Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conventia de la Suceava 20-22 mai 2016
23/05/2016, 02:53 PM (Ultima modificare: 23/05/2016 02:56 PM de Fane.)
Răspuns: #1
Conventia de la Suceava 20-22 mai 2016
20.05.2016 orele 17.00
Conventia a inceput sub cele mai bune auspicii, iar acel Dumnezeu unic al iubirii asa cum ÎL înțelegem fiecare dintre noi s-a făcut simțit in sufletele si in privirea fiecărui participant.
Conventia a fost deschisă de nea Constantin SV fondatorul grupului AA Speranța din Suceava, cu urarea de bun venit adresată participanților prezenți .
A fost ținut un moment de reculegere dupa care s-a rostit de către toată adunarea Rugaciunea Seninătății ( impresionanta prin puterea cu care a fost rostita ), apoi s-a dat citire celor 12 Pasi de către Costica GSO AA -Bucuresti, urmați de către cele 12 Tradiții care au fost citite de Costică AA-Iași . Dorel AA- Suceava a dat citire preambului. A urmat prezentarea unui scurt istoric al grupului AA- Speranța din Suceava relatat de către nea Constantin si care ne-spus cu emoție evidentă :
" Am ales să-mi răscumpăr greselile prin Recunoștință activă". A urmat la cuvânt Viorel OZN AA Bucuresti, urmat de Felix AA, si de nea Nicu de la AA Piatra Neamt care ne-a vorbit despre importantă implicarii bisericii, a clerului in transmiterea mesajului AA. Urmează la cuvânt preot Iulian Negru : " Am venit sa fac o baie de bucurie"... ne-a vorbit despre programul pentru monahii care au probleme cu consumul abuziv de alcool. Nicu de la AA Botoșani : " Daca nu era grupul AA de la Suceava azi eram mort" care a încheiat momentul discuțiilor .
S-a trecut la înmânarea diplomelor de merit dupa cum urmează:
-dnei dr. Doina Constantinescu ( primită in numele dânsei de reprezentatul GSO Bucuresti nea Costica Condu)
- dnei dr. Bălanută Irina șefa spitalului de psihiatrie din Suceava unde ființează grupul AA Speranța .
- Maestrului Nicu de la AA Piatra Neamț
-dnului Floyd Franz
- Petrică AA Piatra Neamt
Apoi din partea comunitatii din București a fost înmânată prin Viorel OZN o diploma de excelență si un trofeu pentru întreaga activitate a grupului AA Speranța Suceava.
Victor de la AA Călărași de asemenea a înmânat o diploma de excelenta din partea grupului din localitate.
Costică de la AA Iași a înmânat o diploma si o cupă din partea comunitatii AA din Iași .
Dorel de la AA SPERANȚA SUCEAVA i-a înmânat o diploma de merit pentru toata activitatea desfășurata si transmiterea mesajului fondatorului grupului din Suceava -nea Constantin . A luat cuvântul Dna asistentă social Sabina Doroftei care ne-a relatata despre problemele întâmpinate in familiile alcoolicilor . Gelu de la AA Piatra Neamț a înmânat o diploma aniversara din partea grupului AA Piatra Neamt . Ședinta a luat sfârșit cu rugăciune de mulțumire .
Apoi s-a trecut la îmbrățișări, pupături, cafea, dulciuri si discuții calde prietenești sub oblăduirea Puterii Superioare. Masa de seara.

Ședinta de împartasiri cu tema : " Supărarea: un lux rezervat nonalcoolicilor."
Au luat cuvântul : Dorel AA-Suceava; Gică AA-Suceva; Tudor AA-Bucuresti; Viorel OZN AA-Bucuresti; Felix AA; subsemantul AA Constanta ; Mircea F. AA Cluj; Marcel AA Baia Mare ; Crisstian T, AA-Bucuresti . Subiect de interes general. Ședinta s-a încheiat cu rugaciunea de mulțumire.
O zi prolifică pentru abstinență, împartasiri si nu in ultimul rând bucuria revederii prietenilor dragi mai de aproape sau de mai departe.

Ziua de 21.05.2016 a inceput cu întâlnirea de împartasiri cu tema:
,,Alcoolul si femeile din AA"
Întâlnirea a fost deschisă de EmiliaAA Cluj. Dupa tinerea unui moment de reculegere si Rugaciunea Seninătății a fost dat citire preambulului de Carmen AA Cugir, Pasii de Aurelia AA Ploiești; Tradițiile de Lavinia Nicosia-Cipru. Apoi au luat cuvântul:
- EmiliaAA Cluj: " Pentru o femeie este mult mai greu sa recunoască ca are o problema cu alcoolul",
- Aurelia AA Ploiești: " Sunteți familia mea, ma simt minunat alaturi de voi"
- MirelaAA Germania : " Am crezut si iată-ma aici alaturi de voi "
- Lavinia AA-Cipru: "Sunt un produs al grupului online. Doar Dumnezeu m-a scos din alcoolism si mi-a dat puterea sa accept. "
- Carmen AA Iași : "Dupa 10 ani de abstinenta am baut un pahar de bere, dupa o luna beam 12 sticle. Pe 21 SEPTEMBRIE 2015 am intrat pe usa AA-ului ."
- Carmen AA-Cugir : " Am pierdut tot, copii, familie... Ultima șansa a fost AA -ul. M-au ajutat mult impartasirile si a inceput sa-mi placă programul AA. Am crezut ca nu pot trai fara alcool! "
- Mircea F. AA-Cluj: " Sunt plin de recunoștință . Femeile au făcut pentru mine ca sa ajung la abstinenta. Primul exemplu pt mine a fost o femeie care avea un an de abstinenta."
Au mai luat cuvântul : Ianos AA, subsemnatul , Victor AA-Calarasi, Gheorghe AA-Suceava, Tudor AA Bucuresti , Nicu AA- Suceava , Cristian T. AA-Bucuresti , Costica AA-Iași,Andreea Al-Anon : doar lacrimile de recunoștință s-a putut vedea si înțelege, Dana Al - Anon.
Nea Constantin AA-Suceava remarcabil si emoționant despre femeile din AA:
" Au venit ca niște lalele, dar niște lalele negre din Iadul suferinței alcoolice."
" Bărbații din AA sa evite sa se gândească la Pasul 13"
Apoi Dorel de la Suceava a vorbit despre femeile din AA de la grupul online "De la suflet pentru suflet" cele prezente: Aurelia, Mirela, Carmen-Cugir. menținându-le si pe cele absente: Dana-Bucuresti , Eva- Baia Mare si Veronica. Apoi a înmânat o medalie de un an lui Dana AA- Suceava, care foarte emoționată a mulțumit comunitatii AA.
Rugaciunea de mulțumire si pauza de cafea.

A doua ședință a zilei de 21.05.2016 s-a desfășurat pe marginea temei : " Sa nu complicam lucrurile" -moderatori Intergrup Transilvania.
După partea de inceput conform tipicului AA, s-a trecut la discuții .
A luat cuvântul Mircea F.:" Programul de 12 Pasi este un program simplu pentru oameni complicați .Sunt recunoscător AA pentru sloganuri ."
-Nicolae : "Pasii se fac cu simplitate."
- Stelian S. : Câțiva ani m-am chinuit sa vad totul in alb si negru, cu timpul, cum scrie și in program mi-am dat seama ca viata are si nuanțe de gri."
- Dan Intergrup Transilvania: "Sunt convins ca am făcut cea mai buna alegere venind la AA. "
Mihai-BV care a mulțumit tuturor pentru sprijinul primit cand a avut acea recădere. " M-am simțit ca intr-o familie.
Au mai luat cuvântul
Viorel OZN; Constantin Suceava; Georgeta-Fetesti; Ionica-Cugir.
Tudor AA-Bucuresti : "Cristian Metrou mi-a spus: Nu mai încerca ! Străduiește-te ! " de asemenea i-a oferit lui Mihai - BV o medalie pentru onestitate . De asemenea au mai vorbit:
Cătălin-Roșiori :Relația mea cu Dumnezeu suferise, credeam ca El mi-a făcut o nedreptate. Am decis sa-L las pe Dumnezeu din nou in viata mea.Atunci cand te împaci cu tine lucrurile devin mai ușoare ."-
Victor CALARASI i-a înmânat o medalie pt 2 ani de abstinenta.
Au mai vorbit: Costică C. GSO Bucuresti, Cristian T.-Bucuresti, subsemnatul.
La final a luat cuvântul si Floyd : La inceput nu am vrut sa spun nimic dar acum vreau sa spun ceva despre grupul din Suceava...este un grup special dar in același timp este foarte obișnuit . Am fost la mii de întâlniri AA. Grupul din Sv este unul bun... Sunt bucuros ca sunt aici si ca sunt abstinent! "
Dorel -Suceava a înmânat o medalie aniversara lui Catalin -grupul AASperanta Sv. pentru 13 ani de abstinenta. Cătălin Sv: "Va multumesc pentru abstinenta mea!"
Rugaciunea de mulțumire .
Pauza de prânz si timp liber pentru vizitarea împrejurimilor pana la ora 18. 30.

A treia ședință a zilei de 21.05.0216 s-a desfășurat pe marginea temei : " Să vorbim si despre recuperarea fizică în programul AA " - moderatori : Intergrup Muntenia.Sedinta a fost deschisă de Costică C. GSO Bucuresti. După partea de inceput conform tipicului AA, s-a trecut la discuții . Au luat cuvântul :
-Costică C. căruia îi mulțumim pe aceasta cale pentru CD-ul primit de fiecare grup cu înregistrarea piesei de teatru ,,Treapta a 9-a" .
Au mai luat cuvântul:
Cristian T. București ; Catalin -Constanta ; Viorel Bucuresti Costica -Bucuresti; Viorel -Suceava; Felix -Beclean; Mircea F- Cluj; Dan B.- Constanta.
Din spusele vorbitorilor s-a desprins concluzia finala de netăgăduit si anume că pentru noi ABSTINENTA ESTE SĂNĂTATE CURATA!
De reținut mărturisirea lui Stelian S. AA- Timișoara : " LA SPITAL MI-AU SPUS CA SUNT UN CADAVRU CU UȘOARE URME DE VIATA"
" Din cauza alcoolului am suferit 3 operații majore, 3 accidente grave de motocicletă, câteva come alcoolice si câteva come medicamentoase. Ultimii doi ani de baut i-am petrecut in pat band in jur de 3 litri de tărie pe zi amestecat cu diazepam sau fenobarbital , mama imi punea antalcool in băutură. Nu mai eram i stare nici sa ma duc la toaleta. Dumnezeu a avut alte gânduri cu mine- la a 12-a tentativa de suicid am zis: Doamne daca exiști fa ceva pentru mine. Azi sunt recunoscător pentru abstinenta mea!
Apoi a luat cuvântul delegatul grupului AA din Chișinău Republica Moldova, care a mulțumit pentru invitație si a îmanat un cador aniversar grupului AA Speranța Suceava.
S-a trecut la aplauze pentru zilele, lunile si anii de abstinenta.
A urmat masa festivă dans si voie buna!

22.05.2016 Finalul conventiei de la Suceava , o convenție foarte reușită si cu mare impact sufletesc pentru care le mulțumim din suflet gazdelor noastre, grupul AA Speranța Suceava. O organizare foarte buna ( ecourile participanților iar cel care relatează este in asentimentul lor! ) , o convenție "De la suflet pentru suflet" in adevăratul sens al cuvântului, la care a participat 105 suflete frumoase. Pe tot parcursul conventiei nu am vazut un chip trist, o fata posomorâță, doar zambete de fericire de bucurie trăită in Abstinenta . O convenție in carea ne-am împărtășit exeprienta, puterea si Speranța, o experiența de VIATA FRUMOASA SI LIBERA DE ALCOOL!
Îi multumim lui Dumnezeu asa cum il înțelege fiecare dinte noi pentru acesta minunata convenție, pentru fiecare dintre acești prieteni prezenți aici sau care nu au putut ajunge dar au fost cu gândul alaturi de noi !
Multumim inca o data gazdelor !
Abstinenta senina ! Doamne ajuta!
A relatat pentru voi de la Suceava, Fane AA Constanta.
ABSTINENȚĂ SENINĂ ! DOAMNE AJUTĂ !

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)