Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2017 Meditația zilei: Fiecare zi la timpul ei - Al-Anon
07/06/2017, 10:19 AM
Răspuns: #151
2017 Meditația zilei: Fiecare zi la timpul ei - Al-Anon
7 Iunie

Să zicem că, luând o pauză de la vârtejul gândurilor mele, găsesc liniște pentru a mă gândi la cuvântul ”curtoazie”. Acesta înseamnă mult mai mult decât politețe: poți fi politicos fără urmă de afecțiune personală. Curtoazia, pe de altă parte, este o expresie a dragostei, grijă călduroasă pentru confortul altora, pacea minții și stare de bine. Chiar și a oferi direcționare unui străin poate fi un act de curtoazie, dacă fac efortul de a fi explicit și liniștitor.
Practicarea curtoaziei acasă, ne dă zilnic multe șanse de a transmite dragostea noastră în feluri mici. Totuși deseori trecem cu vederea aceasta rutină de contact cu cei pe care îi iubim.
Ce să ne amintim astăzi?
Voi prinde de fiecare ocazie pentru a fi curtenitor cu cei de lângă mine, de asemenea, și cu cei din afara orbitei mele. Căldura și generozitatea curtoaziei va scoate acul din resentimente, și va conferi demnitate și importanță membrilor casei mele, făcându-i să se simtă în siguranță și iubiți.
”Curtoazia face jocul vieții mai puțin anevoios. Se topesc neînțelegerile, scăpăm de obstacolele evitabile.”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
08/06/2017, 11:30 AM
Răspuns: #152
2017 Meditația zilei: Fiecare zi la timpul ei - Al-Anon
8 Iunie

Ce m-a adus la Al-Anon? Promisiunea eliberării de o „ardere” pe care nu o mai puteam suporta. Am venit, cu alte cuvinte ca să obţin ceva, aşa cum am venit toţi. Încet, încet, am învăţat că „a obţine- primi”, depinde în mare măsură de dorinţa mea de a „dărui”, de ai servi pe ceillalţi, indiferent că ajut la pregătirea sau curăţenia la întâlniri, sau că asigur confort şi linişte celor prezenţi la o întâlnire. Acelaşi spirit al dăruirii trebuie să se găsească în fiecare compartiment al vieţii mele, în special cu cei apropiaţi mie. Numele acestui fel de dăruire este”dragostea”.

Ce să ne amintim astăzi?
Să dăruieşti dragoste, este o realizare în sine. Nu trebuie să conteze pentru noi dacă este răsplătită sau nu. Dacă o dăruiesc doar pentru a primi un răspuns după cum doresc, dragostea mea este nulă. Dacă am capacitatea să dăruiesc dragoste, (fără să aştept nimic în schimb) orice voi primi în schimb, va fi un bonus special.
Atunci când dăruim dragoste liber, fără a aştepta nimic în schimb, atunci ne regăsim pe noi înşine şi ne pregătim propria spiritualitate.
„Ce a câştigat un om care a primit sute de favoruri şi nu a dăruit niciunul?
Acela este” mare”, care acordă cel mai mult ajutor”.(Ralph Waldo Emerald ; Esee despre compensație)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
09/06/2017, 08:36 AM
Răspuns: #153
2017 Meditația zilei: Fiecare zi la timpul ei - Al-Anon
9 Iunie
Cât de minunate lucruri s-ar putea întâmpla în viața mea dacă aș scăpa de impulsul meu ”natural” de a-mi justifica acțiunile! Oare sinceritatea este atât de adânc reprimată sub straturile de vină încât nu o pot elibera pentru a înțelege propriile mele motive? A fi onest cu noi înșine nu este ușor. E greu să căutăm motivul pentru care am făcut asta sau cealaltă și am acționat în consecință. Nimic nu ne face să ne simțim mai vulnerabili decât a da drumul cârjii alibiului.
Totuși știu că auto-înșelarea îmi multiplică problemele. Cum corectez eu asta?
Ce să ne amintim astăzi?
Voi alege un singur defect de caracter pe care mi-l pot recunoaște liber, și voi găsi rațiunea lui, din toată ființa mea. Să zicem că îmi analizez impulsul de a avea resentimente. Dacă mă conving de inutilitatea lui, voi vedea ceva neașteptat, îmi voi întâmpina schimbările din experiență.
Îmi voi examina motivele reale pentru fiecare decizie pe care o iau și care presupune acțiune. Dacă asta îmi arată că mă păcălesc singur apropos de motivele mele reale, voi încerca să corectez această auto-păcăleală și sursele ei.
”Știm destul de bine cum să ne scuzăm și să ne colorăm făcutele, dar găsim dificil să acceptăm făcutele altora.”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
10/06/2017, 09:21 AM
Răspuns: #154
2017 Meditația zilei: Fiecare zi la timpul ei - Al-Anon
10 Iunie
Când un nou venit în Al-Anon povestește sponsorului despre conflictul cu alcoolicul de acasă, trebuie să înțelegem că aceasta este doar o parte a poveștii. La început aceste rapoarte ale durerii noastre sunt foarte colorate și dramatizate de propria noastră confuzie. Un incident minor poate fi exagerat la proporții mai mari decât propria-i realitate, tensiunea constantă, furia și frustrarea ne-au deprivat de o perspectivă rațională.
Creșterea în Al-Anon ne aduce compasiune și înțelegere asupra vinei profunde și a nefericirii alcoolicului. Aplicând programul în fiecare zi, devenim binevoitori în a recunoaște că , și noi, trebuie să ne asumăm partea de responsabilitate în necazurile familiei.
Ce să ne amintim astăzi?
Provocarea Al-Anon pentru mine este: să îmi anulez în mod deliberat gândurile de plângere împotriva altora, special a alcoolicului, pentru a face față cauzelor reale ale marii părți a mizeriei mele sufletești, și să cred că pot face traba serioasă în a îmbunătăți propria mea viață prin a-mi dezrădăcina greșelile.
”Dacă ești îndurerat de vreo chestiune exterioară, privește în tine pentru a te elibera din ea. Când contextul îți cauzează tulburarea, întoarcete la tine însuți cât mai repede, nu rămâne neacordat la Binele Universal.”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
19/06/2017, 08:29 AM (Ultima modificare: 19/06/2017 08:47 AM de SuperTramp.)
Răspuns: #155
2017 Meditația zilei: Fiecare zi la timpul ei - Al-Anon
11 Iunie
Sloganurile noastre inspiraționale semnifică atât de multe lucruri diferite pentru oameni diferiți! O femeie în fața unei crize ar putea spune cu încredere:”Voi da drumul lucrurilor și îl voi lăsa pe Dumnezeu să lucreze.” În acest caz este o dovadă curajoasă de credință că binele se va arăta, și că orice decizie pe care ar fi putut-o lua ea, bazată doar pe judecata umană, ar fi putut să fi fie lipsită de înțelepciune. Îi lasă problema lui Dumnezeu, așteptând ghidarea Lui legat de ceea ce e de făcut.
Pe de altă parte, ”Lasă-le și lasă-i-le lui Dumnezeu” ar putea părea o afirmație disperată de înfrângere, o expresie a apatiei, sau o indisponibilitate de a-și juca rolul în sarcina de îndeplinit.
Cei care pur și simplu își întorc spatele problemelor lor nu lasă de fapt lucrurile în mâinile Lui Dumnezeu – ei doar își abandonează angajamentul de a acționa conform inspirației și ghidării lui Dumnezeu. Ei nu cer și nu așteaptă ajutor, ei vor doar ca lucrurile să se facă în locul lor.
Ce să ne amintim astăzi?
Nu pot să ridic doar așa responsabilitatea confruntării problemelor mele de pe umerii mei, oricât de mari ar fi. Adevărat, am nevoie de ghidarea lui Dumnezeu, dar a face acțiunea legată de problemă este treaba mea, nu pot evada fără a-mi întoarce spatele vieții însăși.

”Nu mă lăsa pradă apatiei sau înfrângerii, atunci când totul înăuntrul și în afara mea sunt dovezi ale unui Dumnezeu iubitor care mă va ajuta în toate nevoile mele. ”

12 Iunie
E chiar păcat că nu putem merge la piață să ne cumpărăm o bucată mare de simț-al-umorului, în același fel în care cumpărăm o bucată de drojdie. Ambele fac cam același lucru: drojdia confera ușurătate și o textură plăcută și gust plăcut pâinii, o ”bucată” de umor lucrează în direcția ușurării seriozității greoaie a traiului nostru zilnic, și imblânzește punctele aspre în comunicarea noastră unul cu celălalt.
Ce să ne amintim astăzi?
Vreau să îmi reamintesc ori de câte ori sunt tentat să adopt o perspectiva greoaie, sumbră asupra unui eveniment, că poate să nu fie chiar atât de rău, într-un final. Poate, dacă privesc mai de aproape, chiar are ceva amuzant –fantastic, absurd sau chiar de o naivitate eliberatoare. Cheful meu face acel lucru să pară negru când aș putea să-i dau o scânteie de rozaliu.
Voi căuta lucrurile care pot da veselie vieții mele, pentru a echilibra solemnitatea sau necazul altor lucruri. Voi cultiva un talent în direcția recunoașterii și savurării momentelor amuzante. Acesta ar putea fi un drum cu adevărat constructiv de detașare a minții mele de dificultățile zilnice.

”De regulă, anxietatea este cea care ne blochează lucrurile mai luminoase și mai ușoare ale vieții. Anxietatea există în noi, așa că suntem liberi să respingem influența acesteia în felul în care reacționăm la ceea ce ni se întâmplă.”

13 Iunie
Un membru mai vechi al Al-Anon – o doamnă - scrie despre tragica înstrăinare dintre prea-iubita ei fiică adultă și ea însăși. A încercat să prevină fata de la a face ceea ce părea să fie o decizie greșită, la fel cum acum mulți ani, a încercat să-și determine soțul să se oprească din băut.
”Deși m-am temut că nu ne vom mai împăca niciodată, am sperat că pot găsi un răspuns în programul nostru. M-am concentrat pe Pasul 1; neputința mea asupra celorlalți. Câtă răbdare a presupus! Câtă tentație permanentă de a face ceva, în loc de a lăsa problema lui Dumnezeu. Dar am reușit și a funcționat! Aparenta barieră impenetrabilă a liniștii și da, a urii, s-a topit. Am învățat cu toții din nou să iubim, acceptându-ne reciproc exact așa cum eram.”
Ce să ne amintim astăzi?
Cât de des, într-o criză, găsim că e mai înțelept să lăsăm problema să se rezolve de la sine printr-un proces natural, inevitabil în loc să ne injectăm, poate greșit sfătuiți, propriul control.

”Începutul iubirii este a lăsa pe cei pe care îi iubim să fie complet ei înșiși,și nu să-i sucim ca să corespundă propriei noastre imagini. Altfel, iubim doar reflectarea propriei noastre persoane în celălalt. ” (Thomas Merton: Nici un om nu este o insulă”

14 Iunie
Dacă mi-ar spune cineva ”Iată un medicament care îți poate schimba toată viața în bine, te va plasa într-o stare de seninătate relaxată, te va ajuta să previi sâcâiala vinovăției greșelilor trecute, îți va da noi conștientizări de sine și te va ajuta să întâmpini provocările vieții cu încredere și curaj. ” L-ai lua?
Aceasta este promisiunea celor 12 Pași ai AA si Al-Anon, dacă nu ne agățăm de poverile noastre, supărările emoționale, ciondănelile familiei și ticăloșii.
Ce să ne amintim astăzi?
Îmi voi rezerva un timp zilnic pentru a-mi concentra gândurile pe cei 12 Pași. Îi voi lua pe rând câte unul și voi observa în ce fel studiul zilnic îmi schimbă punctul de vedere. Nu e o sarcină simplă, dar viața fără aceștia nu este ușoară nici pe atât. Alegerea mea va fi să iau beneficiul medicamentului și să las ca magia vindecării să lucreze in mine.

”Cei 12 Pași ai AA pe care încercăm să îi urmăm nu sunt ușori. La început am putea gândi că nu sunt necesari, dar dacă suntem cinstiți cu noi înșine, vom găsi că ni se aplică...”(Deschideri sugerate: folosite în întâlnirile Al-Anon)

15 Iunie
Când venim în Al-Anon, preocuparea noastră principală este alcoolismul cuiva important din viața noastră. Pasul 1 spune: ”Am admis că eram neputincioși în fața alcoolului.” E nevoie să acceptăm mai devreme sau mai târziu faptul că nu avem cum să oprim compulsia băutului. Dorința de seninătate poate veni doar de la alcoolic.
Putem ghida sau inspira prin propriul exemplu, dar nu putem proiecta o altă persoană, oricât de apropiat în tiparul alegerilor noastre.
A doua parte a Pasului 1este mai ușor de acceptat: ”...viețile noastre au devenit de necontrolat.” Asta știm. Ceea ce poate nu știm, în acest moment, este ce să facem legat de asta.
Ce să ne amintim astăzi?
Înțeleg că Pasul 1 îmi cere să predau hățurile controlului asupra altor oameni. Îmi reamintește că viața mea a devenit de necontrolat, prima mea sarcină este să fac ordine. Dacă vreau la modul conștiincios vreau să îmi gestionez viața, nu voi avea timp să gestionez viața altora.

„Pasul 1 cere o schimbare radicală în mine – în felul meu de a gândi despre alcoolic și atitudinea mea vis-a-vis de el și boala lui. Tiparele vechi și distructive se cer a fi înlocuite...”

16 Iunie
Oamenii noi din Al-Anon reacționează în variate forme la Pasul 1. Cei mai mulți dintre ei acceptă ideea lipsei de putere, dar cu rezerve. Le paregreu de crezut că nu e nimic de făcut în privința determinării alcoolicului să se oprească din băut.
Pasul 2 bate rapid clopotele speranței. Ne asigură că ajutorul e la îndemână, ajutorul unei Puteri dincolo de înțelegerea sau imaginația noastră.
Ce poate face această Putere pentru mine? Poate să ”ne restaureze sănătatea mentală.” Îmi poate pune picioarele pe teren sigur și îmi poate arăta cum să-mi reînnoiesc viața care acum poate fi prea tulburată pentru a-mi permite să gândesc limpede.
Poate că disperarea mea a fost atât de mare încât am pierdut credința pe care am avut-o odată-aceea totală, de a-mi prea credința unui lucru mai mare decât mine.
Ce să ne amintim astăzi?
În marea mea nevoie de confort si reasigurări, Pasul 2 sugerează predarea voinței mele înțelepciunii unui Dumnezeu iubitor, în efortul meu de a găsi un mod de viață mai sănătos și mai rezonabil.

”Dacă am fi puțin atenți la ceea ce se petrece în jurul nostru zilnic, am vedea că o lege mai puternică decât voința noastră reglează situațiile, că experiențele noastre dureroase nu sunt necesare cu adevărat. O dragoste încrezătoare ne va elibera de o mare cantitate de griji. Oh, fraților, Dumnezeu există” (Ralph Waldo Emerson)

17 Iunie
Pe când ajungem la Pasul 3, începem să simțim o senzație de a fi condusi blând și gradual către adevăruri la care nu ne-am gândit niciodată să le folosim.
Acest pas este o astfel de provocare pentru fiecare din noi personal. Sugerează o decizie: să dăm drumul și să îl lăsăm pe Dumnezeu să aibă grijă de toate ”afacerile” noastre, lucru pe care îl poate face doar dacă ne predăm voința și viața în grija Lui.
Pasul 3 este o rafinare a întregii gândiri a filosofilor de-a lungul secolelor. Nu ar fi înțelept să accept eu înțelepciunea lor ca fiind mai mare decât a mea?
Ce să ne amintim astăzi?
Cuvintele: ”Am hotărât să ne predăm viețile si voința în grija unui Dumnezeu așa cum și-L închipuie fiecare dintre noi.” mi-ar putea face viața atât de ușoară,dacă doar mi-aș coordona voința cu El. Aceasta este o piatră de încercare pentru mulți din noi: ne simțim obligați să aplicăm forța voinței noastre asupra tuturor problemelor. Nici o soluție nu se găsește în acest mod.

”Există îndrumare pentru fiecare dintre noi și printr-o ascultare umilă, vom auzi cuvintele potrivite. Desigur că există un drept pentru tine care nu are nevoie de opțiuni din partea ta. Plasează-te în miezul curentului puterii și înțelepciunii care curge prin viața ta. Apoi, fără efort, ești impulsionat către adevăr și către mulțumire perfectă. ”(Ralph Waldo Emerson)

18 Iunie
Filosoful grec Socrate spunea: ”Cunoaște-te pe tine însuți. ” Pasul 4 ne spune cum să facem asta, făcând ”fără teamă un inventar moral amănunțit al propriei noastre persoane.” Se presupune să ne vedem așa cum suntem cu adevărat – caracterul nostru, motivele, atitudinile și acțiunile.
Un obicei adânc înrădăcinat al auto-justificării poate să mă tenteze să explic fiecare defect pe măsură ce îl descopăr. Îi voi blama pe ceilalți pentru ceea ce fac eu pe pământ, spunând că sunt ”forțat” să reacționez la ceea ce fac ei?
S-a spus că nici măcar un psihiatru antrenat nu își poate analiza propriul sine din cauza a astfel de blocaje. Acest lucru mă provoacă personal să dovedesc că onestitatea personală și smerenia pot atinge ceea ce știința superioară deseori nu poate.
Ce să ne amintim astăzi?
Un inventar complet al calităților mele bune și rele ar putea fi un start interesant și util în munca mea cu Pasul 4. Dar atunci când sunt gata să sap și să îmi corectez defectele,voi lucra doar la unul sau două odată, și pentru atâta timp cât îmi ia să mă simt satisfăcut în progresul pe care îl simt.

”Până la perfecțiune e cale lungă, însă îmbunătățirea poate să se întâmple în fiecare zi.”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
20/06/2017, 09:09 AM
Răspuns: #156
2017 Meditația zilei: Fiecare zi la timpul ei - Al-Anon
20 Iunie

Pasul 6 este o provocare inspirațională către a ne preda îndrumării Puterii Superioare. Voi citi această minunată afirmație de supunere voinței Lui Dumnezeu cât de des am nevoie: ”Suntem pe deplin pregătiți ca Dumnezeu să ne scape de toate aceste defecte de caracter.”
Scopul meu va fi ca să devin ”pe deplin pregătit” – de a renunța la tiparele negative de gândire care au fost reflectate în situațiile vieții mele. Dumnezeu este deja ”pe deplin pregătit” să accepte oferta umilă a defectelor mele, și să mă ajute să schimb acel mod de gândire și să fac ceea ce îmi va aduce seninătate și poate chiar, fericirea.
Ce să ne amintim astăzi?
”Defectele de caracter” de care vreau să scap au cu siguranță rădăcini adânci în obiceiuri. Colaborarea mea conștientă va fi necesară pe măsură ce accept ajutorul lui Dumnezeu în a le îndepărta. Voi încerca să gestionez cu răbdare, una câte una. Dacă sunt cu adevărat disponibil, le voi putea vedea înlocuite gradual de impulsuri cu o calitate diferită, cu care pot trăi, eliberați confortabil de auto-reproș.

”Doamne, fă-mă pe deplin pregătit pentru îndepărtarea defectelor mele, ca să pot primi lumină asupra problemelor noastre și a cauzei lor.”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
21/06/2017, 08:31 AM
Răspuns: #157
2017 Meditația zilei: Fiecare zi la timpul ei - Al-Anon
21 Iunie

Când meditațiile mele asupra Pașilor 4, 5 și 6 m-au convins că sunt gata să fiu eliberat dintr-un obstacol al defectului meu de caracter, pasul următor 7 sugera să cer lui Dumnezeu să îl îndepărteze.
Pasul 7, așa cum spune el, implică îndepărtarea tuturor defectelor, însă e nevoie să le gestionez fiecare în parte, așa cum le exprim eu în activitățile mele zilnice. E nevoie să cer lui Dumnezeu, din nou și din nou, să mă elibereze din ele.

Ce să ne amintim astăzi?
Nu voi aștepta prea mult de la mine însumi, nici nu voi aștepta să văd îmbunătățirea toată dintr-o dată, și nici fără ajutorul Puterii mele Superioare. Trebuie să îmi continuu să îmi reamintesc acceptarea ajutorului Lui în toate pe care încerc să le fac.
Dacă, de exemplu, mă concentrez să fiu tolerant și blând tot timpul, cu toată lumea, acest lucru va deveni o reacție automată, indiferent de cât de încercate ar fi circumstanțele. Această nouă atitudine va colora orice fac și mă vor face să accept mai mult, atât să mă accept pe mine însumi mai tare cât și pe ceilalți.
”I-am cerut cu umilință să ne îndepărteze defectele de caracter.”(Primul cuvânt este cheia pasului 7)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Ieri, 12:12 PM
Răspuns: #158
2017 Meditația zilei: Fiecare zi la timpul ei - Al-Anon
22 Iunie
Azi, mă voi gândi în liniște și profunzime la pasul 8: ”Am făcut o listă cu toate persoanele cărora le-am făcut rău, și am consimțit să repar aceste rele. ”
Cuvântul cheie este bunăvoința – de a ne recunoaște greșelile pentru a ne putea elimina conștiința interioară a vinovăției.
Singura acțiune la care ne împinge acest pas este aceea de a face o listă. Pot face asta doar prin a lăsa să iasă la suprafața minții mele sentimentele opresive și sâcâitoare de vină, gata de a mă dispensa de ele, astfel încât să nu mă mai poată deranja.
Ce să ne amintim astăzi?
Pe cine am lezat? Cu siguranță pe cei apropiați mie – familia mea. Știu că reacția mea ostilă către alcoolic a fost dureroasă. Le-am făcut rău și copiilor mei prin îndoctrinarea subtilă cu disprețul legat de părintele lor alcoolic? Le-am transmis, oare, anxietatea și resentimentele mele lor? Mi-am vărsat frustrările asupra lor?

”Pasul 8 ne plasează în pragul eliberării de ura de sine, deschide ușa unei noi păci a minții, care odată savurată, nu vom dori să o mai pierdem. ”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Astăzi, 02:08 PM
Răspuns: #159
2017 Meditația zilei: Fiecare zi la timpul ei - Al-Anon
23 Iunie
Ce e de făcut cu lista acelora pe care i-am rănit, așa cum sugerează pasul 8? Pasul 9 sugerează să reparăm relele ”acolo unde este cu putință, dar nu și atunci când le-am fi putut face vreun rău lor sau altora.”
Va fi necesară o auto-evaluare prudentă și sinceră.
O explicație întâmplătoare, de exemplu, este rareori suficientă pentru a scăpa de vina pentru criticile dăunătoare. E posibil să deschidă o rană veche. O schimbare de atitudine poate însemna mult mai mult ca și compensare pentru răutățile din trecut.
Dacă am deprivat pe cineva de lucruri materiale, îmi voi recunoaște datoria și o voi plăti integral.
Rupturile între mine și membrii familiei sau foști prieteni pot fi deseori vindecate prin a-mi înghiți mândria și a face prima deschidere către reconciliere. Chiar dacă doar mică parte din vină mi-a aparținut, gestul generos îmi va fi prielnic.

Ce să ne amintim astăzi?
Pasul 9, făcut cu o judecată prudentă și atenție, mă va elibera de o povară pe care nu e nevoie să o car în spate.
”Iubirea și răbdarea pot repara din abundență greșeli ale trecutului, acestea ne restaurează sănătatea și viețile în seninătate.”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)