Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Experiența Spirituală -Bill W.-Limbajul Inimii
30/05/2017, 10:47 AM
Răspuns: #1
Experiența Spirituală -Bill W.-Limbajul Inimii
Experiența Spirituală
-Bill W.-Limbajul Inimii pag.275
Este în intenția Grapevine (revista internațională AA - n.tr.) de a avea relatări ocazionale despre experiențele spirituale. La acest proiect interesant, aș dori să spun câteva cuvinte introductive. Există o tendință foarte naturală de a păstra acele experiențe sau treziri, care se întâmplă brusc, spectaculos sau producătoare de viziune.
Prin urmare, orice povestire a unor astfel de cazuri produce întotdeauna reacții amestecate. Unii vor spune: „Aș vrea să fi putut avea o experiență de genul asta!“ Alții, care simt că toată această afacere este prea departe pe ramura mistică pentru ei, sau poate halucinatorie în definitiv, vor spune: „Pur și simplu nu pot crede acest lucru. Nu pot să înțeleg despre ce vorbesc acești oameni.“
Așa cum cei mai multi membrii AA au auzit, am fost beneficiarul în 1934 unei experiențe mistice extraordinare sau „iluminare.“ Acesta a fost însoțită de un sentiment de lumina albă intensă, printr-un dar brusc al credinței în bunătatea lui Dumnezeu, și printr-o convingere profundă a prezenței Sale.
La început a fost foarte natural pentru mine să simt că această experiență mă marcase pentru cineva foarte special. Dar, așa cum mă uit acum înapoi la acest eveniment extraordinar, pot să simt doar o recunoștință foarte specială. Se pare acum clar că singura caracteristică specială a experienței mele a fost caracterul său electric neașteptat și imediata convingere copleșitoare că mi-a fost transmisă mie.
Cu toate acestea, în toate celelalte privințe, , sunt sigur că propria mea experiență nu a fost câtuși de puțin diferită decât cea primită de fiecare membru AA care a practicat stăruitor programul nostru de recuperare.
Cât de des stăm la întâlnirile AA și auzim vorbitorul declarând: „Dar nu am avut încă experiența spirituală.“ Înainte de această declarație, el a descris miracolul transformării care a avut loc în el - nu numai eliberarea sa din alcool, ci o schimbare completă în întreaga sa atitudine față de viață și de cei din viața lui.
Este evident pentru aproape toți ceilalți prezenți că a primit un cadou mare; și că acest dar a fost disproporționat în raport cu ceva care ar putea fi de așteptat din simpla activitate AA, cum ar fi admiterea alcoolismului și practica Pasului Doisprezece. Așa că în public zâmbim și ne spunem: „Ei bine, tipul ăla este doar îmbibat experiență spirituală-cu excepția faptului că el pare să nu știe încă!“ Noi știm bine prin urmare, că acest individ întrebător ne va spune peste șase luni sau un an, că a găsit credința în Dumnezeu.
Mai mult, el poate până atunci afișa „calități spirituale“ și un comportament pe care eu însumi nu am fost în stare să-l duplic – în ciuda experienței mele spirituale bruște.
Deci, în zilele noastre, când membrii AA vin la mine, în speranța de a afla cum vin acele experiențe neașteptate, le spun pur și simplu, că, după toate probabilitățile, că ei au avut una la fel de bună și că a lor este identică cu excepția faptului că a fost înșirată pe o mai perioada de timp.
Apoi, țin să spun că, dacă transformarea lor în AA, extinsă peste șase luni ar fi fost condensată în șase minute-ei bine, atunci ar fi văzut de asemenea stelele!
Ca urmare a acestor observații nu văd nici o diferență mare între experiențele bruște și cele mai graduale-ele sunt cu siguranță toate din aceeași bucată. Și există un mod sigur de a le testa pe toate: „După roadele lor, îi veți cunoaște.“
De aceea cred că nu ar trebui să punem sub semnul întrebării transformarea nimănui - indiferent dacă este bruscă sau treptată. De asemenea, nu ar trebui să cerem ceva special pentru noi înșine, pentru că propria noastră experiență sugerează că suntem în stare să primim orice ar fi cel mai util pentru nevoile noastre.
Traducerea, adaptarea si eventualele greșeli îmi aparțin.
Sursa –Limbajul inimii pag 274-276 și http://www.silkworth.net/aahisto…/spirit...ences.html

Alcoolul nu este raspunsul , el doar te face sa uiti intrebarea!
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Răspunsuri în acest subiect
Experiența Spirituală -Bill W.-Limbajul Inimii - Fane - 30/05/2017 10:47 AM

Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)