Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIN NOU LA DRUM
03/01/2017, 11:09 AM
Răspuns: #1
DIN NOU LA DRUM
Da, din nou la drum, pe drumul abstinenței senine, pășind pas după pas cu pașii programului AA punând mereu un pas înaintea celuilalt. Nu voi ajunge capătul drumului niciodată, dar pe drum voi găsi toate satisfacțiile posibile date de o abstinență ce se împlinește mereu și de o creștere spirituală care mă împlinește ca om. Important este că merg pe acest drum într-o libertate totală, libertate care mă face să mă simt bine, robia dependenței am lăsat-o de mult în urmă.
Vorbeam la Grup înainte de sărbători despre ”Atenție la ocaziile cu băutura”, capitol din cartea ”Viața fără băutură”. Discuțiile au fost ample și la obiect, fiecare împărtășind din experiența personală căpătată în asemenea ocazii. Mie mi se pare că ar mai fi ceva de adăugat:LIBERTATEA!
Da, libertatea, am devenit om liber și nu rob al dependenței, robia a fost groaznică – libertatea este minunată. Ca și sclavii eliberați nu mai am de ce să mă ascund, nu mai am de ce să mă feresc, nu mai am de ce să mai argumentez de ce nu mai beau folosind o serie de argumente, mai mult sau mai puțin plauzibile. Sunt LIBER și nu trebuie să motivez de ce sunt liber, nu mai beau și gata! Nu mă interesează ce fac ceilalți cu băutura, o pot bea sau nu, e problema lor. Asta nu înseamnă că am devenit un ursuz ce le strică cheful celorlalți, și nici nu încerc să demonstrez avantajele abstinenței și răul ce-l poate face consumul de alcool. Ar fi ceva ce ar semăna cu situațiile în care la nuntă aș vorbi despre moarte, și la înmormântări aș vorbi despre chefuri. Nu merge.
Sigur, sfaturile date în acel capitol sunt absolut necesare pentru cei noi în abstinență, când încă se mai luptă cu demonul alcool, deși noi nu ne mai luptăm cu nimeni și cu nimic, nici chiar cu dorința de a bea. În anumite situații este chiar necesar a se evita ocaziile în care se consumă alcool, pentru mine nu mai este necesar, trăiesc în lume și sunt împreună cu ea la bine și la rău, însă cu comportamentul meu, care până la urmă nu supără pe nimeni, dimpotrivă.
Fac tot ce este posibil, și ce-mi sugerează Programul AA să fac pentru a-mi păstră libertatea dăruită de Dumnezeu, drumul este lung, dar frumos și plin de împliniri. Sunt recunoscător pentru tot ce am primit în dar încercând să dăruiesc și eu celor care au nevoie de ajutor . Doamne, ajută!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)