Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DESPRE BUNUL SIMȚ
10/03/2016, 05:02 PM
Răspuns: #1
DESPRE BUNUL SIMȚ
Am pierdut o luptă istovitoare cu alcoolul cum numai eu singur am putut-o face. Toate încercările mele de a găsi un aliat, fie că este vorba de propria mea minte, sau "voință", s-au încheiat cu un eșec. Acest lucru este în concordanță cu logica din Pasul 2 al programului propus de AA: "Am ajuns să creadem că o putere mai mare decât noi ne-ar putea reda sănătatea mintală".
Băutura, în orice caz, a produs puțină bucurie, în schimb a creat mai multe probleme și chin, bunul simț dictează că acestea nu pot fi un remediu pentru alcoolic. Faptul că sunt un alcoolic, am știut-o de mult timp, dar nu am putut admite că nu sunt în stare să-i fac față fără nici un ajutor, ar fi trebuit să cer ajutor la cineva care avea un mijloc mai eficient.
În spital(internat de mai multe ori) am întâlnit o mulțime de oameni cu aceiași problemă, am discutat despre ea. Dar cei mai mulți dintre noi au fost aduși înapoi - beți, de soții, mame sau prieteni, mulți oameni sufereau la fel ca mine, aveau convulsii epuizante, crize și reproșuri.
Am apelat la o " forța mai puternică decât noi", și am luat unele "medicamente".
Stiinta a fost de asemenea lipsită de putere în lupta cu mine și cu boala mea. Nu sunt înclinat să dau vina pe medici. Despre spital, îmi amintesc cu dezgust de condițiile de acolo, doctorii au renunțat la eforturile lor, dar le sunt sincer recunoscător. De fiecare dată ei au întrerupt cercul vicios al meu aplicând un tratament medicamentos și uneori psihologic.
Cu toate acestea, a fost la fel: am învățat însă că orice cantitate de alcool, pentru mine, poate fi mortală sau în cel mai bun caz, amenințat de un accident vascular cerebral si paralizie.
Astăzi, eu nu sunt interesat de secretele tratamentului medicamentos , dacă pentru cineva este într-un fel de ajutor, să mulțumească lui Dumnezeu. Dar eu nu-l cred.
Prin Alcoolicii Anonimi, am devenit un alt om - nu pentru că sunt treaz, ci pentru că am devenit alt om, cu o altă gândire.
Nu, că nu mi-a fost frică de moarte, îmi este frică și acum de ea. În special, mă tem la gândul că s-ar putea să moar beat pe mușamaua scăldată de urina mea. Dar chiar și în această formă, frica de moarte nu m-ar fi ținut de la tentația de a bea ceva. Frica de moarte nu poate aduce înapoi bunul-simț. Am fost un "pacient" care era mereu tentat de următoarea "torpilă", în timp ce bunul simț era ”plecat” de mult.
"Puterea mea" nu a fost și nu este atât de puternică pentru a smulge din mâna mea un pahar sau o sticlă. Se spune că se întâmplă uneori, dar mi se pare că nu bunul simț este cauza. Necesitatea de a reprimi bunul simț în comportamentul meu e strict necesară. Principala modalitate de a-mi păstra sănătatea este să nu mai mint, și să nu mă mint, să am bunul simț de a mă comporta normal, cu mine și cu ceilalți. În prezent mă pot considera a fi corect dar, încă puțin dezvoltat spiritual. Nu există nici un medicament care ar rezolva problema pentru mine, nu există nici o "torpilă" care m-ar ucide pe loc, dar programul AA și Puterea Superioară mă pot salva. Ca să nu beau, a trebuit să întind mâna spre Programul AA și mintea spre Dumnezeu, le sunt recunoscător că m-au ajutat șă reușesc!

Constantin - Suceava
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)