Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
REZOLVAREA RESENTIMENTELOR
12/04/2016, 05:40 PM
Răspuns: #1
REZOLVAREA RESENTIMENTELOR
REZOLVAREA RESENTIMENTELOR PRIN PAȘII PATRU ȘI ZECE
În cartea Alcoolicilor Anonimi, se sugerează că resentimentul este cauza numărul unu în manifestarea sinelui, a ego-ului și a recăderilor. Resentimentele sunt cele ce ne-au distrus, ele au distrus mai mulți alcoolici de cât orice altceva.
Marea Carte ne sugerează să facem inventarul lor, a cauzelor și a efectelor produse, mai mult, se sugerează ca prin Pasul 10 să facem un inventar moral zilnic și să ne admitem greșelile făcute.
Pașii Programului mă ajută să identific resentimentele și să le înțeleg mai bine, să mă eliberez de ele, mă ajută să înțeleg, că acele acțiuni ale mele au determinat comportamentul celeilalte persoane.
E nevoie să iau în considerare comportamentul celorlalte persoane pentru a putea realiza împăcarea, împăcare, care de multe ori este greu de realizat, deoarece pot fi orbit de propriile mele sentimente de durere, nedreptate și furie. Neținând cont de sentimentele celuilalt nu voi avea empatie și înțelegere și pentru poziția lui. Trebuie să depun un efort pentru a înțelege sentimentele și acțiunile lui, chiar dacă acesta nu ni le-a comunicat. Este un procedeu de lucru care necesită mult timp și perseverență în eliminarea sentimentelor dureroase, dar fără a provoca alte răni.
În cele din urmă, începem să vedem că toți oamenii, inclusiv noi înșine, suntem într-o oarecare măsură, emoțional bolnavi, că de obicei ne-am comportat greșit. Recunoscând acestea ajungem mai ușor la toleranță și o înțelegere a dragostei adevărate pentru oameni, că putem fi răniți de oameni care, ca și noi pot fi bolnavi.
O atitudine empatică, în cazul în care suntem capabili, este foarte importantă în acordarea iertării, lor și nouă.
Resentimentele ne afectează nu numai pe noi, ci și relațiile noastre cu ceilalți, eliberându-ne de resentimente ne asigurăm o sănătate mentală, emoțională și fizică.
Copilăria mea a avut dificultăți de dezvoltare care au dus la nesiguranța mea cronică, la insecuritate(știu că nu sunt singura persoană în recuperare care suferă de aceste daune emoționale). Nesiguranța mea emoțională(nevoia de dragoste, afecțiune, aprobare) cât și cele sociale(stima de sine, mândrie) sunt o cauză majoră a resentimentelor mele față de alte persoane.
Abstinența, conștiința de sine dobândită prin practica de recuperare, construirea de relații sănătoase, angajarea în activități pozitive și asumarea responsabilităților contribuie în comun la construirea stimei de sine și a unui sentiment de siguranță emoțională.
În cazul meu, conștiința de sine dobândită prin activitatea de inventar sugerată de Pasul patru și Pasul zece, participare la ședințele de grup AA, vorbind cu alții, lectura și munca de auto-dezvoltare sunt instrumentele pe care le-am folosit ca să fiu conștient și responsabil.
Conștientizarea vulnerabilității mele la păstrarea resentimentelor și folosirea resurselor de mai sus, nu permit să acționez în mod negativ asupra sentimentelor mele de respingere și indignare, de aceea pentru mine Inventarul Pasului zece este necesar să-l practic cu fidelitate și seriozitate în fiecare zi în efortul meu de rezolvare a resentimentelor, rezolvare care este vitală pentru un alcoolic în recuperare, care sunt.
Constantin - Suceava
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)