Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SERVICIUL ÎN AA
04/05/2016, 04:10 PM
Răspuns: #1
SERVICIUL ÎN AA
Înainte de a fi în AA, am petrecut cea mai mare parte a timpului gândindu-mă la cât de proastă a fost viața mea, din toate punctele de vedere, dând vina pe soartă și pe alții, dar niciodată pe mine, de aceea am fost mereu trist și abătut, dar mai ales singur(nu vorbesc de prietenii de cârciumă). Nu am crezut niciodată că voi putea primi ajutor de undeva, am avut prea multe dezamăgiri. Speram totuși că cineva mă va ajuta, că va face un serviciu pentru mine.
În AA am văzut că, împreună cu ceilalți putem face servicii pentru noi. Înainte credeam că cel care se oferă să facă unele servicii pentru cineva, o face pentru a fi remarcat sau de a primi onoruri. La grup, împreună cu ceilalți membrii am pus de cafea, am așezat scaunele, am primit un nou venit. La început am crezut cu toții că sunt niște obligații, pe parcurs ne-am dat seama că ne făcea plăcere, că ne ajuta în abstinență. Ce am realizat atunci? Că întotdeauna am râvnit să fiu o parte din ceva, și aici eram.
Prima dată când m-am îmbătat a fost pe la 10-11 ani, am vrut să fiu cu băieții mai mari, așa că am făcut rost de băutură și am băut cu ei, m-am îmbătat, mi-a fost rău și m-am jurat că nu o să mai beau niciodată. Nu stările creeate de alcool m-au atras spre el, ci dorința de a fi cu băieții mari, de a fi și eu cineva. Am observat că în startea euforică în care eram m-am simțit mai comfortabil, mai îndrazneț, chiar să depășesc anumite limite, eram grozav. Asta este ce m-a făcut să beau mereu și mereu. Stările euforice în care mă simșeam bine sau tot diminuat până au dispărut, lăsând în loc acea stare de beție în care nu mai simțeam nimic.
Pe măsură ce participam la grup veneam mai devreme(fiind fondatorul) pentru a pregăti sala, a face cafeaua, și a pregăti puțina literatură pe care o aveam atunci. Îmi făcea plăcere să o fac, am cunoscut alți oameni care își doreau recuperarea și toate acestea au făcut să mă gândesc la băut din ce în ce mai rar.
Am făcut servicii pentru grup(și fac), am făcut și fac servicii pentru comunitatea AA, dar ceea ce mă face să fiu fericit este faptul că mă simt util, că mă simt conectat cu alții gândindu-mă mai puțin la mine.
Un prieten din grup care a murit acu câțiva ani(Costică) îmi spunea că serviciile sunt tot ceea ce putem face pentru a ajuta un nou venit, și că prin asta ne ajutăm pe noi, eram de acord cu el pentru că serviciile îmi dădeau tot ceea ce mi-am dorit mereu, să fiu util, mai puțin egoist și mai mult altruist.
Au existat mai multe studii care au demonstrat că mersul la întâlnirile grupului și de a face serviciile necesare, mărește șansa unei persoane de a rămâne treaz, din punctul meu de vedere pot confirma că este așa.
Ceea ce este frumos în a face servicii în AA, este că nu sunt necesare cunoștințe, abilități sau talente speciale. Este necesară doar dorința de a te opri din băut.
Constantin - Suceava
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
04/05/2016, 04:27 PM
Răspuns: #2
RE: SERVICIUL ÎN AA
100% adevarat, scurt si concis.
Implicarea in servicii, de orice natura, sporeste sansele la reusita.
La mine, nimic nu a functionat din program, la inceput, decat sa incerc sa ajut un alt alcoolic.
Si chiar daca unii dintre ei au recazut, sau nu s-au oprit niciodata, m-au ajutat pe mine sa raman abstinent.
E tot pe atat de adevarat, si trist, ca romanii nu se prea inghesuie la voluntariat. Nici alcoolicii nu fac exceptie, si stiu din discutiile noastre anterioare, ca desi ai 77 de ani, ai ramas tot dumneata cu serviciile pe cap, la grupul din care faci parte.
Asta nu e deloc normal..
Si e cu atat mai greu de inteles, cu cat se stie ca implicarea in servicii ofera o sansa mai mare de reusita. E mai greu sa te reapuci de baut, cand stii ca esti sprijin si nadejdea mai multor persoane, porti in grija ta o responsabilitate.
Si deseori, asta e argumentul final pe care il punem la bataie in fata primului pahar.
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)