Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alte meditatii faine
09/12/2016, 04:36 PM
Răspuns: #51
Alte meditatii faine
Meditatia zilei Hazelden

Am plecat pentru ca nu mai era loc pentru mine. Dar tu ai putea sa imi spui sa nu plec. Spune-mi... Spune-mi sa nu plec.

--Stephen Sondheim
"Duminica in parc cu George"

A "parasi" o persoana iubita este o taiere constienta a unei conectari vitale. Chiar daca noi alegem sa plecam, ne intrebam de ce ne doare adesea atat de tare acest lucru. Dar inima nu este logica: ea resimte trauma pierderii si responsabilitatea de a fi cel care spune adio.

Dragostea este un proces; ea nu se sfarseste doar pentru ca spunem adio. Oricat de tare ar durea sau oricat de dureroasa sau nociva a fost relatia, au existat si lucruri bune legate de ea, si au fost cateva lucruri de iubit la cealalta persoana. Provocarea este de a accepta cu gratie alegerea pe care am facut-o oricata ranire s-a produs. Putem refuza scufundarea in auto-justitie si indignare. Aceste sentimente sunt nascute din iluzia puterii care vine odata cu a fi cel care pleaca. Mai mult, putem deplange pierderea si da drumul persoanei pe care o iubim, pentru a ne putea vindeca.

Este nevoie ca eu sa "tai" niste legaturi pentru ca este mai sanatos pentru recuperarea mea. In acest timp, pot suferi si imi pot plange pierderea acelei relatii.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
25/12/2016, 04:25 AM
Răspuns: #52
Alte meditatii faine
Darul zilei - Hazelden

Mă gândisem și până acum că viața este o scoică fragilă. Acest Craciun este prilej să mă gândesc la minuni mari fundamentale ca și cum abia m-aș fi născut.
--Naomi Shihab Nye

Trebuie că se petrec minuni mari fundamentale legate de originile noastre, de stele, chiar dacă suntem adulți și cunoaștem lucruri despre astronomie și reproducerea umană. Germinarea seminței este tot mai minunată, în sensul strict al cuvântului, în comparație cu minunile electronice ca PC-urile care fac douasprezece mii de calcule pe secundă.

Ne permitem vreodată să ne minunăm? Ne mai deschidem ființa evlaviei care ne cuprinde când realizăm pentru prima dată complexitatea vastă a sistemului solar sau a fiziologiei umane?

Fiecare ritual măreț înconjoară o poveste minunată: prezența unei puteri superioare, salvarea unei nații, transformarea vieții sau a morții. Se cuvine să raspundem acestor miracole cu un fior sau minunare. Minunarea este un dar, conține semințele respectului și a științei.

Viața este fragilă și complexă, și conține tot ce am nevoie pentru a mă simți împlint.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
29/12/2016, 02:00 AM
Răspuns: #53
Alte meditatii faine
Hazelden

Fie ca tu să trăiești toate zilele vieții tale.
--Jonathan Swift

Într-adevăr viața seamană mult cu un joc - ambele: atât unul foarte serios cât și unul care cere râs, relaxare și capacitate ludică. În orice caz, viața cere atenție.

Există o mare parte a vieții care este cu adevărat captivantă și emoționantă - îi acordăm atenție? Există amuzament și umor - îl vedem? Există acea parte a vieții care este înduioșătoare și plină de eroism - Suntem suficient de deschiși pentru a o vedea?

Toate acestea, nu sunt prezente în feluri nebuloase, generale despre viață, ci în sine în viața însăși! Chiar aici unde trăim, în viețile noastre azi, vom avea parte de erou și de țap ispășitor, vom avea parte de dezamăgire și de motive de sărbătorire nebunească, vom avea parte de frumos și de oribil. Telenovela e chiar aici cu noi, în noi, în jurul nostru. Sarcina este aceea de a fi prezenți în propriile noastre vieți, de a ne scoate capetele din realitățile altora, și de a găsi semnificația enormă și vitalitatea proprie.

Viața este prețioasă. Azi, nu voi considera că viața mi se cuvine pur și simplu.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
30/12/2016, 08:59 AM
Răspuns: #54
Alte meditatii faine
30 decembrie
Există un basm german vechi în care Zâna Bună îi face unui copil un cadou: abilitatea de a prevedea rezultatul a tot ceea ce face. E un dar pe care l-am putea folosi cu toţii, mai ales atunci când suntem disperaţi şi decidem, cu orice preţ, să ne eliberăm de situaţia care pare de neîndurat.
Dacă am putea vedea rezultatul unei acţiuni, precum terminarea unei căsnicii, de exemplu, poate că nu ne-am simţi pregătiţi să ne deprivăm copiii de un părinte. Poate am încerca să evităm responsabilităţile dificile cu care urmează să ne confruntăm. Mai mult, tot ar trebui să facem faţă greşelilor noastre, aceleaşi care au contribuit poate la a ne aduce în acest stadiu de disperare.

Ce să ne amintim astăzi?
Dacă vreau să fac o schimbare majoră care afectează şi vieţile altora, e mai bine să iau în considerare rezultatele posibile. Am încercat eu cu adevărat să-mi examinez şi să-mi corectez propriile greşeli? Există vreo modalitate de a-mi îmbunătăţi atitudinea? Voi lăsa marea decizie să aştepte până când voi încerca acest lucru.

“Adevărata soluţie înţeleaptă poate fi îmbunătăţirea propriei persoane”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)