Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RECUPERAREA FIZICĂ
21/03/2016, 11:23 AM
Răspuns: #1
RECUPERAREA FIZICĂ
Spre deosebire de recuperarea spirituală, recuperarea fizică este minimalizată sau chiar ignorată de către Programul Alcoolicilor Anonimi, atât în literatura AA cât și practic în activitatea grupurilor, acest aspect ar trebui să fie regretabil. Dorința de a rămâne departe de primul pahar, fără de care nu poate exista abstinența, nu este mai importantă pentru noi de cât obținerea sănătății noastre fizice, de multe ori este chiar mai importantă.
Acest lucru provine din prea multul accent pus pe spiritualitate(religiozitate) în raport cu sănătatea fizică, și acest lucru pare antagonic. Când creștinismul a devenit religie de stat a Imperiului Roman s-a pornit o cruciadă împotriva păgânismului, interzicându-se până și Jocurile Olimpice, introducându-se în loc rugăciunile publice, auto- mortificarea și împărtășania.
Eu încerc să explic din punctul meu de vedere , cât și a trăirilor mele de ce subliniez recuperarea fizică.
Pentru ultimele luni de băut și mai multe luni de abstinență am fost aproape de moarte și scopul meu era de a supraviețui. Am băut în mod alcoolic peste 45 de ani, am trecut linia alcoolismului de timpuriu, cu simptome de mahmureală, dureri de cap , transpirații, gură uscată, pierderi de memorii, coșmaruri și dezastre în viața personală. La fel ca mulți alții m-am amăgit alternând băutul de zi cu zi și băutul periodic. Am încercat să beau ca ”domnii” bând controlat în fiecare zi apoi venea perioada ”inundațiilor ” în care totul se ducea de râpă. Lucrurile s-au cam schimbat în ultimii ani de băut și toleranța mea la alcool a scăzut, chiar după o cantitate mică pierdeam controlul, interesant că tentativele de suicid nu au fost sub influența alcoolului ci a deznădejdii. Nu îmi amintesc prea multe din aceste tentative, dar știu că după a doua când am reușit să mă văd în oglindă am văzut un chip gol, slab și fără vreo licărire de viață în ochii , parcă erau pustii. După trei luni de internare în spital(eram deja la grup, funcționa în spitalul unde eram internat) mi-am revenit psihic din depresia groaznică, dar fizic eram cam terminat.
Unele lucruri după ieșirea din spital s-au întâmplat foarte repede, altele mai greu . Albul ochilor mei au devenit din nou alb și nu însângerați ca până atunci. Ieșind din anestezia medicamentelor experimentam noi acte de vigilență și energie, încă nu puteam să dorm liniștit, nu aveam poftă de mâncare și aveam dureri fizice de tot felul. Bătăi neregulate ale inimii mai apăreau , culoarea pielii din gri devenea normală, dar fizic eram totuși terminat. Ne mai consumând alcool chiar am început să-mi recapăt sănătatea, azi mă pot lăuda că sunt sănătos perfect pentru vârsta mea, a trebuit să fac totuși o recuperare fizică serioasă(culmea programul nu recomandă de cât cea spirituală)
V-am spus povestea mea, care nu seamănă în întregime cu povestea altora, de-a lungul anilor am întâlnit mulți alcoolici care au avut convulsii, DTS, dar suntem păsări rare cei care am scăpat. Cei mai mulți alcoolici mor când vor să se oprească din băut înainte de a elimina alcoolul din organismul lor. Aceia dintre noi care am scăpat în ultimul moment suntem norocoși, norocoși că nu am mai negat boala, că am acceptat că suntem alcoolici, că avem nevoie de ajutor și că avem nevoie de AA. În timp starea mea de sănătate a devenit bună datorită recuperării fizice pe care am practicat-o. Dar ATENȚIE! MAREA MAJORITATE A ALCOOLICILOR SUFERĂ DE ZAHĂR ÎN SÂNGE , cele 5 teste de toleranță la glucoză, dacă se fac, peste 95% dintre alcoolici experimentează această creștere. Dacă nivelul de zahăr din sânge nu este controlat, alcoolicul , chiar abstinent, suferă de simptome cronice de depresie, iritabilitate, neliniște oboseală, insomnie, dureri de cap și confuzie mentală( în Programul AA sunt atribuite stărilor spirituale nerezolvate). Cel mai rău dintre toate este că zahărul din sânge provoacă o poftă aproape irezistibilă de alcool sau de dulciuri. Alcoolicii abstinenți trebuie să învețe a controla aportul de zahăr, în scopul de a controla sau evita fluctuațiile stărilor de spirit, păcat că programul pune accent numai pe recuperare spirituală. De aceea în recunoașterea alcoolismului ca boală de către medici se pune accentul ca fiind o problemă de sănătate , mai degrabă de cât una morală sau de comportament.
Există mai multe de spus despre recuperarea fizică, deși cred că am atins câteva aspecte. Există, de asemenea, alte aspecte ale recuperării, recuperarea financiară, recuperare socială, familială, intelectuală, de recuperare psihologică – care au putin de a face cu ”spiritualitatea ”, cu ”trezirea spirituală”, dar astea sunt alte teme de discuții.
Puneți sănătatea fizică alături de cea spirituală și totul va fi OK, nu funcționează separat.
Să aveți o sănătate fizică excelentă!
Cu drag Constantin Suceava
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)