Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
15/07/2016, 06:54 PM
Răspuns: #1
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
15 iulie
Vanitatea este un dușman, ușor de recunoscut în ceilalți dar greu de admis la noi înșine. Rareori este scrisă în lista defectelor de caracter majore, cu toate acestea ne poate împiedica în toate formele de creștere personală.
Vanitatea la modul cel mai simplu nu înseamnă mai mult decât a crede despre noi înșine că avem dreptate, ca și cum e de la sine înțeles că nu putem greși în nici un caz. Înseamnă a-i judeca pe ceilalți în funcție de ce credem noi că e corect. Acest lucru blochează în afara atât înțelegerea, cât și bunătatea, și justifică anumite calități în noi înșine pe care noi nu le-am găsi tolerabile la alți oameni. Vanitatea deghizată stă de regulă, la rădăcina disensiunilor.
Ce să-mi amintesc azi
Fie să nu mă simt atât de sigur pe faptul că gândirea mea este corectă mereu. Fie ca eu să încep să fiu puțin mai critic cu convingerea mea de nestrămutat că lucrurile să meargă în felul meu. Îmi voi ține urechile și mintea deschise ideiloe celorlalți, chiar și atunci când acestea nu rezonează cu ale mele. Abia atunci voi fi deschis ușa creșterii.
”Seninătatea mea nu constă în a câștiga fiecare rundă în bătălia mea cu viața. Depinde însă de acceptarea celorlalți din partea mea, în proprii lor termeni. Dă-mi, Doamne, această seninătate!”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
16/07/2016, 06:19 AM
Răspuns: #2
RE: Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
16 iulie
Destul de frecvent auzim câte un membru spunând că o anume acțiune a alcoolicului face dovada imaturității lui. Aceasta este eticheta favorită pentru ”ce-l doare pe el” și conform experților, destul de des este adevărată.
Cu toate acestea, nu venim în Al-anon pentru a face inventarul celorlalți, ci al nostru înșine. Este pentru că noi înșine suntem indivizi imaturi care suntem atrași de alcoolici ca parteneri de căsătorie, un fel de strigăt de la copil la copil.
Dacă lipsa de maturitate îmi dă bătăi de cap, îmi voi examina propriile reacții și voi lucra la ele.
Ciondănirea cu alcoolicul asupra lucrurilor mărunte este dovadă de imaturitate. La fel sunt și îmbufnarea, lacrimile și trucurile șmechere menite să îl păcălească. La fel și multe alte lucruri pe care ”unii din noi” le facem, cel puțin câteodată.
Ce să-mi amintesc azi:
Sarcina este clar trasată înaintea mea: să reglez ceea ce este dezechilibrat în mine: să-mi verific tentația de a juca jocuri copilărești într-o dilemă mortală foarte serioasă de viață și moarte. Corectându-mi propriile cusururi va îmbunătăți lucrurile pentru toți cei implicați.
”Maturitatea este capacitatea de a rezista experiențelor ego-distructive, și de a nu pierde perspectiva proprie într-o experiența de mărire a ego-ului. ” (Robert K. Greenleaf)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
17/07/2016, 07:38 AM
Răspuns: #3
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
17 iulie
Puțini dintre noi suntem complet eliberați de sentimentul de vină. Putem avea remușcări datorită cuvintelor sau acțiunilor noastre sau a unor lucruri lăsate neterminate. Ne putem simți vinovați datorită acuzațiilor iraționale sau false ale alcoolicului.
Când sunt tulburat de un sentiment de vină, nu reușesc să îmi pun în acea zi toate cele de care sunt capabil să le fac. Trebuie să scap de acest sentiment, nu prin a-l împinge la o parte ci prin a-l identifica și a-i corecta cauza.
Ușurat de această greutate, pot să depun tot ce am eu mai bun în munca mea de azi și în creșterea spirituală. Așa voi avea de oferit celorlalți ceva meritoriu, în loc de a ma concentra spre propria mea frustrare.
Ce să-mi amintesc azi:
Voi refuza să fiu afectat de sentimentul incomod de vină. Îl voi ține urma până la sursă și face câte un bine pentru fiecare rău pe care l-am făcut. Voi avea cea mai mare grijă să nu spoiesc acest lucru cu auto-justificări și auto-îndreptățiri. Acest lucru va frâna tot ce încerc să ating.
”Un om este ușurat și vesel atunci când își pune inima în lucrul lui și a făcut tot ce i-a stat în putință, dar ceea ce a spus sau făcut altfel nu-i va da pace. ” (Ralph Waldo Emerson ”Eseuri despre încrederea în sine”)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
18/07/2016, 09:14 AM
Răspuns: #4
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
18 iulie
O propoziție care apare destul de des la întâlnirile Al-anon este :”da, dar...”.
Membrul A explică în ce fel poate fi aplicată o idee Al-anon pentru problema lui B. B, întrerupând, spune: ”Da, dar....” și continuă să explice cât de special este cazul ei, mult mai rău ca al altora, și cum nu ar putea fi rezolvat prin ceva atât de simplu cum sunt solganurile Al-anon, de exemplu.
”Da, dar...” înseamnă că persoana nu este pregătită să asculte pentru că nu își dorește ca problema ei să fie sub-evaluată. Ea trăiește problema și tot ce știe este cât de oribil e. Ea trece cu vederea faptul că noi cu toții suntem acolo din aceleși motive.
Ce să-mi amintesc azi:
Dacă vreodată am tendința de a spune ”da, dar....” îmi voi reaminti să mă concentrez pe ce spun prietenii mei din Al-anon. Dacă sunt sigur că îmi doresc să îmi fac viața mai trăibilă, voi asculta cu mintea deschisă și voi aplica ceea ce aud. Cheia către Al-anon este să accept și să folosesc programul fără: ”da, dar...” –care nu ar face altceva decat să-mi scoată la iveală rezistența și incertitudinea mea.
”Nu mă voi împotrivi impactului unei idei noi. S-ar putea să fie exact ceea ce aveam nevoie fără să-mi fi chiar dat seama de acest lucru. Îmi voi face mintea mai flexibilă și mai receptivă noilor puncte de vedere.”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
19/07/2016, 07:57 AM
Răspuns: #5
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
19 iulie
Ca membri ai unui grup Al-anon, ținem legătura unii cu ceilalți, medităm și ne rugăm. Este minunat să ne dăm seama că această participare ne face parte a unei rețele de grupuri mondială, toate lucrând în același scop: să construim vieți mai bune pentru noi înșine și pentru cei din jurul nostru. Imaginați-vă puterea imensă a binelui generată de o asemenea solidaritate ca a noastră.
Membri Al-anon de pe orice continent, în locuri atât de indepărtate cum ar fi Australia, Japonia, Finlanda, Uruguay, Insulele Pacificului de Sud – ei toți îmi sunt frați și surori. Ce fac eu îi ajută pe ei, ce fac ei mă ajută pe mine.
Naționalitate, rasă, culoare, religie – toate acestea nu contează pentru noi ca membri a acestei mărețe comunități iubitoare.
Ce să-mi amintesc azi:
Vorbind cu prietenii din grupul meu de acasă Al-anon, îmi dau seama că suntem parte a ceva mult mai mare decât grupul nostru luat singular. Îmi voi aminti și voi trimite gânduri iubitoare tuturor celor din miile de grupuri de pe mapamond.Acest schimb ne va îmbogăți pe toți.
”Aceasta este cu adevărat o mișcare a spiritului, și cred cu tărie că unitatea lumii, în înțelegere și pace, ar putea veni din înțelegere și pace.” (membru din Noua Zeelanda)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
20/07/2016, 10:39 PM (Ultima modificare: 20/07/2016 10:40 PM de SuperTramp.)
Răspuns: #6
RE: Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
20 iulie
A vrea să știi de ce bea alcoolicul, sau, atunci când e treaz de ce face ceea ce face, este buba care ne mănâncă și pentru care nu există scărpinătură suficient de puternică.
Unii din noi nu depășim deloc ideea de a afla. Din moment ce nu suntem psihiatrii, cercetările noastre sunt sortite să se termine în frustrare, așa că haideți să le acceptăm ca imposibile – și de asemenea, neimportante.
Ceea ce este important și stă în puterile noastre lăsate de Dumnezeu să înțelegem, este ce facem noi și care produce confuzie și ne complică viețile. Când descoperim asta, și facem ceva pentru a schimba, un bun procent din problemele noastre vor dispărea.
Ce să-mi amintesc azi:
De fiecare dată când mă surpind în tentativa de a înțelege motivele celorlalți, mă voi opri și mă voi întreba: ”Ce-am zis sau făcut pentru a declanșa acțiunea?De ce am reacționat la asta ca și cum aș fi făcut ceva?Ceea ce se întâmplă produce vreo modificare semnificativă în viața mea sau fac doar din țânțar armăsar?„
”Lasă la o parte dorința aceea excesivă de a cunoaște: în asta constă distragerea atenției. Sunt multe cele ce țin de cunoaștere care sunt prea puțin sau chiar fără profit pentru suflet.” (Thomas A Kempis)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
21/07/2016, 02:30 PM
Răspuns: #7
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
21 iulie
Pot să îmi iau puterea și comfortul din faptul că știu că aparțin comunității Al-anon, cu membrii de pe tot mapamondul cu toții lucrând împreună pentru același scop. Grupul nostru mic este doar unul dintr-o mie.
Ce ne ține împreună, etniile și religiile noastre diferite? Nu există legi și reguli, nu există controlul gestiunii, nimeni care să spună ”nu poți face asta” sau ”trebuie să faci asta”. Există totuși o guvernare a principiilor, așa cum apare în Cele 12 tradiții, pe care toți membrii și toate grupurile le acceptă.
Fiecare din noi, în felul lui propriu, lucrează pentru binele celorlalți. Ceea ce ne leagă este o problemă comună care se cere a fi rezolvată prin înțelegere și servicii reciproce. Al-anon funcționează – precum roata cea mică din cântecul acela vechi – prin grația lui Dumnezeu.
Ce să-mi amintesc azi:
Aparțin comunității Al-anon. Este o parte importantă din viața mea pentru mă unește în gândire și acțiune cu oameni din toată lumea care îmi împărtășesc dorința de a-mi umple viața cu sens și scop. Nu îi cunosc însă îmi sunt prieteni, și eu lor. Cu cât mai mult, fiecare dintre noi trăim după principiile spirituale Al-anon, cu atât mai mult ne ajutăm unii pe ceilalți, nemaicontând ce distanță mare ne desparte.
”Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să găsesc Al-anon-ul, care îmi arată calea spre o nouă viață.”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
22/07/2016, 08:53 PM
Răspuns: #8
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
22 iulie

Un membru Al-anon poate petrece mult timp citind cărți științifice despre alcoolism, pentru că își imaginează că asta îl va face mai capabil să facă față ”problemei”. În afara situației în care ne propunem să devenim profesioniști în domeniu, nimic nu este de câștigat prin aprofundarea studiului bolii.
Nici explorarea motivelor comportamentului alcoolului nu ajută, cel puțin nu atâta timp cât propriul nostru comportament arată că noi înșine nu suntem pe de-a-întregul raționali. Deci, din nou: toate schimbările trebuie să înceapă cu noi.
Cercetările ar trebui să fie pentru propria noastră seninătate, lucru care s-a dovedit a avea putere remarcabilă în a-i inspira pe ceilalți acasă.
Ce să-mi amintesc azi:
Încă mai citesc despre alcoolism pentru că sper să mai găsesc o cale de a-mi face soțul să se oprească din băut? Încă mai pun vina pe alcoolic că e treaz că nu pentru toate adveristățile din familie? Am curajul de a sta față în față cu propriile mele greșeli și defecte de caracter? Îmi justific resentimentele și îmi mai raționalizez auto-compătimirea?
”De cât efort se scutește acela care nu caută să vadă ce spun sau fac ceilalți, ci doar ceea ce face el însuși; asta ar putea fi just și pur.” (Marcus Aurelius: Meditații)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
23/07/2016, 08:17 PM
Răspuns: #9
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
23 iulie
Când spiritul îmi este tumultuos, și gândurile mele răvășite fac cursă de jur-împrejur iar eu încerc să raționalizez cu mine însumi în afara acestui cadru, ar putea fi o idee bună să mă opresc din raționalizare și să mă agăț rapid de o singură idee care vorbește despre liniște și seninătate. Una precum: Păstrează totul simplu.
Probabil că nu pot face nimic chiar acum – în acest minut, în această oră, azi – pentru a rezolva problema care îmi roade liniștea minții. Atunci în ce scop ma torturez singur?
Mă voi opri din a descoperi căi și înțelesuri. Nu voi rumina, iar și iar, asupra unor gânduri atât de amare încât ma pot îmbolnăvi fizic. Îmi voi goli mintea de toate aceste complicații și mă voi agăța de un simplu gând în timp ce aștept îndrumarea lui Dumnezeu.
Ce să-mi amintesc azi:
Lucrurile care mă frământă sunt, de obicei, prea complexe pentru a se adresa rațiunii umane. Adevărat că însăși realitatea lor poate sta în gândurile mele confuze. Când ajung la un asemenea impas și îmi reamintesc să păstrez totul simplu, mă voi găsi readus la calm.
”Sub oblăduirea aripii Tale îmi voi găsi refugiul până când această tiranie va fi trecut.” (Cartea rugăciunii de fiecare zi)
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
24/07/2016, 01:08 PM
Răspuns: #10
Fiecare zi la timpul ei - Al-anon
24 iulie
De obicei, noul venit în Al-anon se simte singur într-o lume ostilă, înecându-se într-o mare de necazuri. Ca sa fim clari, unele din acestea ni le facem noi înșine, dar toți am avut mult de învățat despre traiul cu un alcoolic înainte de a începe să creăm o lume senină și ordonată în noi.
Hai să nu fim prea nerăbdători să copleșim această persoană (noul-venit) confuză cu sfaturi. Un ”bun-venit„ calduros și cuvinte de speranță și încurajare vor fi toată terapia care îi va fi de folos pentru început. Un membru, de asemenea, ar trebui să îi ofere o aripa protectoare și o ureche disponibilă pentru necazurile ei, dacă dorește să vorbească despre ele după ședință.
Ce să-mi amintesc azi:
Fiecare din noi ar trebui să se îngrijească de noul venit. Venirea lui/ei în Al-anon ne poate îmbogăți viețile, în egală măsură cu a-l ajuta pe el/ea. Aduce cu sine oportunitatea de a se introduce în ajutorul vindecător al programului Al-anon. Profităm de acest dar: pe măsură ce împărtășim cu el/ea ce am învățat, propriile noastre gânduri sunt clarificate de noi ”iluminări”. Ne ajută de asemenea, să înțelegem câtă ”iluminare” am câștigat de când am fost și noi începători în comunitate.
”Mă rog să fiu îndrumat în eforturile mele de a ajuta noul venit. Ajută-mă să fiu selectiv în împărtășirea experienței, a puterii și speranței, pentru a mă asigură ca îi sunt întâlnite nevoile.”
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)