Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 1 Voturi - 1 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
codependenta
24/05/2015, 12:22 PM (Ultima modificare: 25/05/2015 04:12 PM de Marius.)
Răspuns: #31
RE: codependenta
Pentru ca topicul acesta este despre codependenta, dupa ce am citit toate postarile m-am gandit sa intru si aici si va salut - multumesc Simona si tuturor care au contribuit si continua sa isi imparta experientele, trairile si gandurile in aceasta privinta. M-am inregistrat ieri si de atunci tot citesc si aici, si de pe net si simt pe de o parte ca imi explodeaza capul si intreg corpul, pe de alta parte incepe sa mijeasca un sentiment de speranta, ca parca in sfarsit m-as afla in locul care trebuie, cu oamenii potriviti. Mare lucru pentru unul care pana acum, de ani buni era bezmetic, total confuz si singur, auto-izolat chiar si intr-un grup de oameni Voi reveni curand.

Calde salutari tuturor, o zi cu pace.

Mihai-codep
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
20/01/2016, 11:49 AM (Ultima modificare: 20/01/2016 11:53 AM de Gessica.)
Răspuns: #32
RE: codependenta
(07/06/2014 03:32 PM)Constantin A scris:  Pentru codependenți este o problemă la fel de gravă ca și pentru alcoolici, poate și mai greu de rezolvat. O dată ce partenerul bea începe sa-i prea atribuținile de familie, de serviciu, sociale, de multe ori mințind în locul lui și încercând să-i rezolve problemele. dar ce este mai important vrea să-l determine să nu mai bea, folosind toate metodele. Din lipsă de informații tot ce folosește îl înrăiește mai mult pe alcoolic, mai mult va fi învinuită/t că din cauza ei/lui bea. Codependentul nu ține cont că nimeni nu poate schimba pe altcineva, cel puțin se poate schimba pe el/ea. Nu observă că se îmbolnăvește tot atât de tare ca și alcoolicul, se îmchide tot mai mult în sine și se izolează. În program se spune să se detașeze de problemele alcoolicului, dar cum? Când acesta creează tot felul de probleme, financiare ,medicale, sociale, scandaluri sau o totală dezinteresare față de problemele familiei. Fără implicarea codependentului familia ar suferi și mai mult. Alcoolicul își ”face de cap”,codependenții suferă și se îmbolnăvesc. Dacă participarea la Al-Anon este numai pentru a învăța cum să facă ca partenerul/partenera să nu mai bea, atunci este un eșec total, cu toate că s-ar putea să învețe cum să aibă grijă și de el. Mai apare un aspect, dacă partenerul nu mai bea atunci codependentul este mulțumit și nu mai participă la întâlniri sau acestea sunt transformate în întâlniri de tot felul de discuții(ca să nu zic bârfe) uitând că este o persoană bolnavă și are nevoie de o recuperare mentală și spirituală. Mulțumindu-se numai cu aspectul că partenerul nu mai bea s-ar putea ca prin același comportament(bolnav) să-l trimită din nou la băut, se aseamănă cu zicala :”Tata mănâncă aguridă dar, copiilor li se strepezesc dinții”. Codependentul trebuie să participe la programul de însănătoșire numai pentru el, nu pentru alcoolic. El are nevoie de el, alcoolicul are programul lui.[/align]

buna ziua!sunt noua pe aici incerc sa citesc din mesajele voastre si sincer ma regasesc in aproape tot ce am citit!azi merg la grup fiind codependenta ,am ceva emotii e ca si cum as da un examen,examenul vietii mele si pentru familia mea!sper sa fie ok si sa fac fatza!va tin la curent cu noi informatii!multumesc!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
20/01/2016, 11:57 AM
Răspuns: #33
RE: codependenta
Bun venit, Gessica!

Nea Constantin are dreptate, codependenta pare mai greuceana decat dependenta. Mno, ai zice ca are ca si continut 2 droguri la alegere: drogul dependentului si al tau ca si codependent care e el ...dependentul. De fapt e mult mai mult de atat. Ramai pe aproape si ai sa intelegi. Vezi si sectiunea moderata de Freedom, ultimul paragraf. Avem si grupul online al-anon vinerea seara si grupul de adictii mixte pe zoom martea. Suntem aici. Nu esti singura. Doamne ajuta!

Andi-code
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)