Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meditații 2017
07/01/2017, 07:24 PM
Răspuns: #1
Meditații 2017
Hazelden azi:

Nu pleca taman cu 5 minute înainte de a se petrece miracolul
--Anonim

Când am venit în program cei mai mulți in noi am avut foarte puține de arătat despre viețile noastre. Nu credeam în mai nimic. Am experimentat multe dezamăgiri. Creditorul cel lacom în ”persoana” adicției noastre a dezgolit tot ce era cu însemnătate pentru noi. Am rămas cu nimic altceva decât durere și mizerie.
Acum auzim povești incredibile de recuperare. Oamenii ne spun cum, prin urmarea unor simple instrucțiuni și lucrând onest programul, au fost eliberați de prinsoarea dependenței lor.
Din când în când auzim povești care seamănă remarcabil de mult cu a noastră personală. Ni se spune că prin lucrul nostru cu noi înșine și ajutorul Puterii Superioare, putem primi miracolul.

Cel mai important miracol la care mă pot aștepta și pe care mă pot baza zilnic este eliberarea de către adicția mea. Pot să mă încred că dacă rămân pe aroape de program, miracolul se va repeta, fiecare zi la rândul ei.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
08/01/2017, 07:00 PM
Răspuns: #2
Meditații 2017
Ingrijorarea este ca un leagăn. Îți dă ceva de făcut dar nu te duce nicăieri.
--Anonim

E nevoie ca noi, dependenții să fim cu atenție atunci când ne îngrijorăm pentru că asta ne poate duce la recădere. Deci cum ne putem opri din îngrijorare? Putem face câțiva pași foarte clari.

Mai întâi, e nevoie să ne determinăm rădăcina îngrijorării. Dacă e necesar, poate să ajute să ne scriem problema. Mai apoi, ar fi bine să răspundem următoarelor întrebări: Cât de probabil e ca aceasta problemă să se chiar petreacă? Cât de serioasă este problema aceasta? Cât control avem asupra ei? În al treilea rând, e nevoie să întocmim un plan. Ce putem face legat de problemă? Ce va rezolva această acțiune? Uneori cel mai bun lucru pe care îl putem face este să dăm drumul. În al patrulea rând, ar fi bine să analizăm în amănunt acest lucru cu sponsorul nostru - persoana care a confruntat îngrijorarea rămânând abstinent.

Când facem acești pași, de regulă învățăm unul din două lucruri: există un mod mai isteț de a rezolva problema, sau nu putem face nimic legat de problemă.

Ruga zilei

Doamne, dă-mi seninătatea să accept ceea ce nu pot schimba, curaj să schimb ceea ce pot și înțelepciunea să le deosebesc.

Acțiunea zilei

mă îngrijorează ceva, voi urma pașii de mai sus. Dacă nu sunt îngrijorat azi, îmi voi suna sponsorul pentru a discuta în ce fel Rugăciunea seninătății mă ajută să evit îngrijorarea.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
13/01/2017, 02:07 PM
Răspuns: #3
Meditații 2017
Umple-ți viața.

Unul din lucrurile despre blues-uri este puterea lor de a ne face să ne simțim bine. Nu contează cât de rău arată lucrurile în lumea mea mică, pot fi foarte sigur de faptul ca B.B. King, J. L. Hooker sau Steve Ray Vaughn au trecut prin și mai rău. Uneori pică bine să vocalizez doar toate acele trăiri rele.

Lucruri rele se întâmplă în viață. Uneori ele sunt enervări micuțe, alteori sunt dureri profunde. Ceea ce contează nu este ce ni se întâmplă, ci cum reacționăm la ceea ce ni se întâmplă. Te-a părăsit. Acesta este un fapt. Acum după ce ai terminat cu cinzeaca în care îți îneci amarul, ce vei face legat de fapt? Poți sta să te plângi prietenilor despre cât de nedreaptă e viața, sau te poți ridica, pune paharul gol în spălător, și poți purcede la a-ți umple viața.

Trăirile sunt unele din binecuvântările condiției umane. Toate. Uneori ne simțim bine alteori ne simțim rău. Ia-ți un pic de timp. Ia-ți un pic de energie și permite-ți să fii supărat. Fii conștient de sentimentul de a fi supărat. Dar mai apoi ridică-te, ieși în lume, și folosește-ți viața la modul util și pozitiv.

Doamne, ajută-mă să presar cu utilitate pozitivă toate trăirile vieții mele.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
16/01/2017, 12:37 PM
Răspuns: #4
Meditații 2017
Văzând frumusețea

Ne putem observa Puterea Superioară în atât de multe lucruri frumoase în lumea aceasta: reflecția luminii într-un pârâu curgător, spectrul de culori într-o pată de ulei pe stradă, vârfurile mugurilor ierbii care dau să iasă din zăpadă precum mugurii mustăcioarei nebărbierite dimineața, grindina jucându-se precum boabele de porumb în cădere, muzica ploii, fața unui copil, fața unui bătrân.

Unii din noi văd Puterea Superioară mai clar în lumina ochilor altcuiva sau într-un act de bunătate ne-egoistă și șe recunosc ca parte a acesteia. Cu ochi curați, abstinenți putem vedea această frumusețe.

Pot eu să văd toată frumusețea din jurul meu?

Putere Superioară, ajută-mă să văd frumusețea din jurul meu azi și să înțeleg că și eu sunt frumos în ochii Tăi.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
20/01/2017, 04:43 PM
Răspuns: #5
Meditații 2017
Hazelden azi:

A avea așteptări realiste.

Uneori așteptăm mult prea mult de la oameni și lucruri. Nu vom fi niciodata fericiți dacă ne așteptăm ca doctorul nostru să execute o vindecare miraculoasă sau dacă ne învinovățim profesorul pentru că nu am învățat. E necesar să examinăm ce este realist de așteptat de la ceilalți și de ce anume suntem responsabili noi înșine. La fel e și cu programul: nu îi putem judeca eficiența după faptul de a avea noi o stare constantă de fericire.

Programul este perfect numai dacă noi suntem perfecți. E nevoie să ne eliberăm de atitudinea infantilă de gen ”totul sau nimic” și să devenim mai realiști. Până la urmă când am fost noi fericiți constant? Nu am eu așteptări prea mari?

Putere Superioară, ajută-mă să fiu sincer cu mine însumi legat de originea problemei atunci când mă simt nemulțumit de program.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
04/02/2017, 04:40 PM
Răspuns: #6
Meditații 2017
Hazelden azi

Ușurel

Dragă Doamne,

Ajută-mă să îmi amintesc să iau lucrurile încet pentru că progresul spiritual cere timp pentru creștere. Maturitatea nu este un miracol peste noapte. Ajută-mă să fiu productiv și oprește-mă de la amânări sau de la a fi nerăbdător prea curând. Îmi voi reaminti și eu însumi zilnic să nu mă forțez mai repede decât are ființa mea nevoie de a se mișca.

Nu voi împinge râul, îl voi lăsa să curgă.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
13/02/2017, 10:41 PM
Răspuns: #7
Meditații 2017
Hazelden azi

Să lăsăm spațiu trăirilor

E nevoie să ne permitem nouă înșine spațiu și celorlalți pentru a avea și pentru a ne procesa sentimentele.

Suntem oameni, nu roboți. O parte importantă din noi - cine suntem, cum creștem, cum trăim - este conectată cu centrul nostru emoțional. Avem sentimente, uneori - unele dificile alteori altele disruptive, si alteori explozive si acestea au nevoie să fie parcurse.

Prin confruntarea si lucrul cu aceste sentimente creștem. În relații, fie ca e vorba de o relație amoroasă, prietenie, relație de familie, sau o relație strânsă de afaceri oamenii au nevoie să aibă parte de spațiu să își să își proceseze sentimentele.

Unii numesc asta ”a trece printr-un proces”.

E nevoie de timp pentru a lucra cu sentimentele. Avem nevoie de spațiu și permisiune pentru a lucra aceste sentimente în felul ciudat, inconfortabil, uneori haotic în care oamenii își procesează sentimentele.

Aceasta este viața. Aceasta este creșterea. Este ok!

Pot să pun limite rezonabile pentru comportament și să las spațiu pentru o plajă de emoții.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
23/02/2017, 11:56 AM
Răspuns: #8
Meditații 2017
Hazelden azi

Nu am câștigat încă dar nici nu am pierdut.
--Dennis C.

O zicală favorită în sport spune: ”A fi pus la pământ nu înseamnă să pierzi. Să pierzi înseamnă să rămâi la pământ.”

În viață ca în sport această idee are sens. Întocmai precum ”Lasă-le și lasă-l pe Dumnezeu” sau ”Să înceapă cu mine” este o zicală ce ne reamintește de un principiu important de bază. În acest caz, principiul este că bătăliile nu sunt războaie, ci mai degrabă o serie de campanii. Nimeni nu câștigă toate pauzele, sau cel puțin așa e de așteptat. Și unele bătălii nu merită să fie duse, de altfel.

A duce o bătălie nu este iad - așteptările noastre nerealiste sunt iad. Când luptăm împotriva unor obiceiuri vechi sau atitudini, ajungem să înțelegem că am intrat într-o cursă lungă. Când dușmanul este un vreun aspect personal, suntem față în față cu un oponent formidabil care nu va ceda cu una cu două. E bine să ne așteptăm că vor fi mai multe bătălii - și nu puține înfrângeri. Câștigătorul este cel care perseverează cel mai mult.

Numai efortul continuu câștigă războiul, nu putem pierde dacă nu cedăm.

Azi, mă rog pentru persistență în confruntarea cu mai multe înfrângeri. Voi cere Puterii Superioare curaj să mă țină în cursă.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
19/03/2017, 11:42 AM
Răspuns: #9
Meditații 2017
Hazelden azi

Sărbătorește-ți viața și ascultă-ți spiritul cântând.
-- Elisabeth L.

”Ce-ar fi de sărbătorit?” înterabă unii. Toți ne căpătăm porția de cinism. Negativismul acestor oameni ne poate trage spiritul în jos. Numai că noi nu trebuie să ne lăsăm perspectiva asupra vieții controlată de ei. Pentru a ne păstra propriile percepții pozitive, ne putem ajuta de detașarea de negativiști. Ne vom îmbunătăți șansele dacă ne concentrăm conștiincios pe recunoștință chiar față de cele mai mărunte binecuvântări mai degrabă decât pe ceea ce nu merge bine.
A deveni recunoscător este cel mai puternic și sigur mod de a ne simți bine acum că suntem abstinenți. Nu doar că ne modifică imediat starea, ci si perspectiva asupra fiecărui detaliu al vieții noastre. A fi recunoscător mai degrabă decât nerecunoscător este un preț mic de plătit pentru a obține fericire absolută cu seninătate.

Cu toții cunoaștem oameni al căror spirit radiază în cântare. Aceștia iubesc viața, pe ei înșiși și pe alții. Le căutăm compania. Putem fi ca acei oameni pentru ”călători”, cărora să le împărtășim călătoria noastră. Hai să o facem!

Voi practica recunoștința azi și voi fi o binecuvântare în viețile tuturor.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
08/04/2017, 02:29 PM
Răspuns: #10
Meditații 2017
Hazelden

Sărbătorește-te

Azi, sărbătorește-te pe tine. Da, ai multe în comun cu ceilalțti oameni. De asemenea, ești și unic.

Ia o foaie de hârtie și un instrument de scris. Acum scrie:

1. O lecție pe care ai învățat-o în viață.
2. Un talent pe care îl ai oricât ar părea de neconvențional.
3. Mâncarea ta preferată.
4. Numele unui prieten care te respectă și te place așa cum esti.
5. O activitate care îți face plăcere.

Acum, ia telefonul în mână și sună-ți prietenul. Invită-l să sărbătoriți împreună. Faceți activitatea aceea care îți place - ieșiți la o plimbare, jucați-vă cu mingea, stați acasă și urmăriți un video, orice vă place să faceți. Apoi pregătește-ți mâncarea preferată sau mergeți la un restaurant și cere acolo să vi se pregătească. Arată-i prietenului tău talentul tău - amintește-ți că acea persoană te place și te respectă pentru ceea ce ești tu. Deci dacă talentul tău constă în a ține în echilibru o minge de ping-pong pe vârful nasului, fă acest lucru. Arată-i cât de bun ești la asta. Vorbește cu prietenul tău despre lecția învățată în viață și invită-l să împărtășească și el lecția lui învățată de la tine.

În loc să te agiți și să te tot îngrijorezi despre cât ești de diferit, fii recunoscător că ești unic.
Sărbătorește faptul că ești tu.

Doamne, îți mulțumesc și pentru mine însumi.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)