Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
28/12/2016, 09:26 AM
Răspuns: #161
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
28 decembrie

Să ne gândim astăzi la intenţiile noastre. Cuvântul va sugera multora dintre noi decalajul mare dintre ce intenţionăm să facem şi ceea ce facem în realitate. Intenţionăm să fim buni şi toleranţi, dar unele impulsuri incontrolabile ne schimbă atitudinile în ceva ce regretăm mai târziu. Intenţionăm să realizăm atât de multe, dar fără a începe cu o estimare realistă a ceeea ce suntem capabili să facem, suntem departe de aşteptările noastre. Intenţionăm să ne facem o viaţă bună nouă şi familiei noastre, dar se pare că ceilalţi ne îndepărtează de ea în mod constant, sau permitem ca acţiunile altora să ne împiedice de la a îndeplini ceea ce speram.

Ce să ne amintim astăzi?
Intenţiile mele sunt bune. Atunci când nu le pun în aplicare, sunt dezamăgit. Pot chiar să fiu tras în jos de un sentiment de vinovăţie. Cum pot eu să evit asta? Voi încerca să îmi clarific intenţiile, să decid ce vreau cu adevărat să spun, să fac şi să realizez. Asta mă va ajuta să-mi păstrez viaţa pe un traseu satisfăcător, productiv.

“Vreau ca, mai întâi, să fiu sigură de ce vreau şi de motivele alegerii mele. Asta îmi va ghida gândurile pe direcţii constructive şi mă va opri din a încerca ce e imposibil sau nepractic.”(Celebra Tueli)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
29/12/2016, 01:15 AM
Răspuns: #162
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
29 decembrie

“Sunt anumite lucruri pe care refuz complet să le accept”, a spus un membru la o întâlnire.
Acest lucru e des întâlnit la cineva care suferă de mândrie neobişnuită sau nu poate să admită că greşeşte vreodată.
Înainte de a decide că nu pot accepta asta sau cealaltă, ar fi bine să examinez rolul meu în această întâmplare. Erau aşteptările mele nerezonabile? Am cerut eu prea mult? Sunt eu confruntat pentru atitudinea mea rigidă, fără compromisuri?
Dacă am rănit pe cineva sau am pretins prea mult, plata cu aceeaşi monedă ne poate înfuria. Nu ar trebui să căutăm cauzele şi să facem ceva pentru a le corecta?

Ce să ne amintim astăzi?
Mi se poate întâmpla să simt îndreptăţit “să iau atitudine”, dar e bine să analizez dacă nu cumva ceva ce am făcut eu a condus la această criză. Dacă rămân nepăsător, pot ajunge la un dezastru pe care sunt şi mai puţin pregătit să-l accept.

“Suntem foarte vioi în a simţi şi cântări suferinţa produsă de alţii, dar nu ne interesează ce suferă alţii din cauza noastră ” (Thomas A’Kempis)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
31/12/2016, 10:53 AM
Răspuns: #163
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
30 decembrie
Există un basm german vechi în care Zâna Bună îi face unui copil un cadou: abilitatea de a prevedea rezultatul a tot ceea ce face. E un dar pe care l-am putea folosi cu toţii, mai ales atunci când suntem disperaţi şi decidem, cu orice preţ, să ne eliberăm de situaţia care pare de neîndurat.
Dacă am putea vedea rezultatul unei acţiuni, precum terminarea unei căsnicii, de exemplu, poate că nu ne-am simţi pregătiţi să ne deprivăm copiii de un părinte. Poate am încerca să evităm responsabilităţile dificile cu care urmează să ne confruntăm. Mai mult, tot ar trebui să facem faţă greşelilor noastre, aceleaşi care au contribuit poate la a ne aduce în acest stadiu de disperare.

Ce să ne amintim astăzi?
Dacă vreau să fac o schimbare majoră care afectează şi vieţile altora, e mai bine să iau în considerare rezultatele posibile. Am încercat eu cu adevărat să-mi examinez şi să-mi corectez propriile greşeli? Există vreo modalitate de a-mi îmbunătăţi atitudinea? Voi lăsa marea decizie să aştepte până când voi încerca acest lucru.

“Adevărata soluţie înţeleaptă poate fi îmbunătăţirea propriei persoane”


31 decembrie
Azi e ziua în care un alt an se încheie. E un moment bun pentru o privire calmă, onestă asupra progresului meu personal. A fost un an bun, mai bun ca cei de dinainte?
Îndrumarea de zi cu zi a programului Al-Anon m-a ajutat să cunosc şi să-mi accept mai bine propria persoană, unicitatea mea?
Dacă am regrete pentru greşeli sau omisiuni, le voi îndepărta. Noul an care stă înaintea mea nu are timp pentru regrete inutile. Voi trăi fiecare zi la rândul ei încercând să fac din fiecare zi una mai bună decât ultima, pe măsură ce mi se dezvoltă încrederea şi credinţa.

Ce să ne amintim astăzi?
Mă hotărăsc din nou să trăiesc anul viitor fiecare zi la rândul ei, scăpând de greutăţile trecutului şi de nesiguranţa viitorului. Voi întâmpina orice se va întâmpla cu o minte senină.

“Şi ştim că toarte lucrurile le merg bine celor ce Îl iubesc pe Dumnezeu.” (Romani)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
26/02/2017, 09:08 PM
Răspuns: #164
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
26 Februarie

Când un membru al grupului Al-Anon este victima cruzimii, violenţei şi deprivării, prin simpatia noastră, de cele mai multe ori suntem tentaţi să dăm sfaturi. Poate vedem că situaţia este sub orice demnitate umană, dar trebuie să ne dăm seama că nu oricine poate să aibă curajul şi puterea de a lua o acţiune decisivă sau să facă schimbări radicale în viaţa ei/lui.

Dacă grăbesc pe cineva să facă ceea ce cred eu că aş face într-o criză similară, şi persoana îmi urmează sfatul, rezultatul poate să fie o tragedie şi mai mare, şi eu aş fi responsabil pentru ea.

Ajutorul pe care îl pot da este să împărtăşesc gândul că nimeni nu trebuie să se simtă prins în capcană – şi că avem întotdeauna posibilitatea de alegere.

Ce să ne amintim astăzi?

Nu ştiu cum ar fi mai bine pentru alţii să facă. Pot doar să fiu alături de ei şi să ofer compasiune şi un bun exemplu al vieţii pe care încerc să o clădesc pentru mine.

„În sfârşit fiţi toţi într-un gând, împreună – pătimitori, iubitori de fraţi, milostivi, smeriţi. Nu răsplătiţi răul cu rău sau ocara cu ocară. Cel ce voieşte să iubească viaţa şi să vadă zile bune, să-şi oprească limba de la rău şi buzele sale să nu grăiască vicleşug”. (1 Petru)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
01/03/2017, 08:53 PM
Răspuns: #165
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
1 Martie

Ni se spune în Al-Anon că nu există progres fără umilinţă. Această idee este confuză pentru mulţi dintre noi la început, şi de cele mai multe ori se loveşte de o rezistenţă încăpăţânată. „Ce!” întrebăm noi, „ar trebui să fiu un sclav supus situaţiei mele, şi să accept tot ceea ce vine, oricât ar fi de umilitor?” Nu. Adevărata umilinţă nu înseamnă supunere faţă de un stil de viaţă urât, distructiv. Înseamnă predarea către voia lui Dumnezeu, care este cu totul altceva. Umilinţa ne pregăteşte pentru a conştientiza voia lui Dumnezeu pentru noi; ne arată beneficiile pe care le câştigăm după îndepărtarea de propria voinţă. Înţelegem într-un final, în ce fel această voinţă proprie a contribuit la problemele noastre.

Ce să ne amintim astăzi?

Atitudinea de adevărată umilinţă conferă demnitate şi graţie asupra noastră, ne întăreşte în a fi capabili să acţionăm inteligent din punct de vedere spiritual în rezolvarea propriilor probleme.„îmbrăcaţi-vă întru smerenie, … sub mâna cea tare a lui Dumnezeu … Lăsaţi-I Lui toată grija voastră, căci el are grijă de voi. El se îndură către cei smeriţi” (1 Petru)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)