Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferinta AA Piatra-Neamt
26/05/2014, 03:56 PM
Răspuns: #1
Conferinta AA Piatra-Neamt
Constantin de la Suceava a scris cateva cuvinte despre aceasta conventie.
Citez:
"LUMINĂ ÎN SUFLETE.
Lumină afară, lumină înăuntru, lumină în sufletele noastre. Minunatul oraș Piatra-Neamț mi s-a părut mai frumos și mai luminos ca niciodată. Soarele și-a revărsat lumina peste tot,dar, mai minunată mi s-a părut lumina radiată de inimile și sufletele participanților la Întâlnirea aniversară de 20 ani a Alcoolicilor Anonimi din Piatra Neamț.
Nu vreau să vorbesc despre primire, cazare, masă și toate celelalte care au fost excelente, gazdele noastre s-au întrecut pe ei însăși în a ne crea aceste condiții, pentru care le mulțumim din suflet.
VĂ MULȚUMIM - AȚI FOST GROZAVI !
Vreau să vorbesc însă despre cealaltă lumină, lumina seninătății noastre care lumina sala excelentă a întâlnirii. Pentru a nu știu a câta oară mă conving că alcoolicii abstinenți aflați în recuperare sunt cei mai minunați oameni.
Recuperați de unde? Din negurile tulburi ale alcoolismului activ! Da! Ne recuperăm! Cu ajutorul Puterii noastre Superioare, a Programului de 12 Pași, a celor 12 Tradiții și a efortului nostru ne străduim să redevenim ”oameni”, acei oameni care am fost odată, dar, alcoolul ne-a deformat caracterul, comportamentul, atitudinile și mai ales responsabilitățile. Am devenit super egoiști, super egocentrici, taciturni sau agresivi, bântuiți de frici, resentimente, mânii dar, mai ales singuri. O singurătate dureroasă pentru că am fost părăsiți aproape de toți cei dragi.
Dacă alcoolul a fost cauza acestor necazuri, tot ”măria sa alcoolul” ne-a determinat să o luam pe alt drum, drumul recuperării, al seninătății, al unei vieți noi, și este minunat, promisiunile Programului sunt certitudini.
Nu vreau să mă refer la nici una din împărtășirile personale a celor care le-au făcut, la dramele și mai ales la reușitele lor, ar însemna să-i supăr pe cei care poate nu au avut curajul să împărtășească, sau nu a fost timpul necesar(toate meetingurile au fost parcă prea scurte, timpul se comprima pentru noi, să ne prindă ora 11;30 noapte și să nu ne dăm duși e ceva) vreau să mă refer însă la frumusețea, seninătatea și fericirea tuturor celor din sală. Nu cred că o altă comunitate ar putea exprima această bucurie de a trăi exprimată la totalitatea membrilor așa cum s-a văzut la noi.
Chiar și în secolul modernității în care trăim se întâmplă minuni(nu electronice). Minunile s-au întâmplat cu fiecare din noi, minunea acceptării că suntem alcoolici, minunea acceptării că avem nevoie de Alcoolicii Anonimi(de Program), minunea acceptării că avem nevoie de o Putere Superioară, de un Dumnezeu așa cum îl înțelege fiecare, care ne poate ajuta și căreia ne-am abandonat, recunoscând cu umilință că noi de capul nostru nu suntem nimic. Minunată capitulare!
Rezultatul? Un nou mod de viață. O viață de împliniri de tot felul, de mulțumiri și acceptări.
Sigur, viața ne oferă și coborâșuri de tot felul, unele chiar abrupte, dar, am învățat să trecem peste ele. Rugăciunea Seninătății ne-a ajutat și ne ajută întotdeauna.
Sunteți minunați! Lumina minunată de pe chipurile voastre îmi dau putere și speranță să merg mai departe. De ce oare aceste întâlniri sunt prea scurte, se termină parcă prea repede, de fapt nici frumusețea florilor nu ține prea mult , ați fost niște flori, în special doamnele.
Dacă am ajuns să ne bucurăm de aceste daruri pe care le-am primit , să nu uităm niciodată că avem responsabilitatea să le dăm mai departe, în dar am primit, în dar trebuie să dăm. Să nu uităm că mai sunt alcoolici care mai suferă și care au nevoie de ajutor, salvarea lor este răsplata noastră.
Trebuie să fim în permanență acea Asociație activă social în transmiterea mesajului AA, nu ne putem opri numai la ceea ce am primit, viața noastră va fi împlinită numai atunci când vom vedea că cel pe care l-am ajutat ajunge și el să fie fericit ca și noi, numai așa Programul poate fi transmis celor care au nevoie de el, numai așa Asociația Alcoolicilor Anonimi va dăinui. Succes! Abstinență senina și fericită!
Constantin
Suceava 26.05.2014"

Si eu m-am aflat acolo,o sa impartasesc si eu experienta mea..
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)