gestiona problemele care ne confrunta azi, cât de bine ne e cu putință, având încredere că Dumnezeu ne îndrumă. Putem fi în contact cu Puterea noastră Superioară în prezent.
Pe măsură ce ne concentrăm pe momentul prezent, îl trăim mai profund, și vom simți cum derivă din acest lucru o satisfacție pe care nu o cunoșteam atunci când regretam trecutul și ne făceam griji pentru prezent. Orice se întâmplă, acum este tot ce pot gestiona și tot ce am nevoie.

Sunt recunoscător pentru momentul prezent.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)